Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Helytakarékos megoldások a lépcső alá

Nálunk épp nagy házátalakítás folyik, és a legnagyobb fejtörést a lépcső alatti kis terület okos kihasználása okozza. Az utóbbi hetekben rengeteg ötletet gyűjtöttem a témában, és bár még nem dőlt el, hogy nálunk melyik lesz a befutó, a gyűjteményem ajánlom mindenkinek, aki hasonló gondokkal küzd, illetve mindenki másnak is, mert más projektekhez is adhat ötletet, ráadásul csak úgy nézegetni is élmény.

Fiókos ötletek:

A porszívótól a társasjátékig sok, nem napi szinten használatos dolognak találhatunk így helyet.

269934571385652039_qYPpbq6p_f.jpg

0
Tovább

Csináld magad: mágneses fűszertartó képkeretben

Sok szempontból is remek ez az ötlet. Egyrészt mert marha jól néz ki, és már ránézésre is kedvem lett elkészíteni, másrészt tényleg praktikus, áttekinthető, kéznél van minden, de emellett látványos és egyedi is. A legtöbb háziasszony gyűjtöget otthon ilyen-olyan üvegcséket (magam sem tudok ennek ellenállni), nos hát itt az alkalom, hogy valamit ügyeskedjünk belőlük.

framed-magnetic-spice-rack_thumb[2].jpg

0
Tovább

Keleties stílusú rácsos minta a falra

Mostanában egyre több helyen (pontosabban falon) találkozom épp csak picit eltérő formájú rácsos mintával, ami most nagy divatját éli, és sok lehetőséget rejt. Egyrészt feldobja az egyhangú/egyszínű falakat, másrészt költségkímélő, és ráadásul saját kezűleg is kivitelezhető. Egyedi és keleties hangulatot teremt, mégis tökéletesen illik egy modern környezetbe. és persze nem is kell vele az egész helyiséget beborítani, egy-egy falon épp elegendő, gyönyörűen fog mutatni.

Egy hazai és egy floridai otthonba látogatunk most el, két kreatív hölgy, Judit és Sarah otthonába, munkáikon keresztül fogom bemutatni lépésről lépésre a minta elkészítését.1.jpg

0
Tovább

Csináld magad: Ajtóból sarokpolc

Ez a zseniális ötlet részemről szerelem első látásra. Nekem sosem jutott volna eszembe, hogy a kidobásra ítélt régi ajtóból készítsünk sarokpolcot, pedig milyen látványos és eredeti!

Ilyen volt - ilyen lett:

2012-01-08-mantel-party-shelf (1).jpg

Lássuk, hogyan készül!

0
Tovább

Bútorfelújítás maradék tapétából

A nyár sokaknak szól a kisebb-nagyobb mértékű lakásfelújításokról (is), ezzel talán nem vagyok egyedül. Ma annak eredtem nyomába, hogy hogyan újíthattok fel bútorokat kis költségvetéssel, megmaradt tapétákból megfűszerezve egy kis festéssel. Szép és látványos, inspiráló képek következnek. Válogassatok...

móvel papel parede14.jpg

0
Tovább

Hangulatos fények nyáresti ücsörgésekhez

Eljött a hosszú balzsamos esték, a nagy beszélgetések és a vidám borozgatások időszaka. Imádom. Ha lehet mindezt fokozni, tegyétek meg! Inspirálódjatok most is velem. Otthon, saját kezűleg kivitelezhető, látványos ötletek következnek!

Egy álló virágtartó közepében csodálatosan mutat néhány úszógyertya...

274086327292507249_OnvoRJT9_f.jpg

0
Tovább

Kincsek a tengerpartról: mire jó egy fél zsák kagyló- és csigahéj?

Gyerekkoromban, amikor először eljutottam a tengerhez, annyi kagylót, csigát és kavicsot hoztam haza, hogy külön táskába kellett pakolni, de ez ma sincs másképp. Csak ma már a gyerekemmel, mégis ugyanolyan lelkesedéssel gyűjtögetem. Bármi is legyen az úti cél, legalább egy kavicsot hozunk emlékbe. Azon kívül, hogy ezeknél tökéletesebb porfogó nem igen létezik, egy csomó ötletes dologra is használhatók.

1. Mozaik

Kaspók, virágtartók köré ragasztva csodás.

b6db8054.jpg

0
Tovább

Rubik kocka fényképekkel

Ha még játszotok vele, ez tetszeni fog. Ajándékba is adható, családi fotók helyett bármilyet tehettek rá (tájképest, poénost stb.).

dollar rubiks.jpg

0
Tovább

Esküvői szezon: terítéken a romantika

Költségkímélő, ugyanakkor őrülten látványos megoldás esküvői/ünnepi terítékhez, amelyben a romantika kapja a főszerepet. A két uralkodó szín (hófehér és sötét pink) varázslatos látványt nyújt, harmonikusan keveredik, és bár nem az a kifejezetten szolid dekoráció, mégis finom ízlésről árulkodik.

PicMonkey Collage.jpg

0
Tovább

Festés Washi Tape dekorszalaggal

Egy nagyon egyszerű technikát szeretnék mutatni, amellyel a Washi tape (azaz a dekorációs rizspapír-szalag) egy új funkcióját is megismerhetitek. Hiszen amellett, hogy rengeteg mindent dekorálhattok vele, maszkolásra is használható, így pedig modern stílusú geometrikus képet készíthettek.

170512 (5) - Kopi.JPG

0
Tovább

Festett kavicsok

Ti is gyakran tértek haza nagyobb mennyiségű kavicszsákmánnyal egy nagy séta után, vagy a nyaralásból, esetleg egy kirándulásról? De persze a gyerekek is imádják gyűjtögetni, nem csak a felnőttek. Azonkívül, hogy nyilvánvalóan porfogók, mégis sok emlék köt hozzájuk, és nem szívesen válunk meg tőlük. Ismerős?

stones hearts.jpg

0
Tovább

Csináld magad: Variációk asztali lámpára

Erre a hétvégére az Ikea Hackers-en találtam néhány pazar ötletet. Ugyanaz az egyszerű lámpa (Grönö asztali lámpa 1510 Ft-ért) a kiindulási alap minden esetben, az eredmény viszont meglehetősen sokféle lehet.

Retró hangulatú, régi negatívokkal díszítve:

page.jpg

0
Tovább

WC-papír guriga újrahasznosítás: Lakásdíszektől a művészeti alkotásokig

Sokszor visszatérő kérdés, hogy meddig érdemes elmenni az újrahasznosítással, illetve, hogy egy-egy nagy kreatív rohamunkban mi mindennek essünk neki, de úgy gondolom, ez a téma igenis megér egy posztot. Nézzétek meg, hogy nem csupán lakásdíszek hanem figyelemreméltó művészeti alkotások is készülnek WC-papír gurigákból.

cats.jpg

0
Tovább

Esküvői szezon: ötletek virágdíszek készítéséhez

Beindult az esküvői szezon, és egyre többen kértek tanácsot saját készítésű dekorációk készítéséhez. A virágdíszeknek több fronton is hasznát vehetitek , hiszen csodásan mutat a meghívókon, de a partidekorációnál is látványos lehet. Nem beszélve arról, hogy ez a megoldás teljesen egyedi, és a saját igényeiteknek megfelelően készíthetitek el. Egy-két csajos délután alatt (pl. közösen a leendő koszorúslányokkal) szuper dolgokat dobhattok össze.

1. Pompás pasztellárnyalatú virágok

6323338489_8ca9e92e0a_b.jpg

0
Tovább

Fociláz: dekorálj söröskupakkal!

Elindult a 2012-es Európa-bajnokság, no meg a szurkolás és nagy sörözések időszaka is. A kupakokat azonban ne dobjuk a szemétbe, mert egy csomó klassz dologra használhatók.

1. Padló, járólap

trashhouseflooring.jpg

0
Tovább

Meseszép pünkösdi rózsák szaténból

Arra még várni kell egy kicsit, hogy a kertünkben is virágba boruljanak, azonban az ötlettel nem bírok várni. Varázsoljátok ti is az otthonotokba a májusi kertek királynőjét, tündököljenek mindenhol bazsarózsák!

0
Tovább

Hétvégi idill: illatos csokrok, virágzó díszítések kreatívan

Megint hétvége van, és én megint a kertben kötöttem ki. A kötelező tennivalók elvégzése mellett mindig szakítok időt csodálni a tavaszt, a természet újjászületését, érezni az illatát, hallgatni a minden rezdülését, hiszen olyan jó álldogálni a szélben vagy a napsütésben... Figyelni a madarakat, a rügyeket, a bimbókat, a harmatot. Ilyenkor részévé válok az egésznek egy picit. Mesés. Csempésszünk be belőle egy darabkát az otthonunkba is.

Ehhez kerestem illatozó csokrokat gyönyörű virágokból, persze ötletesen, kreatívan megoldva.

0
Tovább

Virágos díszpárna

Gyönyörűséges, virágos, vidám, tavaszi. Nem is nehéz nehéz elkészíteni, de eléggé időigényes, így a türelmesebb olvasóimnak inkább ajánlom.

0
Tovább

A nagy tojástartó kakas

Idei utolsó húsvéti inspirációm következik, egyben ez az én személyes kedvencem is. A színeit tekintve talán kicsit túl olasz, túl latin, de mégis imádom. Nézzük akkor, hogyan készítsünk tojástartóból egy óriási kakast.

0
Tovább

Húsvéti ötletek tojáshéjból

Összegyűjtöttem egy csokornyi ötletet tojáshéj felhasználásával, de most ne festésre gondoljatok. Érdekes, látványos dekortippek következnek, és meglátjátok, mi mindenre lehet még a tojáshéjat használni.

1. A legtöbb variációt ültetés, palántanevelés és mini váza témakörben találtam.

0
Tovább

Last minute húsvéti ötletek

Összeszedtem még néhány ellenállhatatlan húsvéti ötletet a hajrára. Azért még van pár napotok belehúzni a dekorálásba, én is mindig az utolsó pillanatra hagyom a javát!

1. Quilling, azaz díszítés papírcsíkokkal

0
Tovább

Tavaszi és húsvéti ötletek tojástartóból

A tojás árát elnézve kétszer meggondolom, hogy megvegyem-e, vagy hogy mennyit használjak belőle. Piskóta nem lesz húsvétkor, az tuti. Egyetlen előnye, hogy beindítja a fantáziámat az újrahasznosítás szempontjából. Első körben a tojástartókat veszem górcső alá, a következő bejegyzésben pedig a tojáshéj következik.

Lássuk, akkor, mire jó a tojástartó,

lehet belőle égősor köré bura:

0
Tovább

Nyomtatható húsvéti dobozka - ingyenesen letölthető

 Böngészés közben találtam ezt az ingyenesen letölthető dobozkát (nem csak nyomtatásra, később sablonnak is szuper), és úgy megörültem neki, mert mostanában nagyon ritkán bukkanok valami használhatóra ilyen témában.

Hát, nem édes?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A dobozt innen, Melissa Esplin oldaláról tudjátok letölteni.

Hogyha sablonként használjátok, nézzétek meg az itt található meseszép papírokat, ezekből is kivághatjátok a dobozt, csodás lesz a végeredmény.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

0
Tovább

Rizslámpa tuning

Egy hétköznapi rizslámpa, egy nagy adag muffin papír és egy pici türelem.

A képen láthatjátok az eredményt. Bámulatos, nem? Szeretnéd elkészíteni? Olvass tovább!

0
Tovább

Üvegek újrahasznosítva

Sokszor már csakazértse viszem el a szebb formájú befőttes- és egyéb üvegeimet még a szelektív hulladékgyűjtőbe sem, egyszerűen sajnálom eldobni. Az üveg, mégiscsak üveg, még ha gyártósorról is került hozzám, azért mégsem konzervdoboz. Fénykorukban aranyló olívaolaj, zamatos méz, vagy éppen ízletes savanyúság volt bennük, csoda hogy már a konyhában a szívemhez nőttek? Más helyet foglalnak el a ranglistámon. Kellenek. Majd egyszer valamire. De mire is?

Pompázatos kerti vázákhoz:

via

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek