Imádom az ilyen típusú bútorátalakításokat. Egy egyszerű, kopottas, hokedliszerű asztalkából különlegesen egyedi, új bútordarab született. Elég egy jó ötlet, egy pici barkácstudás és festék, s már neki is állhatunk!

bútorfestés DIY

 

Az eredti, szögletes asztallap, új kör alakú fedést kapott, így nem csak több helyünk lett a pakolásra, hanem maga a bútor karaketere is merőben más lett. 

Ha hasonló tervben gondolkodtok, ilyen régebbi bútordarabok esetében ajánlott a régi festékréteget lesziszolni, hogy új egyenletesen szép legyen, és ne "vérezzen" át a régi (ki tudja, milyen) festégréteg. Ezt kisebb bútorok esetében akár kézzel is elvégezhetitek, de ajánlom, hogy szerezettek be egy kisebb csiszológépet (pl. deltacsiszolót). A csiszolt felületet alapozzuk, hogy az új festékréteg megfelelő alapot kapjon, és így maximális tapadást is biztosítunk. Kisbútorok festéséhez tökéletes a Dekor Paint termékcsalád, nagyszerű, változatos színpalettáján biztossan megtaláljátok a nektek leginkább tetszőt. Természetesen létezik hozzá alapozófesték, zárólakk és viasz is (nagyobb igénybevétel esetén a lakkozás az ajánlott). A dekor paint festékek visszacsiszolhatók, ha vintage hatásra vágytok.

Dekorfesték

Dekorfesték alapozó

Dekorlakk matt és selyemfényű

Az óralap mintája kézzel is felfesthető, de transzfertechinka segítségével szinte bármilyen motívumot felvihetünk.

Transzferoldat

bútorfestés DIY

Forrás: scavengerchic

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is.