Nemrég mutattunk Nektek egy különleges, ugyanakkor nagyon egyszerűen elkészíthető karkötőt, aminek dekorgumi alapját sablonnal és pasztákkal díszítve rézhatású felületet kaptunk. Erről ITT olvashattok.

Most egy egészen más stílusú, ugyanakkor szintén egyszerű és mutatós karkötő díszítési technikát hoztunk. 

Natúr fából készült karkötőket hobbiboltokban lehet kapni és akrilfestékkel olyanra színezhetjük, amilyenre csak szeretnénk! Választhatunk vékonyabb vagy vastagabb fajta közül, utóbbin látványosabb, nagyobb mintákat is készíthetünk.

A karkötők belső felét is kiszínezhetjük, mert időnként ez is látszik, és jobban néz ki egy szép színnel, mintha csak natúran hagynánk a fát.

A mintákat szabad kézzel vagy maszkolással tudjuk a felületre felvinni. A maszkoláshoz a hagyományos maszkolószalag helyett használjunk inkább öntapadós fóliát, mert ez sokkal rugalmasabban tudja követni az íves felületet: ragasztás közben kicsit meg lehet „húzni”, ami által nyúlik és jobban kifeszül a felületen, így nem folyik alá a festék. 

A karkötőket érdemes oldószeres lakkal lekenni a végén, hogy bírják a strapát. 

Ötlet és styling: Varga Judit

Ha pedig szeretnétek a karkötőhöz passzoló cipőt is, akkor nézzétek meg ezt a videót!

Tipp: próbájátok ki a különböző színű, irizáló hatású mázpasztákat is a karkötőn, mert az íves felületen a színes pigmentek játéka különleges hatást erdeményez.

 

További technikák:

Pentartdekor blog

Keresd a Pentart ötleteket a Facebookon is!