A címben azért írtam, hogy nagyoknak, mert készülök még egy bejegyzéssel, amelyet gyerekeknek szánok, benne olyan ötletekkel, amelyeket ők is meg tudnak valósítani. Ez az első most a kreatív felnőtteknek szól, akik -velem együtt- szeretnék kézzel készített meglepetéseket készíteni, akik szeretik a saját alkotásuk által kifejezni a szeretetüket. Ugye sokan vagyunk így ezzel?

Szív. Talán közhelyszámba megy, de amióta én is anyuka vagyok, azért ezt már másképp látom. Szívből sosem elég. Pláne, ha a gyermekemtől kapom. Az enyém még picilány, de már most tudom, hogy 30 év múlva is ugyanilyen jól fog esni egy szív, ha tőle kapom. Ezt a színes kis csodát maradék filcanyagból is elkészíthetitek, mert kevés anyag szükséges hozzá. A képen is látszik, hogy mennyire egyszerű, csak csavarni kell. Lehet ügyeskedni a porzókkal, levelekkel, szárakkal, minél aprólékosabb, annál mutatósabb. Ragaszthatjátok képeslapra, varrhatjátok párnára, szemüvegtokra, zsepitartója, vagy keretbe foglalva képnek is szuper.

Forrás: Etsy

Ez is szív. De egész másféle. Quillinggel, azzal papírcsík-technikával készült, és korántsem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. A színes csíkokat készen is be lehet szerezni, egyébként vagdosni kell (így azért hosszadalmasabb). Létezik hozzá sodróeszköz, de egy fogvájó is tökéletes. Aztán pedig csak tekerni kell a csíkokat, mindenféle formára. Jó-jó, nem az 'i love you' feliratot raknám ki én sem, de ezen kívül bármi szóba jöhet.

Forrás: Adolfo Correa

Ezt a készletet elkészíthetitek újrahasznosított alapanyagokból (befőttes- és egyéb üvegek, konzervdobozok, régi kaspók). Az én anyum tutira értékelné, mert lelkes környezetvédő, és ráadásul nem szeret semmit kidobni (főleg az üvegeket). Fessétek le fehér akrilfestékkel, majd díszítsétek szalagokkal, vagy dekortapasszal. Ismeritek a dekortapaszt (washi tape)? Szerintem zseniális, egyszerűen mindenre jó. Most kaptam rá, és azt hiszem, függő leszek. Ez egy rizspapírból készült öntapadós, általában mintás dekorációs szalag, amit bármire ragaszthattok (de tényleg bármire, papírra, bútorra, cipőre, üvegre, gyertyára stb.), erősen tapad, téphető, de nyom nélkül eltávolítható. Lehet rá nyomtatni vagy írni is, szóval tényleg szuper (webáruház, ahol kapható).

Forrás: Decor8

Saját készítésű süti, hmm? Persze anyu kedvencét. Lehet, hogy az övé felülmúlhatatlan, de a csomagolási versenyt akkor is mi nyerjük. Készítsetek a sütiknek egyedi díszdobozt, csomagolást, legyen igazán különleges a meglepetés. Lehet egyszerű, natúr, lehet díszes, színes, tulajdonképpen mindegy, szerintem úgyis telitalálat lesz.

Forrás: bhg

Ha valami konkrét dolgot ajándékoztok, a díszdoboz még lehet egyedi. Dekorálhatjátok az unokák vagy más közös emlékek fotóival. Garantáltan örök emlék.

Forrás: bhg

Nézzétek meg az anyák napi Pinterest táblámat is, itt még több ötletet találtok.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!