Ahogy megláttam ezt az ötletet, azonnal felkiálltottam, hogy ezt most azonnal megcsináljuk! Nem bonyolult (bár időigényes), és fantasztikusan látványos. És ami még nagy előny: nem romlandó, jövőre, újra elővehetjük! Nézzük is, hogyan készül!

DIY Papier Mache Pumpkins

 

Anyagok:

  • Lufik többféle méretben és formában
  • Zsinór
  • Szalvéta- vagy tapétaragasztó
  • Újságpapír
  • Akrilfesték
  • Krém vagy olaj (elhagyható)

Picture of Supplies

Elkészítés:

A lufit sablonnak fogjuk használni ennél a technikánál. Fújjuk fel, de nem teljesen, mert következő lépésben a zsinór segítségével alakítjuk ki a jellegzetes tökformát.

msb-171917mod.jpgmsb-171919mod.jpgmsb-171922mod.jpg

msb-171924mod.jpgmsb-171925mod.jpg

Amikor ezzel megvagyunk, jöhet maga a papírmasézás. Az újságpapírt csíkokra tépjük.  A lufit át lehet kenni egy kis krémmel vagy olajjal, hogy majd a végén könnyedén leváljon a formánkról, de a tapasztalataim szerint enélkül is leválik. A csíkokra vágott/tépett újságpapírt ezután egyesével felrétegezzük a lufira. Én először vízbe mártom a csíkot, felsimítom a lufira, majd átkenem ragasztóval (ez lehet szalvétaragasztó vagy tapétaragasztó is, ami akar otthon, nekem mindkettő bevált). Szépen körbehaladunk több (3-4) rétegben is a lufin.

msb-171970mod.jpg

Miután teljesen megszáradt (akár egy nap is lehet, legyünk türlemesek), érdemes picit átcsiszolni a felületet, hogy szép sima legyen. Ezután leereszthetjük a lufit és kivehetjük a tök belsejéből.

Picture of Paint

msb-171983mod.jpg

A festéshez használhatunk spray-t vagy klasszikus ecsetes akrilfestéket is. Ez utóbbival szerintem sokkal élethűbb hatásúra festhetjük. 

 msb-171987mod.jpg

msb-171997mod.jpg 

A tök szárát szintén elkészíthetjük papírmaséból.

Forrás: fabart, instructables

További ötletek halloween alkalmából:

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le. 

Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!