Folytatódik a halloween-hét itt a blogon! Befőttesüvegekből egészen elképesztő lámpásokat készíthetünk, persze egy kis türelemre szükség lesz hozzá, de megéri!

Varázslatos Halloween lámpások: Kapcsolja Mason üvegekkel Lámpások és fedezd Light Gyermekek

 

Amire szükségetek lesz:

  • Sprayfesték (pl.lila), ezzel a legegyszerűbb dolgozni esetünkben
  • Befőttesüvegek
  • Alkoholos filctoll

Elkészítés

Tisztítsátok meg alaposan az üvegeket, majd töröljétek szárazra. A spray-t egészen vékony rétegben kell csak használni, hogy a fényt áteressze. Bár a leírás szerint az üveg külső részére kell fújni, én a kéepn alapján úgy látom, hogy inkább belülre van fújva? Szerintetek? Egyébként talán nincs különösebb jelentősége, de én belülre fújnám.

Varázslatos Halloween lámpások: Kapcsolja Mason üvegekkel Lámpások és fedezd Light Gyermekek Amikor megszáradt a festék, egy gyertyával tesztelhetitek, hogy mennyire ereszti át a fényt. Ha nem fed eléggé, akkor jöhet még egy réteg.

Ezután jön a mókás rajzolgatás. A választott mintát nyomtassátok ki megfelelő méretben, majd helyezzétek bele az üvegbe, úgy hogy szépen illeszkedjen. Ez lesz a sablon. Ezután kívülről alkoholos filccel át is lehet rajzolni a motívmot. Aki ügyes, az szabad kézzel is próbálkozhat.

Enchanting Halloween Lanterns: Turn Mason Jars into Lanterns and Explore Light with Children

Enchanting Halloween Lanterns: Turn Mason Jars into Lanterns and Explore Light with Children

Imádom!

Forrás: adventure in a box

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le. 
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!