Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Illatos, természetes és sokoldalú alapanyag: ötletek narancshéjból

Illatos, természetes és sokoldalú. A narancs héját megenni nem lehet, mégis vétek kidobni. A kreatív szemléletű embereknek ugyanis ez nem szemét, hanem egy remek alapanyag. Kíváncsiak vagytok, mi mindenre jó?

Orange-Skin-Flower.jpg

0
Tovább

Olvasói alkotás: Zsolt kerti csobogója

Zsolt nemrég meglepte édesapját születésnapja alkalmából egy napelemes szökőkút szivattyúval. A kertben már volt egy kisebb medence, amire hamarosan megépült a csobogó is. A viszonylag kis költségvetésű ötlet nagyon is látványos, Zsolt pedig örömmel beavat minket az elkészítés részleteibe is!

3.jpg

0
Tovább

3D-s üdvözlőlap saját kezűleg

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Ma egy sokakat érdeklő téma kerül terítékre, megmutatjuk, hogyan készül a 3D-s üdvözlőlap.

DIY-3D-Butterfly-Card_1.jpg

0
Tovább

Tál őszi levelekből

Az ősz a meleg, símogató színek évszaka, ezt azt hiszem, megszavazhatjuk. Talán nem is véletlen, hogy nekem ilyenkor van a leginkább kedvem az évszakhoz illő dekorációk készítéséhez. A természetes csodás színei, illatai szinte könyörögnek, hogy csempésszek belőlük a lakásba is. Ez az őszszínű tál is ilyesmi, még akkor is, ha nem valódi falévélből készült.

diy-autumn-leaf-bowl-HelloLucky2.jpg

0
Tovább

Különlegesség: festmény kavicsokból

Egy különleges és egyedi ötletet hoztam szeptember első hétfőjére, most kiderül, hogyan készíthettek kavicsokból festmény hatású falépet. Az ötlet már csak a maga egyszerűsége és költséghatékony mivolta miatt is nagyon tetszik, elkészítésével pedig nem csak egy lakberendezési tárggyal lesztek gazdagabbak, hanem az alkotás örömével is.

painting-out-of-river-pebbles.jpg

0
Tovább

Váza papírfonással

A papírfonás témakörét igyekszem minél jobban körüljárni, bemutatni nektek, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Mivel folyamatosan gyűlnek az ötletek, praktikák, időről-időre közkinccsé teszem a legújabbakat!

DIY-Newspaper-Tube-Vase-and-Violets.jpg

0
Tovább

Minikertek parafa dugóban

A parafa dugós ötletek rendszeres vendégei a blogomnak, hiszen ezek az apróságok számos dologra használhatók. Ma egy bájos kis ötletet mutatok a felhasználásukra.

cool-diy-mini-magnet-garden-5.jpg

0
Tovább

Napraforgó quillingtechnikával

A quillingtechnika csodálatos, a lehetőségek tárháza végtelen, s aki már az alapokat ismeri, szinte bármit megvalósíthat. Egy kis gyakorlással hamar bele lehet jönni, és utána már nincs megállás! Ma egy nyári témájú ötletet szeretnék bemutatni, így készül a quilling napraforgó lépésről-lépésre!

DIY-Quilling-Sunflower1.jpg

0
Tovább

30+ szuper raklapos ötlet

A raklapok - legyen szó használt vagy új darabokról - felhasználása a lakberendezésben hatalmas divat, én magam is rajongója vagyok ezeknek a bútoroknak, az efféle újrahasznosításnak, újragondolásnak. Egyrészt, mert olcsó (újak 2500 Ft körül, használt 1700 Ft körül, selejt 500 Ft-tól), rendkívül jól variálható, másrészt nagyon sok minden megvalósítható belőlük otthon, saját kezűleg is. Ma egy nagy-nagy raklapos bútor- ötletgyűjteményt készítettem, remélem, hasznos lesz számotokra!

Ülőalkalmatosságok, bútorok a nappaliba

580269_568873346488515_273512601_n.jpg

0
Tovább

Textilfestés fehérítővel

Ez a gyönyörű textilszalvéta a kékfestő eljárással készült szövetekre emlékeztet, de persze ennek korántsem annyira összetett az elkészítése. Csak egy jó trükk kell hozzá!

1411.jpg

0
Tovább

Aszfaltkréta házilag

Kislányként imádtam telerajzolni az úttestet és a garázsajtót krétával, fél nyarakat töltöttem ezzel. Ma már a lányom vette át a stafétabotot, és ő is nagy örömét leli benne. Házilag is készíthető, ráadásul jó móka a gyártás is! Kipróbáljátok?

MHC_1.jpg

0
Tovább

Szuper ajándékötlet: gyertya gombaházikó ruhába bújtatva

Egy szívhez szóló ajándékötletet hoztam nektek mára, amely gyakorlatilag bármilyen alkalomra megállja a helyét.

sveča goba 20.jpg

2
Tovább

Hajtogassunk: gyémánt alakú ajándékdobozka

A mai hétfőre egy könnyű kis ötletet hoztam, aminek nagy hasznát vehetitek alkalmakkor, ajándékozáskor!

timthumb.jpg

timthumb (5).jpg

0
Tovább

Nyári játékötletek kislányoknak: tarka pillangók

Pritt_KK_0208_Fejlec_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A múlt héten a fiúk kedvében jártunk a papírrepülős bejegyzéssel, ezen a héten a lányok vannak soron!

tower bflies.JPG

0
Tovább

Vállfák szalvétatechnikával dekorálva

Még pár évvel ezelőtt ajándékba (lakásavató) készítettem hasonlókat, és az ajándékozottak mondhatom, nagyon örültek. Lehet, hogy nem éppen fényűző ajándék, viszont roppant egyedi és kedves, talán épp a szerénysége annyira meggyőző. Itthonra is készítettem belőle, sőt még monogramokkal is elláttam őket (de csak mert ki kellett próbálnom a kalligráfia tollamat), és mai napig öröm rájuk nézni. Sokféle stílusban készíthető (hisz szalvétából hatalmas a választék), örömmel ajánlom nektek is!

DIY-Handmade.jpg

A vállfákat fehér festékkel (alapozó vagy akril) kenjétek be, ez ideális alapot nyújt a szalvétatechnikázáshoz. A szalvétából (papírból) kivágott/kitépett mintát dekupázsragasztóval rögzítsétek. A végén lakozzátok igény szerint. Repesztőlakkal antik (vintage) stílust is idézhettek.

Forrás a képre kattintva.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletre szomjazol, kövess a Pinteresten is!   

0
Tovább

Divatos nyári fülbevaló pár perc alatt

A korallszín az egyik kedvencem ezen a nyáron, úgyhogy azonnal megakadt a szemem ezen a fülbevalón. Szeretem a szokatlan anyagválasztást, amitől egy bizsu is elegáns és különleges lesz.

jeszcze-nie-probowalam-ale-nie-wyda_1.jpg

0
Tovább

Hangulatvilágítás konzervdobozból

Kiürült konzervdobozokat sokféleképpen újrahasznosíthatjátok, többek között a kerti lámpások egyik legjobb alapanyagaként kezdhet új életet!

lit lanterns.jpg

0
Tovább

Nyári játékötletek kisfiúknak: csináljunk papírrepülőt!

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben a kisfiúknak kedveskedünk egy szuper, könnyen elkészíthető repülőgéppel. Jövő héten a lányok következnek!

18.jpg

210.jpg

0
Tovább

Kagylóhéjjal, csigával díszítve...

Nyaralásból gyakran térünk haza kagyló- és csigahéjakkal, rajtam is úrrá lesz ilyenkor a gyűjtőszenvedély. Tavaly is mutattam már hasonló kagylóhéjas ötleteket (ITT megnézhetitek), idén pedig bővítem a gyűjteményt!

5fecceb2b30d7e1e5b59644ca9171a48.jpg

0
Tovább

Nagyon nyári karkötők csomózással, fonással

A nyári öltözékeinkhez bátran viselhetünk vidám, színes kiegészítőket, és ez különösen igaz a saját kezűleg készített darabokra, amelyeknek nagy előnye, hogy színűket és stílusukat is tökéletesen a ruhánkhoz passzíthatjuk. Remélem, találtok kedvetekre valót!

knotted-cord-bracelet-collage.jpg

0
Tovább

Bútor újrahasznosítással: szekrény újságpapírból

A papírfonás hasznosságát, érdemeit és a benne rejlő lehetőségeket nem győzőm hangsúlyozni, szerelmese is vagyok a technikának. Most is valami hasonlót szeretnék mutatni, hiszen újságpapírból készül, de ez nem kosár, hanem egy szekrény!

popularpix1.jpg

0
Tovább

Quillingformák haladóknak

A quillingtechnika csodálatos, a lehetőségek tárháza végtelen, s aki már az alapokat ismeri, szinte bármit megvalósíthat. A mai posztom a nekik, a haladóknak szól, akik már tudják, hogy a kis papírcsíkok miként elevenednek meg a kezünk alatt.

ella1_edited-1.jpg

0
Tovább

A virágorigami alapjai

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Mindenkit, aki szereti a papírhajtogatást, elvarázsol majd a virágorigami, hiszen nagyszerű tevékenység, és a lehetőségek tárháza végtelen.

viragorigami_magyar_1-32-16.jpg

0
Tovább

Ötletek falfestéshez - famotívumok

Itt a nyár, ilyenkor sokan vágnak bele saját kezűleg kisebb-nagyobb felújításokba a házon belül és körülötte is. A falfestés/tisztasági meszelés tipikusan ilyen munka, mi is magunk végezzük (a kezdeti bénázások után ma már egyre nagyobb rutinnal). Aki nem elégszik meg a meszeléssel és az egyszínű falakkal, bizonyára eljátszott már a gondolattal, hogy valamilyen mintát is pingáljon egy-egy szabad falfelületre.

10597_543969475666649_46906500_n.jpg

0
Tovább

Bútortuning vintage stílusban

Ebben a bejegyzésben megismerkedhettek a stílus alapvető jellemzőivel, és megtudhatjátok, hogyan varázsolhattok decoupage technika segítségével nosztalgikus hangulatúvá egy kisbútort.

lorihanson-1024x680.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek