Sok esetben elkerülhetetlen, hogy különböző méretű műanyag dobozok kerüljenek be a háztartásunkba. Mi igyekszünk kerülni a fölösleges műanyag csomagolást, de olykor nálunk is bekerül a kosárba valami nagyobb műanyag csomagolású termék (családi jégkrém, mosókapszula, tisztítószer, nagy kiszerelésű akármi).  Nekem ilyenkor már a sorban állás közben azon jár az eszem, hogy mi mindenre lehet majd használni később, ha kiürül.

A lányom most épp abban a korszakban van, amikor sokféle dolgot gyűjtöget (persze erről a játékgyártók is gondoskodnak rendesen), tehát sok apró kis játékot, színes ceruzát, zsírkrétát, gyurmákat, ősszel az összegyűjött terméseket, nyáron a kavics- és kagylógyűjteményt mind-mind tárolni, szortírozni kell. Erre pedig tökéletesek ezek a műanyag dobozok. Mindegyiknek egyedi külsőt álmodhatunk, gyermekünk pedig a tervezésben és a kivitelezésben is kiveheti a részét.

A dobozok akrilfestékkel szépen festhetők (finom szemcséjű csiszolópapírral elősegíthetjük a tapadást), így száradás után nedves szivaccsal tiszítható is lesz a későbbiekben. (beszerezhető ITT)

A dekorgumi olcsó és jól megmunkálható hobbi alapanyag, sok kedves, csinos díszítőelemet készíthetünk belőle. (beszerezhető ITT)

Persze a díszítéshez bármi mást is felhasználhatunk, nézzétek milyen jó ötletek:

További képeket találtok a forrásoldalon errefelé.

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.