Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Mivel sok óvó- és tanítónéni kért egyszerű ötleteket anyák napjára, amelyeket az aprómanók is könnyen elkészíthetnek, íme, következik az első ötletcsokor!

1. 3D-s üdvözlőlap

1.jpg

Ez az ötlet a picit nagyobb gyerkőcöknek való, ők már egy kis segítséggel össze tudják állítani ezt a modellt. A manapság meglehetősen divatos 3D-s képeskönyveknek szerkezetét leegyszerűsítve, az alkalomhoz illő virágos díszítéssel nagy meglepetés lehet belőle, amelyet érdemes megőrizni minden anyukának.

A papírt alábbiak alapján kell bevágni, majd felragasztani a krémszínű kartonra.

2.jpg

3.jpg

Ezután tetszőlegesen kiválasztva jöhetnek a virágok, a küldő részre pedig felirat is kerülhet!

2. Újrahasznosított virágocska

123.jpg

A papírguriga már számtalanszor bizonyította, hogy mennyire jó alapanyag kreatívkodáshoz, és íme, virágot is lehet készíteni belőle. A félbehajtott gurigákat belülről tűzzük össze tűzőgéppel, majd kör alakban ragasszuk össze. A közepére pompont vagy papírkorongot is lehet ragasztani, ez eltakarja az esetleg pontatlan illesztést is. Hurkapálcára fűzve önmagában is helyes, de minicserépbe is el lehet "ültetni".  Ebben az esetben a cserepet egy kis darab száraz tűzőhabbal (kb. 300-350 Ft) érdemes kibélelni, szerintem egy kocka tűzőhabból egy ovis csoport bőven gazdálkodhat.

210.jpg

3. Anyák napi csokor

Ezt az üdvözlőlapot pedig a legkisebb kezecskék is el tudják készíteni, és ha még írni nem is fognak rá, rajzolni is lehet bele! 

221.jpg

319.jpg

69.jpg

Források a képekre kattintva!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub!

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n!

A Pritt Kreatív Klub és a Színes Ötletek Blog anyák napi játékot indított, amelynek keretében díjazzuk a három legötletesebb saját kezűleg készített anyák napi ajándékot! Kattints IDE a játékfelhívásunkért, és pályázz!