Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Farsangi bál - így készült a páva-, delfin- és dínójelmez

Igaz, hogy az utolsó pillanatban, de sikerült idén is elkészítenem a megálmodott farsangi jelmezt. Mindjárt hármat is (nem csoda, hogy igyekeznem kellett), mert kislányom ikerbarátnőitől is komoly megbízásokat kaptam. Így a lányommal együtt tervezett pávajelmez mellé egy ijesztő t.rexet és egy bájos delfint is fabrikálni kellett.

farsang

0
Tovább

Itt a farsang, áll bál!

A farsangi időszak az ügyes kezű anyukák egyik nagy kihívása. Nálam magától érhetődik, hogy saját kezűleg készítek jelmezt, el sem tudnám képzelni, hogy ne álljak neki a jelmezbarkácsolásnak. És mi tagadás, jól szeretnénk teljesíteni ezen a fronton, hisz a dicsérő szavakból azért az anyukáknak is jut majd a farsangi mulatságon. És az idő szűkét sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen a tuti jelmez elkészítéséhez idő kell, az anyagok és kellékek beszererzéséről nem is szólva. Tehát időben el kell kezdenünk a felkészülést, ehhez gyűjtöttem most remek ötleteket.

farsang jelmez

0
Tovább

Csináld magad: palást karácsonyfatalphoz

A gyönyörűen fedíszített karácsonyfa ünnepi fényét tovább emeli egy elegáns palást. Azon túl, hogy szemet gyönyörködtető látvány, jó szolgálatot tesz az idővel potyogó tűlevelek összegyűjtésénél.

karácsony DIY csináld magad palást varrás karácsonyfa palást

1
Tovább

Fűszeres karácsonyi fahéjdíszek

Az ünnepi készülődés számomra elképzelhetetlen üde narancs-, fűszeres fahéj- és persze az elengedhetetlen fenyő/tobozillat nélkül. Mindezeket a fantasztikus alapanyagokat mind-mind felhasználhatjuk dekoráláshoz is. Narancsos és tobozos dekorációkat már mutattam nektek az elmúlt posztjaimban, most végre a fahéjon a sor!

dekoráció karácsony fahéj narancs

0
Tovább

Minifák karácsonyra

Én már tavaly is teljesen odavoltam a különféle kisebb minifákrért, amelyeket ablakdíszként, asztaldíszként vagy éppen bármilyen lakásdekorációs elemként használhatunk.

karácsony karácsonyi dísz karácsonyfa

0
Tovább

Csináld magad: grincsfa avagy manósipka

Grincsfa, manósipka vagy manófa bárhogyan is nevezzük, az ünnepi időszak egyik legbohókásabb, kurkorodó végű dekorációjáról van szó. Ezt az örökzöldekből álló stilizált karácsonyfát akár mi magunk elkészíthetjük otthon, mutatom is, hogyan!

karácsony grincsfa manófa DIY

1
Tovább

Ünnepváró díszek parafa dugóból

A múlt héten elkezdtük a karácsonyi, ünnepi ötletelést, mutattam nektek adventi koszorúkat, ajtódíszeket, üvegbe zárt dekorációkat. A mai napra igazi különlegességeket hoztam, méghozzá parafa dugóból megvalósítható ötleteket. Nem is hinnétek, mennyi látványos és egyedi dísztárgy készíthető ebből a hétköznapi alapanyagból, figyeljetek csak:

karácsony dísz karácsonyi dísz parafa dugó

0
Tovább

Sünikék és más állatkák falevélből

Ebben a késő őszi dőszakban már bizony bokáig gázolunk a tarka, zizegő falevelekben, öröm ilyentájt a természetben gyönyörködni. Persze gyűjtögethetünk is szebb darabokat egy kis kreatívkodásra. A sünike talán a legtündéribb minta, amelyet a gyermekek is könnyedén elkészíthetnek.

ősz falevél állatfigura

3
Tovább

Tökparádé nálunk

A halloween még mindig kissé megosztó ünnep kicsiny hazánkban, én azon a véleményen vagyok, hogy a saját hagyományainkat (ünnepeinket) tiszteletben tartva igenis legyünk nyitottak más országok kultúrájára is, hisz így tágul a világról alkotott képünk. Tehát magyar vagy sem, mi mindig nagyon élvezzük a viccesen morbid halloweenes felhajtást, így minden évben szakítunk időt egy jó nagy farigcsálásra.

ősz halloween tökfaragás

Az alapanyagbeszerzést, mint látjátok, nem bíztuk a véletlenre.

ősz halloween tökfaragás

Kisebbtől a túlméretezettig, mindenféle tököt szereztük. A farigcsa pedig most is igen vidám hangulatban zajlott.

ősz halloween tökfaragás

Este pedig kigyúltak a fények is!

ősz halloween tökfaragás

ősz halloween tökfaragás

És ti kedves blogolvasóim, miket faragtatok, illetve milyen tökös dekort készítettek? Esetleg valamilyen mókás falat került terítékre? Várom a fotóitokat, ötletes megoldásaitokat egy fotó erejéig, akár ide komment formájában, akár a facebookra, vagy e-mailben is. 

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 4. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. Az utolsó 25 ötlet következik, a korábbiakat itt, itt és itt találjátok.

tökfaragás halloween

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 3. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. A harmadik 25 következik (az első részt itt, a másodikat pedig itt találjátok), itt kifejezetten a híres személyekre kerestem rá:

tökfaragás halloween

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 2. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. A második 25 következik (az első részt itt találjátok):

halloween tökfaragás

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 1. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. Az első 25 következik:

tökfaragás halloween

0
Tovább

Világító töklámpások befőttesüvegből

Töklámpást természetesen tökből is lehet faragni, ma azonban egy egész más, ugyanakkor látványos technikát mutatok be nektek lámpáskészítéshez. Főszerepben az egyik kedvenc újragondolható alapanyagom, a befőttesüveg!

töklámpás ősz halloween tökfaragás lámpás

0
Tovább

Tökös ajtódíszek, koszorúk

Leginkább a békesség kedvéért kezdem a következőkkel minden évben a bevezetőt: az egész halloween ünnep elég megosztó téma hazánkban, s én már többször állás is foglaltam e kérdésben. Eszerint, attól hogy kreatív megközelítésben vidáman, örömteli módon alkotunk, tököt faragunk, dekorálunk, sütögetünk, ünneplünk most éppen halloween alkalmával, még maximálisan tiszteletben tarthatjuk a saját hagyományainkat, a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Nem tartom "Amerika-majmolásnak", eretnekségnek, más nemzetek kultúrájának és hagyományainak megismerését, és megismertetését a gyermekeinkkel, hiszen ezáltal is tágul a világról alkotott képünk. Évről évre örömmel és lelkesen gyűjtögetem és osztom meg veletek a halloweenes ötleteket, vidám tökölődést kívánva nektek. Az első tökös egyvelegemben ajtódíszeket és koszorúkat gyűjtöttem csokorba.

halloween koszorú ajtódísz tökfaragás

0
Tovább

Virágcsokrok falevéllel

Az őszi színkavalkádban nem győzök gyönyörködni a meseszép, tarkabarka falevelekben. Alkalmi dekorációkhoz kitűnő, természetes alapanyag, akár virágcsokrot is köthetünk belőlük. Nézzétek csak!

ősz falevél koszorú

0
Tovább

Pillangódekoráció a falra

Legyen akár a gyermekek birodalma, akár a saját hálószobánk vagy nappalink a helyszín, ez az egyszerű pillangós dekoráció fantasztikusan mutat otthonunk bármelyik helyiségében.

pritt faldekoráció gyermekszoba

0
Tovább

Hajó parafa dugóból

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai alkalommal egy klassz hajót bocsátunk vízre! Tengerre fel!

pritt hajó parafa dugó

0
Tovább

Kertecskék farönkben

Nem is hittem volna, hogy farönkökből, tuskókból effére csodák is megvalósíthtók. Ha egy fa megbetegszik, kiöregszik, bizony előfordul, hogy nincs más lehetőség, és ki kell vágni. Viszont ebben a megközelítésben még újabb hosszú éveken át örömünket lelhetjük benne! Nézzétek csak!

kert nyár újrahasznosítás kertészkedés ültetés farönk

kert nyár újrahasznosítás kertészkedés ültetés farönk

0
Tovább

Faragjunk dinnyét!

Dinnyeszezon van! Nem is lehet ellenállni a hűsítő és finom szeleteknek, nálunk egész nyáron mindennapos vendég az asztalon. Egy-egy összejövetel alkalmával cifrázhatjuk is a találást, mutatom a jobbnál jobb ötleteket hozzá!

dinnye nyár faragás

0
Tovább

Jégkrémes aszfaltkréta saját kezűleg

Egy kihagyhatatlan nyári, szünidei ötletet tartogattam mára. Aszfaltkréta saját kezűleg, de nem ám akármilyen! Mintha hűsítő jégkrémek lennének, ugye?

aszfaltkréta csináld magad

0
Tovább

Lélegzetelállító családfa a falon

Sokféle falra festett családfás ötletet mutattam már nektek itt a blogon (ITT, ITT és ITT), egyszerűt, gyermekszobába valót, egészen terjedelmes méretűt, tekerdő mintájút vagy épp modern vonalvezetésűt, de ez most mindent visz nálam. Egyszerűen lenyűgöző a látvány, nektek hogy tetszik?

festés falfestés

Forrás: FabArt


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

 

0
Tovább

Zseniális ötletek parafa dugókból

A parafa dugó, mint kreatív alapanyag, már számtalanszor bizonyított. Ma egy igazán különleges ötleteket tartalmazó válogatással készületem.

parafa parafa dugó

0
Tovább

Szívmintás faldekoráció

Ez az ötlet annyira megkapó, látványos, csak úgy vonzza a szememet! Először írtó bonyolultnak tűnt, de ahogy jobban szemügyre vettem, kiderült, hogy közel sem olyan nehéz elkészíteni. Bakancslistás ötlet következik!

papírdísz fali dísz

0
Tovább

Csupa kreatív ötlet faalapanyagból

Fából vaskarikát? Ha nem is pont azt, de számtalan kreatív szemléletű, újragondolt, olykor meglepő használati tárgyat mutatok nektek, s közös bennük, hogy mind-mind fából vannak.

fa lakberendezés DIY csináld magad

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek