Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bútor újrahasznosítással: szekrény újságpapírból

A papírfonás hasznosságát, érdemeit és a benne rejlő lehetőségeket nem győzőm hangsúlyozni, szerelmese is vagyok a technikának. Most is valami hasonlót szeretnék mutatni, hiszen újságpapírból készül, de ez nem kosár, hanem egy szekrény!

popularpix1.jpg

0
Tovább

Kosárfonás papírból: a perem eldolgozása

A papírfonós téma itt a blogon még mindig nagyon népszerű, és már többen többször kérdeztétek, hogyan lehet a kosarak peremét szépen és látványosan eldolgozni. Ma erre is megkapjátok a választ!

1 warkocz papierowa wiklina BluReco (1).jpg

0
Tovább

Olvasói alkotás: Bori virágcsokra műanyag kanalakból

Nagyszerű ötletet kaptunk Boritól, hogy miként készíthetünk virágcsokrot műanyag kanalakból. Anyák napja már ugyan elmúlt, de szülinapra, ballagásra is adható.

DSC_1074.JPG

0
Tovább

Ültessünk raklapba!

A raklapokat sokféleképpen felhasználhatjuk a lakberendezésben, erre már számos példát láthattatok itt a blogon az elmúlt évben (dohányzóasztal, kanapé, kerti bútor, pad stb.). Mivel végre beköszöntött a kertészkedés időszaka, most az ültetéshez kerestem ötleteket!

Fémbilincsekkel cserepes növények rögzíthetők a raklapra, a felső részben pedig helyet kaphatnak kisebb kerti eszközök.

da33ddeb90f23da283febff15c374caa.jpg

0
Tovább

A Föld napja - újrahasznosítós ötletek

A Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, amikkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A célom ugyanez, csak én blogbejegyzés formájában teszem meg. Hiszen oly sokszor mondtam/írtam már, a legtöbb szemét is lehet érték, és amellett, hogy szelektíven gyűjtjük, és ésszel vásárolunk (hogy a lehető legkevesebb hulladékkal terheljük a környezetet), a megmaradt dolgok nagy részét kreatívan újra is hasznosíthatjuk.

A Föld napja alkalmából most a PET-palackokra, és a műanyag flakonokra fókuszálok, mert szerintem, ezekből a "szemetekből" halmozódik fel a a legtöbb a háztartásokban.

Ez mind-mind szemét!

Recycle.jpg

0
Tovább

Újrahasznosítás: fonott kosárka műanyag pohárból

Egy újrahasznosítós ötletet hoztam mára, amihez egy műanyag pohárra és pár méter madzagra/fonálra lesz szükség. A kész kosárka remek apróságok tárolására (kulcscsomó, aprópénz stb.)

PicMonkey Collage.jpg

0
Tovább

Kisvonat és vasútállomás a kisfiúk örömére

Ahogy a Hello Kitty szabásmintáknál ígértem, hoztam valamit a kisfiús mamiknak is. Az ötlet pofonegyszerű, a kivitelezés pedig egyszerűen zseniális.

Nézzétek csak:

DSC_3510 - 2011-12-16 at 17-01-22-XL.jpg

0
Tovább

Tavaszi váza felturbózva

Egyszerű, kidobásra szánt alapanyagokból és egy kevés felszeletelt faágból is készíthettek különleges tavaszi vázát. Igazán üde látvány!

NH-JA09-wood-slice-two-close-up-alt.jpg

0
Tovább

Tavaszi kosárka maradék anyagból

Egy kevés maradék anyagból ( vagy régi pólóból) és egy darab kötélből mutatós kis kosárkát készíthettek, máris mutatom, hogyan!

169.jpg

0
Tovább

Bakelitek újrahasznosítása

A mai ötletgyűjteményben karcos, használhatatlan lemezek újrahasznosításához találtok ötleteket.

Paul Vilinski, a New York-i kortárs művész lélegzetelállító a munkákat hoz létre bakelitből.

31443_141511969346311_842491621_n.jpg

0
Tovább

Ajándékötlet Valentin-napra: szívecske tojástartóból

Egyszerű, gyorsan elkészíthető 3D-s ajándékötlet Valentin-napra tojástartóból.

114.jpg

0
Tovább

Különleges ágyvégek saját kezűleg

Egy jól kiválasztott ágyvég szinte berendezi a hálószobát, persze amellett, hogy nagyban hozzájárul a pihentető alváshoz is. Hiszen harmonikus környezetben sokkal könnyebb lazítani, feltöltődni. Ehhez pedig nem is kell mélyen a zsebetekbe nyúlni, mert rengeteg minden áll a rendelkezésetekre, sok olyan alapanyag is, amelyre talán nem is gondoltatok. Mutatom is, mi mindenre gondolok!

Final ERM 4 243[3]_thumb.jpg

0
Tovább

Kreatív ékszertartók

Ti is sokszor vagytok tanácstalanok az ékszereitek tárolásával kapcsolatban? Nekem bizony sokszor probléma a nem éppen csekély mennyiségű nyakláncaim és csecsebecséim tárolása. Mert összegubancolódnak, mert áttekinthetetlen a rendszer, vagy mert nem találom meg a kupac alatt stb. Ma erre kerestem otthon, saját kezűleg kivitelezhető megoldásokat!

