Elhasználódott gumiabroncsból nem csak virágtartót, ágyásszegélyt, virágládát és homokozót készíthetünk, hiszen egy kisebb kerti tó alapjának is tökéletesen megfelel. 

Méreténél fogva a traktorgumi az ideális (150-200 liter víz fér bele), de normál méretű abronccsal is próbálkozhatunk. A leendő tavunkat érdemes árnyékosabb helyre tervezni, hogy a lehetőségekhez képest nyáron se algásodjon túlságosan. A gödör kiásása után a helyére is kerülhet az abroncs, amelynek a felülre kerülő peremét a kép alapján szabjuk át.

A gödör alját és az abroncsot is külön-külön béleljük ki tófóliával. Ilyen kicsit tó esetében nem őrületes költségekre gondolni, egy 6 méteres tekercs 1700-2000 Ft körül mozog a barkácsáruházakban.

A tó körüli területet és a közvetlen peremet hangulatossá és természetessé tehetjük terméskövekkel és kavicsokkal.

Persze sokakban felmerül a kérdés, hogy megéri-e a sok munkát, hiszen koszolódik, algásodik, drága vízforgató is kell bele, hamar tönkremegy, nehézkes a vízcsere stb...

Mindenképpen legyünk előrelátók, és tájékozódjunk. Egy kisebb vízforgató nem árt, ha kerül bele (ennek szűrőjét tisztítsuk rendszeresen), de egy ekkora tóhoz való szivattyú 5-6000 Ft körül mozog, tehát nem is borzasztóan drága. A belehulló leveleket és egyebeket halásszuk ki rendszeresen, így kevésbe tömődik el a szűrő. Telepítsünk bele megfelelő növényeket (pl. törpe vízililiom), nagyban segítenek az algásodás megakadályozásában. 

Ha pedig már belejöttünk a tógondozásba, tehetünk bele sima vagy akár napelemes szökőkutat is, építhetünk mellé/köré hangulatos sziklakertet is.

Források a képekre kattintva!

További ötletek gumiabroncsból:

Gumiabroncsok újrahasznosítása

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le. 
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!