Az egyik legnépszerűbb téma itt a blogon a kavicsfestés, bármikor feldobom a témát, nagy szeretettel fogadjátok. Ezen nem is csodálkozom, hiszem nagyon egyszerű, és annyi lehetőséget rejt. Sokféle megközelítésben jártuk már körül e témát, de a karácsonyi ünnepkör tekintetében még nem volt szó róla. Ma ezt is pótoljuk!

 

És hogy miért is szeretjük ennyire a kavicsfestést? Hát, mert jó, vághatnám rá egyszerűen, és tényleg! Az alapanyag szinte bárhol ott hever a lábunk előtt, gyűjthetünk pár darabot suliból/oviból/munkából/bevásárlásból hazajövet, de kirándulások, séták alkalmával sem nehéz belebotlani. Lehet szimmetrikusabb, vagy teljesen szabálytalan, szinte mindegy, csak bele kell látnunk a "személyiségét", és ecsetet ragadnunk. Festhetünk egyszerűbb mintákat, az ügyesebbek persze bonyolultabb, aprólékosabb motívumokkal is próbálkozhatnak. A festést akrilfestékkel érdemes végezni, ez tartós, vízálló, szinte mindenhol kapható, színei keverhetők és nem is drága. Ha az ecsettel bizonytalankodnánk, színes lakkfilccel vagy alkoholos filccel is bátran hozzáfoghattok. A munkánkat vízbázisú lakkal is ajánlott átkenni, szép egyenletes, és tartós lesz a végeredmény.

És hogy mire jó egy karácsonyi festett kavics? Nagyon gyakorlatias megközelítésből persze semmire sem. De! Én hiszem, hogy már maga a kavicsgyűjtés, és a festegetés is egy szívet, lelket melengető-pihentető kreatív kikapcsolódási forma, így már csak ezért is simán megéri. De ezen felül, egy kézzel festett kis "haszontalan" apróságnál tökéletesebb, személyre szabottabb ajándék egyszerűen nincs, hiszen ez az ajándékozónak és az ajándékozottnak is különleges helyet kap majd a szívében. Kitehetjük a polcra, vagy az ablakpárkányra és jó lesz majd ránézni, felidézni azt az érzést, azt a pillanatot, amiért tulajdonképpen készült. Szívből, szeretettel, neked. Akkor kezdhetjük?

Forrás: pinterest

További írásaimat e témában ERRE találjátok.

Rengeteg karácsonyi ötletet találtok még a blogon, gyertek, nézzetek körül ERRE.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le. 
Ha még több kreatív ötletre szomjazol, kövess a Pinteresten is!