Festeni már biztos mindenki festett, de vajon a lazúrt is próbáltátok már? A lazúrt alapvetően az különbözteti meg a fedőfestéktől, hogy beszivárogva a fába annak erezetét is megmutatja.

 

Most egy olyan ötlettel jövünk, amiben sokféle élénk lazúr árnyalatot sorakoztatunk fel, de hogy ne csak színminták legyenek, mi rögtön egy falifogast barkácsoltunk a színes lécekből!

Fontos tudni, hogy az árnyalatok intenzitása függ a fa minőségétől, ezért célszerű, jó minőségű, finomra csiszolt fenyőfelületen használni. Persze lehetünk találékonyak: a csiszolt és méretre vágott ágydeszka tökéletesen alkalmas alapanyag!

A felhordott lazúrt ronggyal visszatörölhetjük, így mattabb felületet kapunk. Érdemes kísérletezni vízzel átitatott fafelületen is. A lazúrszínek kombinálhatók egymással, nagyon szép színátmeneteket lehet így képezni.

A lazúrt viaszpasztával is lehet kombinálni kétféleképpen:

  1. Kenhetjük először a viaszpasztát a felületre (pl. sablonon keresztül) és aztán a lazúrt, ekkor a paszta úgy működik, mint egy maszk, a lekent felületet nem fogja be a a lazúr.
  2. Ha viszont a lazúrral kezelt felületre kenünk pasztát, akkor a felkenés finomságától függően érdekes, enyhén csillogó hatást érhetünk el a színes felületen.

Ha már megemlítettük a viaszpasztát is, nézzétek meg, mi hogyan és mire használtuk a falifogas összerakása közben:

Fotó, ötlet és styling: Varga Judit (http://blog.juditu.hu)

Kapcsolódó termékek webáruházunkban:

Viaszpaszták 12 árnyalatban

Lazúrok 12 árnyalatban

További technikák: Pentartdekor blog