Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szerelmetes szív alakú párnák

Ilyen, illetve hasonló párnák készítésébe alapszintű varrásismerettel is bátran belevághattok, a siker nem marad el. Olyan helyesek!

párna varrás párnavarrás csináld magad

1
Tovább

Varrjunk tüneményes kisrókát!

Ezt a kis vörös ravaszdit alapszintű varrásismeretettel is könnyedén elkészíthetitek, garantáltan gyermekeink kedves pajtása lesz!

varrás plüssfigura

Amire szükség lesz:

  • filcanyag (barkácsfilc) rozsda, fehér és fekete színben
  • olló, tű, cérna, fekete hímzőfonal
  • tömőanyag
  • kis szaténmasni
  • kartonpapír, ceruza a sablonhoz

varrás plüssfigura

0
Tovább

Egyedi díszpárnák

A díszpárnákat szeretjük. Meghitt, melengető, olykor bohém, vagy akár mókás darabokról is legyen szó, egy biztos, otthonunk nélkülözhetetlen kiegészítői. Ma olyan egyedi, saját kezűleg is elkészíthető modelleket gyűjtöttem össze, amelyekkel ti feldobhatjátok otthonotok megszokott jellegét, s stílusos darabjai lehetnek a későbbiekben mindennapjaitoknak.

díszpárna varrás

0
Tovább

Kézzel varrott gyönyörű szívek

Otthonunk díszeként (ablakba, fogantyúkra függesztve) vagy bájos, egyedi ajándékként is igazi különlegességek ezek a míves szívek, egy-egy hosszú, szürke, hideg januári hétvégét érdemes hát varrogatással tölteni. S nem csupán egy szeretettel töltött kis csecsebecsével leszünk gazdagabbak, hiszen lelkünk is feltöltődik csupa jóval egy ilyen szívbéli alkotótevékenység közepette.

0
Tovább

Okostokok saját kezűleg

Napjainkban már sokunk életének szerves részévé váltak a különféle okoskütyük (telefonok, tabletek, eBook olvasók), amelyek persze mindenhová velünk is jönnek. Miért is ne készítenénk mi magunk, saját kezűleg egyedi, személyiségünket tükröző tokot nekik?

varrás mobiltok telefontok filcanyag

0
Tovább

Csináld magad: palást karácsonyfatalphoz

A gyönyörűen fedíszített karácsonyfa ünnepi fényét tovább emeli egy elegáns palást. Azon túl, hogy szemet gyönyörködtető látvány, jó szolgálatot tesz az idővel potyogó tűlevelek összegyűjtésénél.

karácsony DIY csináld magad palást varrás karácsonyfa palást

1
Tovább

A legtündéribb karácsonyi manók

Én első pillantásra beleszerettem ezekbe a tüneményes kis manócskákba. Nézzük is gyorsan, hogyan készíthetjük el!

karácsony karácsonyi manó

0
Tovább

Szabásminták pénztárcákhoz

Sokan, sokszor kértetek már tőlem ötleteket saját kezűleg készíthető pénztárcákhoz. Mazsolázzatok kedvetekre az alábbi szabásminta-gyűjteményből, remélem, mindenki talál kedvére való, inspiráló darabot!

kézimunka pénztárca szabásminta varrás

3
Tovább

Készítsünk fogtündért!

Akinek van óvodáskorú gyermeke, az előbb-utóbb szembesül a fogváltás nehézségeivel és örömeivel. Egy igazi, személyes fogtündér viszont biztosan megszépíteni majd az első fogacskák elvesztésének bánatát.

filcanyag fogtündér kabala szabás_varrás

0
Tovább

Süni szabásmintával

Egy imádnivaló, tüneményes sünbarátnak ki tud ellenállni? És még csak nem szúrós fajta. Nézzük meg, hogyan készül!

szabás varrás plüssfigura sün

1
Tovább

A legtündéribb filcfigurák - szabásmintával

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai összeállításunkkal a varrni szerető anyukák kedvében szeretnénk járni!

szabás varrás filcanyag kabala filcfigura

0
Tovább

Bűbájos hernyócskák

Különböző plüssfigurák, kabalák készítéséhez gyakran hozok ötleteket, hiszen sokszor nem is olyan nagy ördöngösség megvarrni (pl. néhány félpár zokniból) egy-egy igazán egyedi darabot. A hernyócskák -legalábbis így plüsskedvenc formában- nagy kedvenceim, hosszú, keskeny polcra, ablakpárkányra is tehetjük, onnan mosolyoghat vissza ránk.

varrás szabás DIY csináld magad plüssfigura

varrás szabás DIY csináld magad plüssfigura

0
Tovább

Tökéletes szaténrózsák

Az igazán szép szaténrózsa elkészítéshez kell egy kis idő, no meg türelem... de mint tudjuk, rózsát terem. Egy csokornyi szaténvirágot hoztam mára!

szaténrózsa virágkészítés szaténvirág varrás virág DIY csináld magad

0
Tovább

Tündéri díszpárnák

Az ősz a kucorgás, melegbe burkolózás, bújás időszaka is, ilyenkor annyira jól esik befészkelni egy nyugis sarokba egy fél órácskára. A gyermekeknek is öröm egy kedves kis párnával begubózni, főleg, ha saját kezűleg, személyre szabva készítjük el nekik. Ehhez gyűjtögettem ma ötleteket!

Elsőként a tündérlányos variációk!

Creative DIY Pillow Ideas

0
Tovább

Szeretgetni való barátok félpár kesztyűből/zokniból

Nektek is akad otthon néhány félpár kesztyű vagy zokni? Csináljunk belőlük szeretgethető kis barátokat!

PicMonkey Collage.jpg

0
Tovább

Bűbájos nyuszika zokniból

Szeretjük a zokni-, ill. kesztyűátalakítós projekteket, ez nem vitás. Ma is egy ilyet hoztam, hiszen annyira ellenállhatatlan.

1
Tovább

Csináld magad: baglyos tűpárna (szabásmintával)

Hozzám hasonlóan olyan sokan szeretitek és keresitek a különféle baglyos ötleteket, hogy nem is volt kérdés, megmutassam-e ezt a tüneményes baglyos tűpárnát itt a blogon!

0
Tovább

Bájos kis fácskák filcanyagból

Amikor megláttam ezeket a tüneményes fácskákat, teljesen új megvilágításba kerültek a filcanyagok felhasználásának lehetőségei. Persze eddig is tudtuk, hogy rengeteg dologra használhatók, de hogy ilyen mesebéli élővilágot is teremthetünk, eszembe sem jutott!

0
Tovább

Sárkánybébi zokniból

Különböző zokniból, kesztyűből készíthető helyes kis kabalákat időről időre mutatok nektek, hiszen ti is szeretitek, és én sem tudok ellenállni nekik. Ez a sárkánybébi is ilyen!

0
Tovább

Csináld magad: kánikularuhák (szabásmintával)

Ez a kis ruhácska idális strandoláshoz, kánikulában mászkáláshoz vagy egyszerű otthoni rohangálós viseletnek is. 

A forrásoldalon találtok részletesebb, portugál nyelvű leírást is a készítéshez, de csak a szabásminta alapján is elkészíthető. Elég sokféle anyagból kiszabható, de a szűkebb vállrész miatt a felső rész anyagához érdemes enyhén elasztikus, rugalmas anyagot választani. Az alsó rész szinte bármilyen típusú anyagból megalósítható.

Forrás: Moldes moda

Itt egy másik, még egyszerűbb megoldás a szellős, kényelmes, mégis csinos ruhadarabok kedvelőinek. A szegésen és a két pánt felvarrásán kívül más dolgunk nincs is, kivéve persze, ha megbolondítanánk némi fodorral.

Forrás: Pattern review

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.


0
Tovább

Könnyű nyári táskák szabásmintával

A hirtelen jött nyár örömére egy táskaszabásmintát hoztam, anyagtól és vállhossztól függően készülhet bevásárlószatyor vagy akár válltáska is belőle, kinek hogy praktikusabb. Az alapmintát kicsit variálhatjátok igény szerint, kerülhet rá zsebecske, patent, gomb vagy egy díszítő masni/virág is.

Forrás: usefulDIY

Webáruházunkban széles választékban talál fa és bambusz táskafüleket!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.


0
Tovább

Kreatív díszpárnák

Díszpárnák otthon fellelhető anyagokból is készíthetők, ráadásul maradék textilekkel, gombokkal, flitterekkel stb. nagyszűren tuningolhatók. Rengeteg variáció megvalósítható, a lehetőségeknek csak a képzelet szab határt. Ma egy nagy csokornyi, különböző stílusú ötletet hoztam nektek, csemegézzetek.

0
Tovább

Félpár barátok zokniból: krokodil

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálunk az éj leple alatt mindig munkálkodik a zoknifaló szörny, eltűntet, kilyukaszt ezt-azt, olyan darabokat is, amelyeket biztosan nem használtunk már 2-3 hónapja. Szóval, ha mostanában nálatok is járt a szörnyi, akkor mutatom, mit kezdhettek a megmaradt félpár zoknikkal.

0
Tovább

A híres baglyos párna szabásmintája

Már néhány hónapja tart nálam a nagy bagolymizéria, nagy lelkesedéssel gyűjtöm a különböző bagolymintás tutoriálokat. A gyűjtemény érdekesebb darabjait természetesen ti is láthatjátok a facebookon, hiszen közben kiderült, hogy köztetek is rengeteg a bagolyfanatikus. A legnépszerűbb holmi a zsebes párna volt, őt többször visszatapsoltátok azóta. Ma ebben a témában ástam mélyebbre.

0
Tovább

Picurka cica varrása lépésről lépésre szabásmintával

Rajongok az ilyen egyszerűen megvarrható apró kis figurákért, hisz az elkészítéséhez elegendő az én sekélyes varrótudásom is. Ajándékba, magunknak, kicsiben vagy nagyobb méretben, mindegy is, tüneményes. Borongós, zimankós délutánokra hasznos időtöltés, ha van kedvetek, készítsétek el.

little-kitten-fb.jpg

0
Tovább
«
12

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek