Egy sima, egyszerű fedőlapos noteszt könnyedén izgalmassá varázsolhatunk! Ehhez nem kell mást tennünk, csak a megfelelő színeket, anyagokat és technikákat ötvöznünk.

Most lépésről-lépésre mutatjuk meg nektek ezen a videón, hogyan lehet scrapbook technikával "grunge" azaz piszkos hatású noteszt készíteni, ami a neve ellenére stílusos és garantáltan egyedi lesz!

Mit tud a gélpaszta és a vaspaszta (ásványpaszta)?

Ezek a paszták különféle módon használhatók fel, mi most kifejezetten azért alkalmaztuk, hogy a notesz fedőlapján struktúrált felület is megjelenjen. 

A gélpaszta többféle színárnyalatban kapható és száradás után finoman áttetszővé válik. Lehet vele közvetlen a tubusból rajzolt mintát is készíteni, amibe pl. glitterport is szórhatunk. A notesz esetében spatula segítségével tapicskoló (fel-le) mozdulatokkal adtunk neki mintázatot.

A vaspaszta a gélpasztánál sokkal sűrűbb, szemcsés struktúrájú anyag, ami kicsit a kovácsolt vas hatásra hajaz. A notesz fedőlapján az egyik elemet csillámos ásványpasztával kentük (oldalirányú mozdulatokkal), így enyhén fénylő, de mégis finoman érdes hatást értünk el.

Mindkét paszta kenhető sablonba is, mi saját kezűleg készítettünk sablont az egyik kartonból, amiből egyszerűen kivágtunk egy csillagot.

A száradási időket mindig tartsuk be, ez mindkét paszta esetében minimum 1 óra!

Ötlet és kivitelezés:

Budaházi Brigitta (www.scrapbook.hu)

Fotó:

Varga Judit (http://blog.juditu.hu)

 

További technikák: Pentartdekor blog