Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Óralapos éjjeliszekrény 

Imádom az ilyen típusú bútorátalakításokat. Egy egyszerű, kopottas, hokedliszerű asztalkából különlegesen egyedi, új bútordarab született. Elég egy jó ötlet, egy pici barkácstudás és festék, s már neki is állhatunk!

bútorfestés DIY

0
Tovább

Barkácsoljunk: polcok deszkából

Megmaradt deszkákból (régebbi, ép, de rusztikusan megöregedett darabokból is) viszonlag kis barkácstudással is nagyszerű, új kisbútorokat készíthetünk. Ízlésünk szerint festhetjük, pácolhatjuk, antikolhatjuk, lakkozhatjuk, díszíthetjük.

barkácsolás polc festés bútorfestés

0
Tovább

Unalmasból rendkívüli: káprázatos bútorátalakítások

Sokféle bútortuninggal, átalakítással találkozhatunk az internetet böngészve, és ezekből rengeteg hasznosítható ötletet megvalósíthatunk. Ma egy picit ezt a témát járjuk körül remek inspiráló ötletekkel megspékelve.

bútorfestés bútorátalakítás

0
Tovább

A nagy lépcsőfestés - avagy álmaim lépcsője 

Úgy kezdődött, hogy volt egy unalmas, jellegtelen előregyártott lépcsőnk. Az akkori kereteinkbe épphogy beleférő, olcsó, de azért célnak megfelelő London fantázianevű negyedfordulós lépcső. Aztán évekig csak nézegettem, mit lehetne kihozni belőle, mert hülye formájú, szűkös helyen van, és csak kopott-kopott, koszolódott, használódott, de semmit sem kezdtem vele. Aztán idén nyáron elhatároztam, hogy bármi is lesz, megcsinálom.

bútorfestés polifarbe trinát trilak obi lépcső lépcsőfestés DIY csináld magad falfestés

0
Tovább

Szegecselt, stencilezett kiskomód

Ezt a komódot még évekkel ezelőtt vettem egy leértékelés alkalmával, már akkor az azzal a céllal, hogy egy kicsit feltuningoljam. Szemérmellenül olcsó bemutató darab volt, és azonnal lecsaptam rá, tudván, hogy már van ebből a bútorcsaládból két éjjeliszekrénykénk. A tuning ideje most érkezett el, mert nagyjából kezdenek a végleges helyükre kerülni a bútoraink.

0
Tovább

Minden, amit a Dekor Paint Softról tudnod kell!

Már többször mutattunk be a blogon dekorfestékkel átvarázsolt bútorokat, de mivel igen nagy az érdeklődés a festék iránt, ezért most csokorba gyűjtöttük azt a sok hasznos információt, ami a festék helyes használatra vonatkozik és így a szép végeredményt garantálja.

0
Tovább

Fessünk csipkével!

A csipkemintás kiegészítők, bútorok romantikus világa bájos, szívet melengető látvány, és szerencsére otthon is egyszerűen elkészíthető. ma megnézzük, hogyan!

0
Tovább

Kerti pad ágykeretből

Pár héttel ezelőtt mutattam nektek egy gyönyörű bútorátalakítást, amelyben két régi székből készült egy pad. Ez is hasonlóképpen szemet gyönyörködtető ötlet, tökéletes példa arra, hogy miért is ne mondjuk le feltétlenül régi bútorainkról.

Ez a bútor persze klasszikusn ágykeretként is gyönyörű, de sokszor hozhatja úgy az élet, hogy bármilyen szép is egy bútor, egyszerűen fölösleges, nincs elég hely, ám a szívünknek kedves tárgytól mégsem szeretnénk megválni. Ebben az átalakításban is pont az tetszik, ami a múltkoriban is, hogy sikerült a bútor stílusát megőrizni, más funkcióval új életre kelteni, megfelelő környezetbe helyezni. 

Gondolatébresztő, inspiráló formájú lett, és a színe is fantasztikus. Aki bútorfestésben, bútorátalakításban gondolkodik, azoknak ez az ötlet is hasznára válhat.

A kopottas külsőt sötét színű wax segítségével vagy visszacsiszolással is elérhetjük, én az utóbbi technikában nagyobb örömömet lelem. A lényeg talán pont az, hogy az ágykeret szépsége tovább ragyoghat egy újragondolt bútoron belül, ezért ne mondjuk le a régi régi bútorainkról, csodákat lehet műveli velük.

Bútorfestéshez ajánlom nektek a vízbázisú Dekor Paint Softmagyar fejlesztésű festéket, amely elérhető áron, garantált minőségben minden igényt kielégít az otthoni kisbútorok festéséhez, dekorálásához.

Forrás: fab art

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-csoportjához, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több ötletre szomjazol, kövess minket a Pinteresten is.

0
Tovább

Gyerekasztal újragondolva

Pár héttel ezelőtt már bemutattam, miként újítottuk fel a kislányom íróasztalát, és azóta annyira belejöttünk, hogy máris újabb munkába vágtunk bele. Mivel a lányom is nagyon szeret kézműveskedni, művészkedni, eddig is volt egy kis asztalkája a nappaliban, ahol kedvére alkothatott. Ezt mostanra pont ki is nőtte, úgyhogy szükség volt egy nagyobb méretű bútorra.

0
Tovább

Bútorfelújítás csiszolás nélkül? Igen!

Korábban, amikor valaki bútorfelújításba fogott, mindig túl kellett esni a sok munkával és porral járó csiszolási fázison, hisz ezzel lehetett a felületet tökéletesen előkészíteni a későbbi festéshez. Ez persze még ma is áll azokra a bútorokra, amiről a festékréteg pereg, vagy pattogzik róla a lakk, illetve, ha nem egyenletes a felület.

0
Tovább

A nagy íróasztal-felújítás

A kislányom (leendő) íróasztalát még az ősszel kezdtük el felújítani, de csak mostanra sikerült blogbejegyzésbe önteni az eseményeket. Tulajdonképpen ez az első olyan igazi bútorfelújítós vállalkozásom, úgyhogy nagy várakozások és izgalmak előzték meg a munkálatokat. De lássuk is akkor szép sorjában...

0
Tovább

Csináld magad: bútorfestés Dekor Paint festékkel

Emlékeztek, nemrég meséltem, hogy bloggertalálkozón jártam a Pentart termékek bázisán. Kaptam néhány fantasztikus festéket is kipróbálásra. Közülük számomra a legérdekesebb, legcsábítóbb a Dekor Paint Soft névre keresztelt újdonság.

0
Tovább

Bloggertalálkozón jártam, csodákat láttam....

A hétvégén egy különleges bloggertalálkozóra voltam hivatalos a Pentart termékek főhadiszállására. Nagy izgalommal készültem az eseményre, főképp, mert ilyen megtiszteltetés még sosem ért, és nem is igazán tudtam, hogy mire számítsak... Aztán ami történt, azt minden várakozásomat felülmúlta. Tényleg olyan volt az egész, mintha Tibi bácsi pöttyös labdája ezúttal nálam landolt volna.

0
Tovább

Öreg komód, nem vén komód - bútorfestés saját kezűleg

Sokféle olyan hobbitechnika létezik, amivel öreges, kopottas hatást tudunk elérni különféle felületeken. A Pentart repedést előidéző termékei lehetőséget adnak a választásra, hogy kisebb, nagyobb, szabályos, vagy szabálytalan repedést szeretnénk-e létrehozni. Az antikolópasztáknak köszönhetően pedig a repedések is különféle árnyalatokban emelhetők ki.

0
Tovább

Színezz bútort akrilfestékkel!

Hogyan lehet egy egyszerű, natúr fa asztalkát a szoba izgalmas elemévé varázsolni? Nem kell hozzá dizájnernek lenni, elég ha bátran bánunk a színekkel és türelmesen festegetünk.

0
Tovább

Olvasói alkotás: Timi szekrénye

Egyre többen vágunk bele saját kezűleg kisebb-nagyobb átalakításokba otthon, legyen szó bútorról, valamilyen berendezési tárgyról, vagy akár falfestésről, kisebb burkolási munkálatokról. A mai bejegyzésben a hasonló cipőben járóknak szeretnénk segítséget nyújtani, hiszen egy csodálatosan sikerült bútorátalakítást fogok részletesebben bemutatni. Az átalakítás egy kedves olvasó, Timi keze munkáját dicséri, akitől egy rövid rábeszélés után részletes leírást is kaptam az elkészítésről. Ezúton is nagyon köszönöm Timinek, és remélem, nektek is nagyon hasznos kis bejegyzés lesz!

P1070627.JPG

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek