A kreatív tevékenységek, kézműves elfoglaltságok akár hobbiként, akár hivatásként inspiráló, áttekinthető, kényelmes helyet igényelnek. Olyat ahol minden szükséges eszköz és alapanyag szem előtt, illetve kéznél van, ahol elengendő terünk van a munkálkodáshoz, amely áttekinthető és rendezett, de egyúttal inspiráló, kellemes élettér is. Ezek kialakításához hoztam ma néhány gondolatébresztő, motiváló ötletet.

Crafts

 

Sok polcra, rekeszre, fiókra és persze elengedő természetes fényre feltétlenül szükség van, bármilyen tevékenységről is legyen szó. Ebben a munkaasztalban épp az a pompás, hogy rengeteg a pakolható felület, mégsem marad semmi elrejtve, hiszen nagyon jól áttekinthető, így minden kéznél van pillanatok alatt miközben rendezett, harmonikusan egységes az egész.

Nézzétek csak, mennyi módon megvalósítható:

Ha nincs lehetőségünk ilyen pöpec asztal kialakításához (mert valljuk be, ez nem elérhető mindannyiunk számára), akkor egy teljesen egyszerű, ám stabil asztal köré is szervezhetjük a munkaterületet. Egyszerű vonalvezetésű, olcsó polcokkal kiegészítve sokunk számára elérhető megoldás, mégis barátságos, harmonikus és stílusos, ha megfelelő érzékkel választunk kiegészítőket.

Ha sokféle papírral dolgozunk, akkor tényleg mindennek szem előtt kell lennie. Ez a polcos megoldás tökeletesen rendezett és áttekinthető. Az Ikea egykori Expedit, jelenleg Kallax néven futó polcos elemei maximálisan megfelelnek erre a célra.

Ez a sarokbútor is az előbb említett bútorcsalád polcos elemeire épül, igaz, itt elkel egy barkocslásban jártas kéz is. Egyébként remek megoldás.

Sok-sok fiók sok-sok apróságnak. A tárolók semmilyenségét pedig remekül ellensúlyozza a roppant inspiráló környezet.

Végül egy remek ötlet szalagok praktikus, helytakarékos tárolásához.

Források a képekre kattintva!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.