Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Horgolt baglyocskák

A hűvösebb őszi napokon kellemes időtöltés kötögetni, horgolni egy kis apróságot. Ezek a helyes kis baglyok ajándéknak szánva, vagy csupán a saját örömünkre elkészítve is szívet melengető meglepetés.

horgolás kézimunka kötés ősz bagoly

0
Tovább

Szabásminták pénztárcákhoz

Sokan, sokszor kértetek már tőlem ötleteket saját kezűleg készíthető pénztárcákhoz. Mazsolázzatok kedvetekre az alábbi szabásminta-gyűjteményből, remélem, mindenki talál kedvére való, inspiráló darabot!

kézimunka pénztárca szabásminta varrás

3
Tovább

5 újabb fantasztikus ötlet csomózáshoz, fonáshoz

A csomózós, fonós ötleteket -különösen nyáron- nagyon szeretitek, ezért készítettem egy újabb válogatást a téma rajongóinak. Mindenféle ötletet találtok benne, fogadjátok szeretettel!

1. Nyolcszálas fonat

fonás csomózás ékszerkészítés kézimunka makramé

0
Tovább

Szivárványos horgolt táska nyárra

Itt a nyár, szárnyalnak a színek, ilyenkor bátrabban választunk élénk, színpompás darabokat az öltözködés és a kiegészítők terén. Miért is ne tárnánk ki a szívünket és lelkünket a nyár minden árnyalata felé?

horgolás kézimunka nyári táska

horgolás kézimunka nyári táska

0
Tovább

Horgolt unikornis

A múlt hetet is horgolós bejegyzéssel indítottam, és a nagy sikerre való tekintettel mára is ilyen témával készültem. Le sem tagadhatom, hogy lányos anyuci vagyok, így nem is tudok ellenállni egy ilyen édes kis unikornisnak!

kézimunka kötés horgolás

0
Tovább

Tüneményes kötött és horgolt mamuszok

Ezek a bájos kis gyermekmamuszok nem csak az apró talpakat, hanem a szíveket is melengetik arcunkra mosolyt csaló küllemükkel. A zord téli esték pedig remek alkalmat kínálnak egy kis horgolásra, kötögetésre.

kötés horgolás kézimunka mamusz mamusz horgolás kötésminta horgolásminta

0
Tovább

Álomszép horgolt takarók

Olyan dolog történt, ami még sosem! Sikerült saját magamat megihletnem. A múltkori piknikes poszt hatásaként ugyanis jelentkezett nálam egy ijesztő tünet: takarót akarok horgolni. Vagy kötni. Vagy ebben a sorrendben. Mindenesetre beleástam magam a mintákba, fejest ugrottam a Pinterestbe, és azóta a tüneteim egyre csak fokozódnak. Lássuk először a szívemnek legkedvesebb horgolt takarókat! Azt hiszem, kicsit olyan vagyok, mint Gombóc Artúr. Ha megkérdeznétek, melyiket szeretem a legjobban, habozás nélkül fújnám, mint aki éjjel-nappal ezen töri a fejét:

Szeretem a pici takarót

1
Tovább

Kötött és horgolt tavaszi díszek

Egészen biztos vagyok benne, hogy itt a tavasz, amikor kinyílnak a krókuszok, a hóvirágok, a picike ibolyák, az illatos jácintok, a tulipánok.

De ha nincs kertünk, akkor se keseredjünk el! Menjünk el valakihez, akinek van. Vagy vegyünk virágot a virágüzletben, piacon. Esetleg kapjuk elő a kötő- és horgolótűinket, és készítsük el a saját tavaszunkat.

0
Tovább

Csillogás, fény, és az elmaradhatatlan kézimunka...

Az alkalmi viseletek remek kiegészítői lehetnek a finom mintájú, csillogó fonalból kötött/horgolt holmik. A tél utolsó időszakában gyönyörködhetünk még a természet hihetetlen változatosságában, abban a csodában, amit a hópihék csodálatos ragyogása ad. Ebből a csillogásból mi is kivehetjük a részünket.

0
Tovább

Csipkemintás rózsa horgolása

Egy nagyon látványos horgolásmintát hoztam mára az egyszerűbb fajtából. Sokan kerestetek mostanában horgolt virágmintát a blogon, így máris hozom az inspirációt az alkotáshoz!

0
Tovább

Horgolt szélcsipkék, szegélyek

Legtöbbünk ruhatárában található néhány olyan holmi, amelyeket korábban nagyon szerettünk, de már kicsit unjuk őket, mégsincs szívünk megválni tőlük. Egy kis trükkel ezek a darabok újra szerepet kaphatnak a mindennapi öltözködésünkben, ismét kiegészítői lehetnek mindennapjainknak.

0
Tovább

Kössünk kesztyűt az egész családnak!

Bár nem szeretek kesztyűt sem kötni, sem hordani, a muszáj nagy úr, a kezem pedig fázós, így az ember kénytelen beadni a derekát, és kesztyűt húz. A kezet és a lelket egyaránt melegítő kesztyű pedig kézzel készül.

0
Tovább

Készülődj az Ünnepekre a Barkával!

A karácsonyi készülődést megkönnyítendő, összegyűjtöttük Nektek a Barka leckéi és mintái közül azokat, amelyek ezen időszakban jó szolgálatot tehetnek.

