Most találtam rá erre a lélegzetelállító húsvéti tojásra. Quilling technikával készült, aprólékos, finom, türelmet igénylő alkotás, tehát nem egy pár perc alatt összedobható dekoráció, de aki rászánja az időt, nem fogja bánni. 

 

Anyagok

Elkészítés:

Az elkészítés menetéből is látszik, hogy valóban időigényes, türelmet, precízitást igénylő munkafolyamatról van szó, azonban a gyönyörű végeredmény kárpótol minket a fáradozásainkért. Az első lépésben a műanyag tojásra befőttesgumi segítségével osztóköröket rajzolunk, a pontos tájolás érdekében. A virágmotívum elhelyezésében, megtervezésében és tájolásában is nagy segítíség lesz.  A tojást ezután csomagoljuk folpackba, erre azért van szükség, hogy a megszáradt papírmintát könnyedén lefejthessük majd a tojásról, ami tulaldonképpen csupán az alkotásunk sablonjaként szolgál. A virágmintákat a papírcsíkból sodorjuk meg, használhatunk quillingsablont is, így tökéletesen egyforma méretű lesz minden elem. Ha még csak most ismerkedsz a quillinggel, kattints IDE, itt megtalálod minden korábbi quillinges bejegyzésemet, és megismerkedhetsz a technikai alapjaival, és haladó fogásaival is.

A virágformák elemeit ragasszuk össze, majd a teljes mintát is álíltsuk össze, immáron a műanyag tojás felületén. A teljes száradás után óvatosan le tudjuk választani a papírmotívumot a műanyag burokról. A minta alső és felső részét külön-külön készítsük el, s majd a munka legvégén illesszük és ragasszuk össze.

Forrás: i creative ideas

Webáruházunkban minden alapanyagot megtaláltok a quillingezéshez (kattintsatok a képre a részletekért)!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következő ötletről se maradj le. 
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.