Először nézzük meg, mire lehet jó egy kiszuperált fiók. A rusztikus stílus kedvelői előnyben!

jewelrystorage-05.jpg

0
Tovább

Csináld magad ékszertartó PET-palackból

Sokféle ötletet mutattam már csináld magad ékszertartók készítéséhez, de PET-palackból készíthető még nem volt. Apróbb müttyök (gyűrűk, kitűzők, vékony láncok) pompásan elférnek majd rajta. És még újrahasznosítás is, juhéééé!

IMG_0665.jpg

0
Tovább

Zoknis hóemberkék

Közkívánatra megérkeztek a blogra a Facebookról megismert übercuki hóemberkék! Tényleg annyira ellenállhatatlan kis jószágok, nem csodálom, hogy annyira tetszett mindenkinek, ráadásul még újrahasznosítás is javából, fél pár zokni meg mindenkinél akad otthon!

Nem is húzom az időt, lássuk, hogyan készülnek!

DSC_8782_1 (1).jpg

0
Tovább

Illatozó virágok narancshéjból

A hűvösebb idő beálltával sokunknál egyre gyakrabban kerül az asztalra narancs. Ha egy kicsit ügyeskedtek a pucolásnál, a megmaradó héjból csodálatos virágkompozíciókat varázsolhattok. Az illata még sokáig lengedezni fog a lakásban, és mennyivel jobban néz ki, mint a radiátoron száradó formáltan héjacskák. Tehettek mellé fajéjrudat, csillagánizst és szegfűszeget is, és kész is van a saját készítésű potpourri. Ha pedig elszárad, jöhet a következő virágcsokor!

530679_381353151942195_1531035201_n.jpg

Forrás: God's of Garden Eden

Még több ünnepi hangulatú blogbejegyzés:

Óriás papírcsillag készítése

10 ötlet adventi naptárakhoz

Egy különleges kézműves technika: a quillingezés alapjai

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Retró virágtartó pólóból

A múlt héten utánajártunk, hogyan készül a pólófonal, és mi minden készíthető belőle. Az alapanyag most is elnyűtt póló lesz, de ezúttal csomózásos technikával retró stílusú virágtartót készítünk.

vy.jpg

0
Tovább

Hulahoppkarikás szőnyeg és barátai, avagy pólófonalas ötletek

Tegnap megtudhattátok, hogyan készül a pólófonal, ma pedig konkrét ötletekkel készültem, már ami a felhasználását illeti.

IMG_3551.png

0
Tovább

Hogyan készül a pólófonal?

Sok helyen találkozhattok a pólófonallal, ha valamilyen újrahasznosítós-varrós-fonós ötletet olvastok. Jó-jó, de tulajdonképpen mi is az? És persze hogyan készül? Ma ennek járunk utána, holnap pedig sorra veszem, hogy mi mindent készíthettek belőle.

tshirt yarn.jpg

0
Tovább

Így készül a papírgyöngy

Talán ti is találkoztatok már papírból készült gyöngyökkel, bár első pillantásra én meg sem mondanám, hogy abból készültek. Lenyűgöz ez a fajta találékonyság, hiszen egy rendkívül egyszerű technikával roppant egyedi gyöngyszemeket, majd ezekből ékszereket készíthetünk, közben pedig az újságpapírjainkat is remekül újrahasznosíthatjuk.

FAS9BO7FXP6OF18.LARGE.jpg

3233.jpg

0
Tovább

Kötött karkötők őszre

A cím persze egy kicsit csalóka, mert kötni tulajdonképpen most nem fogunk, alapanyagnak megteszi egy megunt pulcsi is. De, hogy hogyan lesz ebből karkötő? Olvassatok tovább!

sweater bangle.jpg

0
Tovább

Nyaklánc pisztáciahéjból

Vibráló pink árnyalatok helyett stílusosan őszre hangolva is elkészíthető pár egyszerű lépésben ez a különleges nyaklánc. És igen, jól olvastátok, pisztáciahéjra lesz hozzá szükség.

DIY-Tutorial-Project-How-To-Make-Ombre-Necklace-Pistachio-Shells-Paint.jpg

0
Tovább

Kosárfonás papírból

Az elmúlt napokban többen is érdeklődtetek, a pontos technikáról, hogyan is készül a papírból font kosár. Az apropót egy csodálatos olvasói alkotás, Nyári Mária munkája adta, ámuldozva néztük a kosárkáját, ami a megszólalásig hasonlított a peddignádból fonott testvéreihez. Nem is bonyolult művelet pedig, nézzétek csak!

196472_440280802681104_1114276174_n.jpg

Nyári Mária kosara

0
Tovább

Csináld magad: Dohányzóasztal faládákból

Különböző típusú faládákból már sokféle ötletet mutattam, főleg polcos megoldásokat, asztalt azonban még nem. Ennek a darabnak a sármját a ládák elrendezése adja, minden irányból pakolható és egyszerűen csodásan fest.

8.jpg

0
Tovább

Fémdobozból lámpás

Egy hangulatos nyárbúcsúztató ötletet tartogattam erre a hétvégére. Ezek a látványos lámpások még sok szép pillanatot fűszerezhetnek meg fényükkel a kora őszi estéken is.

DSCN3931 - Copy.JPG

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek