A csipkemintás kiegészítők, bútorok romantikus világa bájos, szívet melengető látvány, és szerencsére otthon is egyszerűen elkészíthető. ma megnézzük, hogyan!

A csipkesablonhoz bármilyen szép mintájú, ósdi csipkefüggöny megfelelő lesz. Én nem is olyan régen találtam egy nagyobb zsáknyi kissé molyrágta  ócska függönyt a mama padlásán, meg is lepődött, hogy miért örülök én ennek annyira. Hát ezért!

A célfelület legyen tiszta, egyenletes, zsírtalan. Amennyiben bútort szeretnénk díszíteni, gondoskodjunk a megfelelő előkészületekről. A bútort szüksgé esetén csiszoljuk, alapozzuk, fessük, a csipkeminta felvitele az utolsó előtti lépés legyen. A csipkét vágjuk méretre (tógjon túl a felületen) és maszkolószalaggal rögzítsük. Ezután jöhet is a spray. Én akrilspray-t ajánlok, ez elég nagy választékban érhető el, és relative könnyen beszerezhető (hipermarketek, barkácsáruházak, festékszaküzletek). A célfelület színével kontrasztos színt válasszuk, hogy a minta szépen érvényesüljön. Egy kisebb darabon próbafestést is végezhetünk, hogy kitapasztaljuk, hogyan hordható fel egységesen a spray.

Ha felvittük a festéket egy picit várjunk, majd el is távolítható a csipke.

Amennyiben bútorra dolgozunk, ne feledkezzünk meg egy lakkrétegről befejezésként, hogy sokáig gyönyörködhessünk a munkánk gyümölcsében.

A sprayfestékekkel ne dolgozzunk zárt térben, inkább a teraszon, kertben végezzük el a műveletet.

Inspiráló, ihletadó képek:

Források a képekre kattintva!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-csoportjához, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több ötletre szomjazol, kövess minket a Pinteresten is.