Az álarckészítésben az a jó, hogy szinte minden technikát bevethetek, mindenféle kelléket használhatok hozzá, nincs benne semmi kötöttség. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiz-arany álarc

Létezik sokféle álarcalap, műanyag, gipsz vagy akár papír. Nekem ez a gipszalap lett a kedvencem, emlékszem, milyen sokáig kerestem az öntőformáját, és mióta megszereztem, csak ezt használom.

 

Anyagok:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

Ha gipszre festünk, a fehér alapszín ellenére érdemes alapozni, mert nagyon beszívja a festéket. És akkor már inkább a fehér alapozót szívja magába, mint a csodaszép arany színű festéket. Alapozás után felfestettem a türkiz motívumot, a többi részt pedig egyenletesen arany színűre festettem (hála az alapozásnak, elég volt egyetlen réteg). Miután megszáradt, a türkiz matricás festékkel kezdtem a kontúrozást, a zöld minta alapkontúrját vittem fel. Ennek száradása után kifestettem a körbekontúrozott részt. Szándékosan az aranyszínre festettem rá a türkizzel, ettől olyan tengerzöldes árnyalatot kapott az egész. A szem föle kentem egy kevés csillámos festéket is. Az egészet belakkoztam két rétegben, megvárva az egyes rétegek száradását. A 3D-s kontúrral a pöttyöző és egyéb díszítéseket csak ezután vittem fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szalagot ragasztópisztollyal rögzítettem az álarc hátsó peremére, minden ragasztásnál kicsit meggyűrtem, hogy szépen fodrozódjon.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-csoportjához, hogy a következőről se maradj le.