A drótműves technikával készült ékszereket sokan csodáljuk, az elkészítésbe azonban kevesen vágnak bele. Nem is csoda, hiszen speciális eszközökre, fogókra van szükség hozzá, és a fogások elsajátításához gyakorlat kell. Ez az ötlet azonban otthon fellelhető eszközökkel, alap gyöngyfűző készlettel is kivitelezhető, ráadásul gyönyörű!

DIY-Beads-Universal-Flower_1.jpg

Anyagok

  • Csípőfogó a drótok vágásához, beszerzés pl. ITT
  • Rézdrót kétféle méretben (kb. 2 mm és 0,3 mm átmérőjű), beszerzés pl. ITT
  • Kásagyöngyök
  • Két különböző átmérőjű cső a drót tekeréséhez

1. Az első lépés a vastagabb drót feltekerése, amihez voltaképpen sok dolgot használhattok, ha nincs ilyen spéci fémhengeretek, mint a képen.

2-3. Fakanál nyele, vaskosabb filctoll (a vastagabbhoz nekem az ecetszóró spray-m lett ideális átmérőjű), bármi, nézzetek körül a háztartásban. Ezt a tekerés szorosan kell végezni, ezért érdemes kúpos fogót használni.

4-5-6. Ha kész, húzzátok le az alapról, és belső, kisebb köröket fogóval fogjátok össze, és formázzatok virágot a spirálból.

7-8. A belső íveknél dróttal fogassátok össze. Ezután

9. Következhet a gyöngyfűzés.

10-11-12. A vékonyabb drótot rögzítsétek a virág belső részéhez, majd a képek alapján jöhetnek is a gyöngyök.

DIY-Beads-Universal-Flower.jpg

Forrás a képre kattintva!

Szavazz rám a Goldenblogon!

Idén is elindult a Goldenblog szavazás, és ahogy eddig minden évben, idén is részt veszek rajta. Kérlek titeket kedves olvasóim, ha érdemesnek találtok, szavazzatok rám! Minden szavazatért és megosztásért hálás vagyok! 

A szavazáshoz ide kattints: ÉLETMÓD KATEGÓRIA --> szines otletek
Ja, a szavazáshoz Facebook tagság szükséges, de nyugi, a Goldenblog normális oldal, nem fog a nevedben spam-elni, üzeneteket írni!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.