0
Tovább

Kötött babanacik - ingyenes minták

Olyan édes kötésmintákat találtam babanadrágokhoz, nem is tudok hirtelen választani. Ráadásul ingyenesen letölthető mind! Csemegézzünk!

0
Tovább

A legtündéribb horgolt takaró - ingyenes minta

A kötés, horgolás napjainkban sokunk örömére ismét virágzik, tobzódhatunk az ötletekben és alapanyagokban egyaránt. Az őszi-téli időszakban még inkább előtérbe kerül e kellemes délutáni, hétvégi elfoglaltság, amely igazán hasznos tevékenység is.

0
Tovább

Tudom, milyen sálat fogsz kötni idén télen!

Finom, puha, meleg, csajos, dekoratív, és a leejtett szemek technikáját is begyakorolhatod rajta. Kell ennél több? Ha a válaszod nem, akkor kösd meg Te is az Annás által tervezett Curly sálat.

0
Tovább

Készítsük el saját hóesésünket!

A 100 horgolt hópehely című könyv megjelenése kapcsán közös horgolásra invitálunk Benneteket. Horgoljunk hópelyheket! facebook-csoportunkba szeretettel várunk mindenkit, akinek segítségre lenne szüksége a hópelyhek elkészítéséhez, szívesen osztaná meg kész hópelyhes munkáinak fotóját, inspirációt gyűjtene másoktól, vagy egyszerűen csak úgy érzi, horgolni jó, de közösen horgolni még jobb.

Tarts velünk, a bejegyzés végén meglátod, hogy megéri.

0
Tovább

Könyvajánló: újra kapható a 100 kötött és horgolt virág

Újra megjelent a nagy sikerű és már régóta keresett 100 kötött és horgolt virág című kiadvány, ennek örömére kicsit virágba borítjuk a blogot is!

0
Tovább

Ingyenesen letölthető kötésminta: melengető őszi stóla

A kevesebb néha több, igaz ez a kötésben is, és mi sem bizonyatja ez jobban, mint Annás Szimpla V stólája. Mind a forma, mind a textúra minimalista, amit egy nemes alapanyagú fonallal tehetünk igazán különlegessé. A mohair és az alpaka szöszösségük miatt nagyon illenek hozzá, de más, vékonyabb fonalból is jól mutat. A fonalhoz ajánlott méretnél egy kicsit nagyobb tűvel kössük, ez szép esésű kelmét fog adni.


1
Tovább

Körbehorgolt kindertojások

A legtöbb kisgyermekes családban elég rövid időn belül összegyűlik nem is olyan kis mennyiségű kindertojásos műanyagbelső. Én mindig félreteszem, mondván, egyszer jó lesz még kreatívkodni belőlük valamit. Ma erre mutatok egy remek ötletet horgolni tudó olvasóimnak.

0
Tovább

Trendi kötés és horgolás – Schachenmayr My Mountain! (3. rész)

Schachenmayr My Mountain logó.jpgFolytatódik Schachenmayr My Mountain programunk cikksorozata! A korábbiak során megismerhetted programunk lényegét és a benne szereplő mutatós kötőfonalakat, megmutattuk a sapkakötés és -horgolás trendjeit, és a fantasztikus Schachenmayr original Lumio fényvisszaverő kötőfonalunkfelhasználásához remek ötleteket adtunk!

0
Tovább

A híres baglyos párna szabásmintája

Már néhány hónapja tart nálam a nagy bagolymizéria, nagy lelkesedéssel gyűjtöm a különböző bagolymintás tutoriálokat. A gyűjtemény érdekesebb darabjait természetesen ti is láthatjátok a facebookon, hiszen közben kiderült, hogy köztetek is rengeteg a bagolyfanatikus. A legnépszerűbb holmi a zsebes párna volt, őt többször visszatapsoltátok azóta. Ma ebben a témában ástam mélyebbre.

0
Tovább

Trendi kötés és horgolás – Schachenmayr My Mountain! (2. rész)

A 2014. január végén publikált 4. cikkünk bemutatta Neked Schachenmayr My Mountain programunkat, mely reményeink szerint felkeltette érdeklődésedet!

Ahogy leírtuk, a fiatalok körében egyre népszerűbbé váló sapkakötés és sapkahorgolás inspiráló, gyorsan és könnyen elkészíthető, szép végeredményt adó modelleket igényel.


Schachenmayr My Mountain logó.jpg

Lumio fényvisszaverő fonal (853x1280).jpg

0
Tovább

Picurka cica varrása lépésről lépésre szabásmintával

Rajongok az ilyen egyszerűen megvarrható apró kis figurákért, hisz az elkészítéséhez elegendő az én sekélyes varrótudásom is. Ajándékba, magunknak, kicsiben vagy nagyobb méretben, mindegy is, tüneményes. Borongós, zimankós délutánokra hasznos időtöltés, ha van kedvetek, készítsétek el.

little-kitten-fb.jpg

0
Tovább

Kössünk tű nélkül egyszerűen

Ehhez a technikához nincs szükség kötőtűkre, csupán egy kartondobozra (pl. kiürült zsepitartó doboz) és fonalra. A technika igazából ugyanaz, mint a gyermekkorunkból jól ismert szarvacskázás/körmöcskézés esetében, csak itt kicsit nagyobb méretben történik minden. Elsősorban sálak kötéséhez ajánlott módszer!

Untitled-1.jpg

0
Tovább
«
12

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek