Kétségtelenül beköszöntött az nagybetűs ősz, de nálam a türkiz minden évszakban sláger. Egyszerűen nem tudom megunni. És bár az első gondolatom nekem is egy ősziesebb árnyalatú nyakék volt, de végül meggyőztem magam: nem csak én szeretem a türkizt, talán ti is fogjátok.

  

 Az eredetivel pár napja itt találkoztam, azóta összeállt a fejemben a saját verzióm is, úgyhogy tegnap este gyorsan meg is csináltam. 

Pikk-pakk el lehet vele készülni, nagyjából fél óra alatt, ha nem bontjátok hatszor vissza "inkább mégis az előző gyöngyből csinálom" felkiáltással. 

 

Ez eredetitől én annyiban tértem el, hogy a lánc közepére készítettem egy virágot is a szalagból (rém egyszerű: a szalagok alsó szélét fércöltéssel végigvarrtam, majd összehúztam az egészet és lőn virág). A közepére egy kisebb fehér virág került fekete gyönggyel a közepén. 

 

Az kész virágot felvarrtam a szalag közepére, majd elkezdtem a gyöngyhullámok öltögetését. Párszor tényleg visszabontottam, mert egyszerűen nem tetszett, de a végeredménnyel teljesen elégedett vagyok. Aki ráunt a plázás bizsukra, valami ötletesre, egyedire vágyik, annak szívből ajánlom. Tényleg egyszerű, nem nagyon lehet elszúrni, és testre is szabhatjátok színben, méretben egyaránt.

 

 

 

Tutorial