Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vágj bele: Tökdísz régi könyvekből

Filléres őszi dekoráció tökrajongóknak, illetve nem csak nekik. Szerintem, egyszerűen zseniális, ha akad otthon néhány könyv, amit nem sajnáltok feláldozni a cél érdekében, feltétlenül érdemes belevágni (szó szerint).

bookpumpkin9.jpg

0
Tovább

Sünicsalád flitterekből

A flitterek közkedvelt díszítőelemek. Széles színskálában kaphatók, csillogók, és könnyű velük dolgozni. Általában ruhaneműk, táskák, kalapok stb. díszítéséhez használják. Sokoldalú felhasználhatóságukat az is tükrözi, hogy akár kedves figurákat is készíthettek belőlük egy egészen egyszerű technika segítségével.

0
Tovább

Őszi hangulatok: fodros koszorú

Ti kreatívkodtok valamit a hétvégén? Van már az évszakhoz illő ajtódíszetek? Ehhez a dekoratív koszorúhoz egy kevés zsákvászon anyagra, hungarocellalapra, madzagra és ragasztópisztolyra van csupán szükség. Díszíthetitek még organza- és textilvirágokkal vagy madártollal.
Hagyományos, de mégis modern. Nagyon tetszik.

 

 

Forrás és tutorial: JDC

0
Tovább

Őszi hangulatok: Pulóveres vázák

Mi mindenre lehet jó egy megunt kötött pulcsi? Vissza lehet fejteni a fonalat -ahogy én is tettem gyermekként-, és körmöcskén több méter kukacot szőni belőle. A praktikusabbak portörlésre használják, én pedig arra, hogy a kutya fekhelyét komfortosabbá tegyem. Pedig készülhet belőle egy kényelmes és divatos garbó is valamelyik vázátoknak. Vagy mindegyiknek.

0
Tovább

Őszi hangulatok: Ajtódísz termésekből

A hosszúra nyúló vénasszonyok nyara ellenére én azért már kezdek átállni az őszre. Főleg, miután sikerült a teljes családommal együtt megbetegednem (ez az oka eddigi hallgatásomnak is), úgyhogy őszi hangulatok következnek.

Minden évben készítek ajtódíszt, ha nem is minden nagyobb alkalomra, de őszre biztosan. Az évszak színei, alapanyagai mindig megihletnek, egyszerűen nem tudom kihagyni. Idén már tudom, hogy nem ilyen lesz (ugyanis már készül), de ez az ötlet nagyon megtetszett. Hungarocellgömb, makk (vagy más apróbb termés), egy szép szalag és ragasztópisztoly, semmi több nem kell hozzá.

Nektek hogy tetszik?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás

 

0
Tovább

Próbababaállvány lámpából

Régóta adósotok vagyok már ezzel a poszttal, de valahogy mindig beelőzte egy másik. Pedig nagyon jó hangulatban készült, és remek segítőim akadtak!

0
Tovább

Heti kedvenc: Gyönyörű füzetdekorációk

Erre a hétvégére ezeket a tényleg gyönyörű és roppant egyszerűen elkészíthető füzetdíszítéseket ajánlom nektek. Megint az van, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. Nagy kár, hogy a gimiben nem jutott eszembe szalagot csomózni a füzetek spiráljára, mert bombajól néz ki.

0
Tovább

Heti kedvenc: Párna varrás nélkül

Imádom az olyan ötleteket, amelyekkel meg lehet kerülni a varrógép előszedését és beüzemelését, ez ez most pont olyan! Pihe-puha, bújós párnák, varrás nélkül, ráadásul mennyire helyesek...

via

0
Tovább

Kerti asztal felújítása 2.

Örömmel jelentem, hogy végre elkészültem az asztallal, bár rögös út vezetett idáig. Persze az a rögös út egy kis vakációval is ki volt kövezve, de sikerült kevesebb mozaikot is vásárolnom, aztán a fuga is kevésnek bizonyult, menet közben pedig a mintát is újraterveztem, de a végeredmény pontosan olyan lett, amilyet elképzeltem!

0
Tovább

Kreatív ötletek tanévkezdésre

Hamarosan itt a tanévkezdés.

Gyermekeinknek sokféle ragasztóra lehet szükségük az iskolában, de vajon melyiket válasszuk, mi mire alkalmas, melyik ragasztó biztonságos gyermekeink számára?

Ebben segít most a Pritt!

A Pritt 1969-ban hozta forgalomba első ragasztóstiftjét. Az azóta eltelt évtizedekben számos izgalmas, új terméket kínál a család minden tagjának, amelyekkel a ragasztás tiszta és kényelmes - legyen szó iskoláról, munkahelyről vagy éppen kreatív szabadidőről! Ezek közül mutatunk be most hármat olvasóinknak!

0
Tovább

Diszkógömb váza

 Egy igazán egyszerű ötlet, amely nagyjából két perc alatt kivitelezhető, és megdöbbentően látványos! Egy gömbölyded vázába tölcsér segítségével önts egy jó nagy adag flittert és töltsd tele vízzel. A flitterek egy része lebegni kezd, a többi pedig a váza alján marad.

Attól függően, hogy milyen virágot teszel bele, a hatás lehet csillogóan látványos...


 

 

... vagy visszafogott, finom és elegáns!

 

Forrás: Sania Pell

 

0
Tovább

Heti kedvenc: Hangulatos gyertyák kagylóhéjból és csigaházból

A héten találtam urban:eve oldalán néhány roppant egyszerű ötletet arra, hogy mire használhatjuk a tengerpartról hazahozott kagylóhéjakat és csigaházakat. De persze hazai édesvizeinkben is bukkanhatunk kincsekre, készítsetek belőle ti is hangulatos gyertyákat, gyönyörűen fog mutatni a teraszon vagy erkélyen!

via

0
Tovább

Miben szolgálj fel stílusosan mákteát?

Manapság nem lehet olyan kimagaslót, maradandót alkotni, mely nagyobbat szólna annál, mint mikor az adott művész eltávozik az élők sorából, lehetőleg minél botrányosabb körülmények között. Ilyenkor egy-két hétig nagyobb figyelmet kap, mint életében bármikor. Remekül példázza ezt a lentebb látható műalkotás, mely -bár még a művésznő halála előtt készülhetett- most fog fogyni igazán.


0
Tovább

Reggeli egyperces: Vicces horgolt és kötött holmik

 Ti horgolnátok például kovászos uborkát vagy konzerv szardíniát? Van, aki igen! Vicces képeksorok következnek...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Forrás: innen

0
Tovább

Kerti asztal felújítása 1.

Az asztalom története (vagy inkább kálváriája) még év elején kezdődött, egészen addig szépen tette a dolgát teraszunk sarkában. Azon a fagyos januári hétvégén rántott húsért kiáltott a család, így hát tettem a dolgom, sütöttem is serényen. Bezzegháziasszonyoknak előre szólok, inkább ne olvassák tovább.

0
Tovább

Nyári mozaikláz

Talán nem vagyok vele egyedül, de így nyár közepén engem is utolért a mozaikozhatnék, sorra keresem itthon a kidekorálható szabad felületeket.

Elsőre itt egy virágmintával ékített, dekoratív üvegtál, amely nem csupán egy kedves lakásdísz, hanem hasznos kis darab egyben.

0
Tovább

Hangulatos dekoráció előszobába

Péntekre ígértem, hogy megmutatom, mit készítettem anyunak, de szombat lett belőle. Úgy terveztem rögtön a helyszínen fotózok hozzá (anyu előszobájában), de egy hatalmas jégeső miatt úszott minden (szó szerint). A vízmeregetés, takarítás, száradás után ezért jól megkésve itthon készültek a képek az ideiglenesen kinevezett előszobában.

0
Tovább

Martha Stewart ajándékötletei anyák napjára

A nemzetközileg ismert és elismert televíziós személyiséget, Martha Stewartot senkinek sem kell bemutatnom. Amellett, hogy mindenhez ért (süt-főz, varr, lakberendez, kertészkedik), egy egész birodalmat épített fel. Könyvei, magazinjai és tévés műsorai szépen ívelő karrierjének ékes bizonyítékai, melyet még 2004-es börtönben töltött hónapjai sem igazán tudtak megtépázni. Engem ugyan kicsit zavar ez a mindenhez remekül értő házitündér-szerep, mert mintha kicsit túl tökéletes lenne, de kétségkívül ez a sikerének záloga. A szinkronhangját is lecserélték időközben, de erről legkevésbé ő tehet. Körülnéztem háza táján, dekorációs ötletekben tényleg tökéletes.

0
Tovább

Ravasz tavaszi csokor

A mai ötletet az American Crafts oldalán találtam, ez magyarázat lehet a kólásdobozra, ellenben a virágok nagyon helyesek és sosem hervadnak el.

0
Tovább

Ajándékötletek anyák napjára

Elképesztő, alig párolgott el a húsvéti kölnifelhő, máris itt dübörög a nyakunkon a következő ünnep. Vasárnap már május (!) első vasárnapja lesz. Az anyák napi készülődés jegyében mától minden nap megleplek titeket egy-egy kreatív ötlettel, elsőként egy bájos üvegecskét mutatok. Melyik édesanya tud ennek ellenállni?

0
Tovább

Húsvét határok nélkül

Megvettétek már a húsvéti sonkát? Tojásfestéssel hogy haladtok? Szódásüvegeket elrejtettétek már a tréfás kedvű családtagok elől? Körülnéztem, válogattam, de ezúttal nem a hagyományos vonalból. Ugye jöhet még néhány last minute DIY ötlet az ünnep előtti hajrában?

0
Tovább

Tavaszi képsorozat szalvétatechnikával

Tegnap egyik olvasóm elküldte nekem legújabb alkotásának képeit néhány kedves sor kíséretében. Annyira felvidított, hogy úgy döntöttem megosztom veletek is.

Íme, Tigerlily tavaszi képsorozata:

0
Tovább

Akt-uális kedvencek

Csak a szokásos történt enyhén ruhátlan lányaimmal is, lelkesen pingáltam őket, szépek lettek s karcsúak, kaptak egy rakás virágot is, aztán kiderült, sehova se illenek a lakásban. Ezért eltettem őket (...majd egyszer), aztán nemsokára elfelejtettem, majd nem olyan régen véletlenül előkerültek...

0
Tovább

Névjegytartó ajándékba...

Rengeteg hálával tartozom Ákosnak, blogom megalkotójának, hogy pont olyan lett (és még olyanabb), amilyet elképzeltünk. Amikor említette, hogy ő tulajdonképpen szereti "az ilyen kézzel készített dolgokat", és hogy nem csinálnék-e neki egy névjegytartót, rögtön agyalni kezdtem...

0
Tovább

Kreatív vásár Bécsben

Múlt héten volt egy kreatív vásár Bécsben, és két kreatív boltos barátnőm ki is ruccant, alkotni, nézelődni vágytak. Az ő képeikből válogattam...

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek