Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tál őszi levelekből

Az ősz a meleg, símogató színek évszaka, ezt azt hiszem, megszavazhatjuk. Talán nem is véletlen, hogy nekem ilyenkor van a leginkább kedvem az évszakhoz illő dekorációk készítéséhez. A természetes csodás színei, illatai szinte könyörögnek, hogy csempésszek belőlük a lakásba is. Ez az őszszínű tál is ilyesmi, még akkor is, ha nem valódi falévélből készült.

diy-autumn-leaf-bowl-HelloLucky2.jpg

0
Tovább

Különlegesség: festmény kavicsokból

Egy különleges és egyedi ötletet hoztam szeptember első hétfőjére, most kiderül, hogyan készíthettek kavicsokból festmény hatású falépet. Az ötlet már csak a maga egyszerűsége és költséghatékony mivolta miatt is nagyon tetszik, elkészítésével pedig nem csak egy lakberendezési tárggyal lesztek gazdagabbak, hanem az alkotás örömével is.

painting-out-of-river-pebbles.jpg

0
Tovább

Újságpapírból használati tárgy - legújabb papírfonós ötletek

A papírfonás témakörét igyekszem minél jobban körüljárni, bemutatni nektek, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Mivel folyamatosan gyűlnek az ötletek, praktikák, időről-időre közkinccsé teszem a legújabbakat!

Füles kosárka

12982_596316290391744_1170474851_n.jpg

1
Tovább

Vállfák szalvétatechnikával dekorálva

Még pár évvel ezelőtt ajándékba (lakásavató) készítettem hasonlókat, és az ajándékozottak mondhatom, nagyon örültek. Lehet, hogy nem éppen fényűző ajándék, viszont roppant egyedi és kedves, talán épp a szerénysége annyira meggyőző. Itthonra is készítettem belőle, sőt még monogramokkal is elláttam őket (de csak mert ki kellett próbálnom a kalligráfia tollamat), és mai napig öröm rájuk nézni. Sokféle stílusban készíthető (hisz szalvétából hatalmas a választék), örömmel ajánlom nektek is!

DIY-Handmade.jpg

A vállfákat fehér festékkel (alapozó vagy akril) kenjétek be, ez ideális alapot nyújt a szalvétatechnikázáshoz. A szalvétából (papírból) kivágott/kitépett mintát dekupázsragasztóval rögzítsétek. A végén lakozzátok igény szerint. Repesztőlakkal antik (vintage) stílust is idézhettek.

Forrás a képre kattintva.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletre szomjazol, kövess a Pinteresten is!   

0
Tovább

Ötletek falfestéshez - famotívumok

Itt a nyár, ilyenkor sokan vágnak bele saját kezűleg kisebb-nagyobb felújításokba a házon belül és körülötte is. A falfestés/tisztasági meszelés tipikusan ilyen munka, mi is magunk végezzük (a kezdeti bénázások után ma már egyre nagyobb rutinnal). Aki nem elégszik meg a meszeléssel és az egyszínű falakkal, bizonyára eljátszott már a gondolattal, hogy valamilyen mintát is pingáljon egy-egy szabad falfelületre.

10597_543969475666649_46906500_n.jpg

0
Tovább

Üvegtárgyak festése

Üveget festeni elsőre könnyűnek tűnik, de ahhoz, hogy valóban szép is legyen, gyakorolni kell, nincs mese. Ebben a bejegyzésben sorra vesszük az alapvető tudnivalókat, és készíthetitek is a csinos, színes, vidám lakáskiegészítőket!

uveglap2.jpg

0
Tovább

Tavaszi váza felturbózva

Egyszerű, kidobásra szánt alapanyagokból és egy kevés felszeletelt faágból is készíthettek különleges tavaszi vázát. Igazán üde látvány!

NH-JA09-wood-slice-two-close-up-alt.jpg

0
Tovább

Térbeli virágok üvegmatrica-festékkel

Napok óta felkapott téma a blog a facebook oldalán az üvegmatricás virágok készítése. Nagyon sokan kértetek hozzá részletes leírást, kérésetek pedig számomra parancs. Nézzük is meg, hogyan készülnek!

erika lanya.jpg

A képet egy olvasónk, Erika küldte, hétéves kislánya munkáit láthatjátok!

0
Tovább

Különleges ágyvégek saját kezűleg

Egy jól kiválasztott ágyvég szinte berendezi a hálószobát, persze amellett, hogy nagyban hozzájárul a pihentető alváshoz is. Hiszen harmonikus környezetben sokkal könnyebb lazítani, feltöltődni. Ehhez pedig nem is kell mélyen a zsebetekbe nyúlni, mert rengeteg minden áll a rendelkezésetekre, sok olyan alapanyag is, amelyre talán nem is gondoltatok. Mutatom is, mi mindenre gondolok!

Final ERM 4 243[3]_thumb.jpg

0
Tovább

12 ötlet faszeletek felhasználására

Emlékszem, gyerekkoromban a szomszéd Lajos bácsi hétvégi házának falát rengeteg faszeletre saját kezűleg applikált mindenféle trófea (főleg halász- és vadászzsákmány) díszítette. Persze ezek mellől nem hiányozhattak a faszeletekbe vésett különféle életbölcsességek sem. Ilyesmiket nem, de 12 másik ötletet mutatnék ma nektek. Mert ezek a faszeletek nagyon klassz, természetes alapanyagok, és jól felhasználhatók lakásdekorációs célokra.

1. Padló

379349_391279340914584_1805842533_n.jpg

0
Tovább

Hangulatos kuckók a lakásban - ahová jó bekucorodni

A facebook rajongói oldalon már sok-sok ilyen képet közzétettem, és mivel ti is lelkesedtetek értük, adta magát az ötlet, hogy egy nagyobb gyűjteménybe rendezzem a témához kapcsolódó fotókat. Ebben az inspiráló gyűjteményben szerintem, már gyönyörködni is pihentető, de ha van rá lehetőségetek, ti is kialakíthattok az otthonotokban egy kis olvasósósarkot, egy saját kuckót, ahová olykor jól esik elvonulni, feltöltődni. Ha pedig erre nincs lehetőségetek (ahogy nekem sem), akkor is ajánlom figyelmetekbe a következő képsort, mert sok szívmelengető, pihentető fotót tartogatok.

560684_448259995216518_1609672536_n.jpg

0
Tovább

Best of 2012 – az én kedvenceim tőletek

Csupán két nap van hátra ebből az esztendőből, így nem maradt más hátra, mint hogy visszatekintsek az óévben történt eseményekre, kreatív ötletekre, a veletek töltött pillanatokra. És ezekben nem volt hiány, hiszen csak durván számolva is az évnek majdnem a felét itt a blogon és a Facebook közösségünkben töltöttem. És minden percét élveztem. Az év végi válogatásposztokat több részre bontottam, ebben az elsőben olyan alkotásokat szeretnék megmutatni, amelyeket én kaptam tőletek. Engedjétek meg, hogy ezúttal egy szubjektív válogatást készítsek, azaz a szívemnek legkedvesebb alkotásokat mutassam meg, olyanokat, amelyeket irigykedve, ugyanakkor elismeréssel telve csodáltam.

1.jpg

0
Tovább

Karácsonyfa újságpapírból fonva

A papírfonás technikáját már megmutattam nektek ősszel, és az egyik legnagyobb sikert aratott téma volt az idei évben. Ezt a környezetbarát (hiszen egyszerű újságpapírt használunk) kézműves technikát karácsonykor is bevethetitek, hiszen bármilyen formájú és méretű kosárkát készíthettek az ünnepi alkalomra (ajándékba vagy a saját otthonotokba). És ha már a kosárkészítésbe belejöttetek, hoztam mára egy igazi különlegességet, mégpedig egy papírfonással készíthető karácsonyfát.

81164252_large_dsc00310.jpg

0
Tovább

Illatozó virágok narancshéjból

A hűvösebb idő beálltával sokunknál egyre gyakrabban kerül az asztalra narancs. Ha egy kicsit ügyeskedtek a pucolásnál, a megmaradó héjból csodálatos virágkompozíciókat varázsolhattok. Az illata még sokáig lengedezni fog a lakásban, és mennyivel jobban néz ki, mint a radiátoron száradó formáltan héjacskák. Tehettek mellé fajéjrudat, csillagánizst és szegfűszeget is, és kész is van a saját készítésű potpourri. Ha pedig elszárad, jöhet a következő virágcsokor!

530679_381353151942195_1531035201_n.jpg

Forrás: God's of Garden Eden

Még több ünnepi hangulatú blogbejegyzés:

Óriás papírcsillag készítése

10 ötlet adventi naptárakhoz

Egy különleges kézműves technika: a quillingezés alapjai

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Hangulatos őszi fények a lakásban

A korábbi őszi bejegyzéseimben már pislákolt néhány hangulatfény, most pedig eljött az ideje, hogy egy teljes posztot szenteljek a témának.

tumblr_mbcr9duAhE1ruj3e1o1_500.jpg

0
Tovább

Őszi hangulatban: beltéri dekorációk

Ajtódíszek és koszorúk már két blogbejegyzésben is helyet kaptak (ITT és ITT), most húzódjunk kicsit beljebb, és nézzük meg, milyen apró ötletekkel tehetjük hangulatosabbá a lakást így őszbe fordulva.

283937951477476591_nZP5N6ZB_f.jpg

0
Tovább

Helytakarékos megoldások a lépcső alá

Nálunk épp nagy házátalakítás folyik, és a legnagyobb fejtörést a lépcső alatti kis terület okos kihasználása okozza. Az utóbbi hetekben rengeteg ötletet gyűjtöttem a témában, és bár még nem dőlt el, hogy nálunk melyik lesz a befutó, a gyűjteményem ajánlom mindenkinek, aki hasonló gondokkal küzd, illetve mindenki másnak is, mert más projektekhez is adhat ötletet, ráadásul csak úgy nézegetni is élmény.

Fiókos ötletek:

A porszívótól a társasjátékig sok, nem napi szinten használatos dolognak találhatunk így helyet.

269934571385652039_qYPpbq6p_f.jpg

0
Tovább

Csináld magad: mágneses fűszertartó képkeretben

Sok szempontból is remek ez az ötlet. Egyrészt mert marha jól néz ki, és már ránézésre is kedvem lett elkészíteni, másrészt tényleg praktikus, áttekinthető, kéznél van minden, de emellett látványos és egyedi is. A legtöbb háziasszony gyűjtöget otthon ilyen-olyan üvegcséket (magam sem tudok ennek ellenállni), nos hát itt az alkalom, hogy valamit ügyeskedjünk belőlük.

framed-magnetic-spice-rack_thumb[2].jpg

0
Tovább

Keleties stílusú rácsos minta a falra

Mostanában egyre több helyen (pontosabban falon) találkozom épp csak picit eltérő formájú rácsos mintával, ami most nagy divatját éli, és sok lehetőséget rejt. Egyrészt feldobja az egyhangú/egyszínű falakat, másrészt költségkímélő, és ráadásul saját kezűleg is kivitelezhető. Egyedi és keleties hangulatot teremt, mégis tökéletesen illik egy modern környezetbe. és persze nem is kell vele az egész helyiséget beborítani, egy-egy falon épp elegendő, gyönyörűen fog mutatni.

Egy hazai és egy floridai otthonba látogatunk most el, két kreatív hölgy, Judit és Sarah otthonába, munkáikon keresztül fogom bemutatni lépésről lépésre a minta elkészítését.1.jpg

0
Tovább

Csináld magad: Ajtóból sarokpolc

Ez a zseniális ötlet részemről szerelem első látásra. Nekem sosem jutott volna eszembe, hogy a kidobásra ítélt régi ajtóból készítsünk sarokpolcot, pedig milyen látványos és eredeti!

Ilyen volt - ilyen lett:

2012-01-08-mantel-party-shelf (1).jpg

Lássuk, hogyan készül!

0
Tovább

Bútorfelújítás maradék tapétából

A nyár sokaknak szól a kisebb-nagyobb mértékű lakásfelújításokról (is), ezzel talán nem vagyok egyedül. Ma annak eredtem nyomába, hogy hogyan újíthattok fel bútorokat kis költségvetéssel, megmaradt tapétákból megfűszerezve egy kis festéssel. Szép és látványos, inspiráló képek következnek. Válogassatok...

móvel papel parede14.jpg

0
Tovább

Kincsek a tengerpartról: mire jó egy fél zsák kagyló- és csigahéj?

Gyerekkoromban, amikor először eljutottam a tengerhez, annyi kagylót, csigát és kavicsot hoztam haza, hogy külön táskába kellett pakolni, de ez ma sincs másképp. Csak ma már a gyerekemmel, mégis ugyanolyan lelkesedéssel gyűjtögetem. Bármi is legyen az úti cél, legalább egy kavicsot hozunk emlékbe. Azon kívül, hogy ezeknél tökéletesebb porfogó nem igen létezik, egy csomó ötletes dologra is használhatók.

1. Mozaik

Kaspók, virágtartók köré ragasztva csodás.

b6db8054.jpg

0
Tovább

Festés Washi Tape dekorszalaggal

Egy nagyon egyszerű technikát szeretnék mutatni, amellyel a Washi tape (azaz a dekorációs rizspapír-szalag) egy új funkcióját is megismerhetitek. Hiszen amellett, hogy rengeteg mindent dekorálhattok vele, maszkolásra is használható, így pedig modern stílusú geometrikus képet készíthettek.

170512 (5) - Kopi.JPG

0
Tovább

Csináld magad: Variációk asztali lámpára

Erre a hétvégére az Ikea Hackers-en találtam néhány pazar ötletet. Ugyanaz az egyszerű lámpa (Grönö asztali lámpa 1510 Ft-ért) a kiindulási alap minden esetben, az eredmény viszont meglehetősen sokféle lehet.

Retró hangulatú, régi negatívokkal díszítve:

page.jpg

0
Tovább

WC-papír guriga újrahasznosítás: Lakásdíszektől a művészeti alkotásokig

Sokszor visszatérő kérdés, hogy meddig érdemes elmenni az újrahasznosítással, illetve, hogy egy-egy nagy kreatív rohamunkban mi mindennek essünk neki, de úgy gondolom, ez a téma igenis megér egy posztot. Nézzétek meg, hogy nem csupán lakásdíszek hanem figyelemreméltó művészeti alkotások is készülnek WC-papír gurigákból.

cats.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek