A panelkerkélyek nem az esztétikumukról, a látványos megoldásaikról vagy éppen a kényelmükről híresek. Szerintem a legtöbben szűkös, sok esetben kacatokkal telezsúfolt, csúnyácska, egyenüveggel fedett aprócska helyként gondolunk rájuk, persze nem véletlenül. Hiszen általában ilyenek. De ki ne szeretne mégis egy üde kis szigetet helyette, ahol napközben limonádét, este finom bort szürcsölgetve gyönyörködhet az őt körülvevő kis paradicsomi idillben? Vajon lehetséges egyáltalán? Judit szerint nincs lehetetlen, nézzétek csak!

Varga Juditot, sokaknak csak Juditu-t, DIY-bloggert, slylistot, lakberendezőt, televíziós műsorvezetőt senkiknek sem kell bemutatnom, mert lehetetlen nem találkozni az ötleteivel, munkáival. Én is lelkesen böngészem a weboldalát, rengeteg inspirációt merítettem már tőle, és leginkább azt szeretem a munkáiban, hogy abszolút emberi léptékűek ugyanakkor egyedi stílusúak, széles körben, átlagemberek számára, átlagos keretösszegből is megvalósíthatók.

Judit panelben lakik, de annak minden hátrányát a javára fordítja. A hálószobától a fürdőig sok szegletét ismerhettük már meg az otthonának, így az erkély sem úszta meg. Mint a bevezetőben is utaltam rá, afféle tárolóként, műhelyként szolgált eddig. 

 

A képek önmagukért beszélnek, láthatóan hatalmas kihívás, mégis gyönyörű, és izgalmas feladat, ugye?  A tervezgetés első lépéseit és további "before" fotókat találtok IDE kattintva.

A tervezgetés után beindult az átalakulás folyamata. Glettelés, redőnycsere, falfestés, árnyékolófüggöny felszerelése... Persze nem minden alakult a tervek szerint, de végül a helyére került az a fránya redőny is.

 Az átalakulás első szakaszát teljes részletességgel ITT olvashatjátok el.

Persze ezzel még nincs vége, sőt szerintem az igazán izgalmas részletek csak most következnek.

Az erkély adottságait figyelembe véve beszerzésre került az ideális és kényelmes asztal+szék kombináció.

Egy ilyen kicsi erkélyen eléggé limitáltak a lehetőségek virágok, növények nevelgetésére, de a paradicsomi hangulathoz egyszerűen KELLENEK! Szemnek, léleknek egyaránt. És mindenre van megoldás, hiszen egy keskeny falfelületen építkezhetünk függőlegesen is!

Az ideális megoldás a függeszthető, polcos virágtartó lett.

Az elkészítés folyamatát részletesen elolvashatjátok ITT.

A legkomolyabb kihívást a tipikus paneldizájn, narancssárga erkélyüvegezés eltüntetése jelentette. 

Ha kíváncsiak vagytok, Judit hogyan oldotta meg ilyen pazarul a feladatot, olvassátok el ezt a posztot is.

Judit az egész erkélytuningra egy nagyon bevállalós ötlettel tette fel a koronát, műfűvel tökéletesítette az összhatást.

És a végeredmény képekben...

Végezetül pár mondat. Judit engem teljesen meggyőzött arról, hogy egy panelban is lehet kényelmes, stílusos, egyedi életteret kialakítani, és ez elsősorban nem is pénzkérdés. Igen kell rászánni egy bizonyos összeget, de ha a minőségi alapanyagokat okosan tervezve választjuk ki, és egyszerű alapanyagokban  is gondolkodunk, minden csak fantázia és lelkesedés kérdése! 

A teljes posztsorozat:

Erkély tervezgetés

Erkély átalakulás

Hagyjál lógva

Elöl deszka, hátul léc

I love my balcony

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le. 
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!