Tényleg csodálatos és közel sem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik...

 Anyagok

  • Színes, mintás papír  60 db, 10x10 cm-es
  • Hobbiragasztó
  • Csipeszek, olló

 

Én egy szép mintás karácsonyi csomagolópapírból (ajándékba kaptam, direkt erre a célra) vágtam ki a 10x10 cm-es lapokat, de bármilyen mintás vagy egyszínű papírból elkészíthető 80 g/m² vastagságig, ha ennél vastagabb papírt választunk, akkor érdemes nagyobb lapokból hajtogatni, hogy szép legyen a hajtás.

 

 

 

 

 

A lapot először átlósan hajtsuk félbe, majd mindkét sarkát hajtsuk középre. 

 

 

 

 

 

Most a két sarkat ismét hajtsuk középre, majd hajtsuk is vissza. Ezután a két sarkon nyissuk ki a papírrétegeket. 

 

 

 

 

 

A kinyitott papírréteget simítsuk le mindkét oldalon, majd a két két csúcsot hajtsuk vissza a hátoldalra.

 

 

 

 

 

Minkét oldalon hajtsuk középre az oldalsó hajtásszakaszokat, ezzel kész is a hajtogatás (ebből kell összesen 60 darab, de ez nem olyan vészes, egyet nagyjából fél perc alatt meg lehet hajtogatni). A befelé forduló hajtások mentén ragasszuk össze az így kapott csillagsugarat, és száradásig csipesszel fogjuk össze. Egy csillaghoz öt sugarat készítsünk.

 

 

 

 

 

Ha megszáradtak sugarak, állítsuk össze belőle a csillagot. Az oldalaik mentén ragasszuk őket egymáshoz, száradásig most is csipesszel rögzítsük (a csipeszes ragasztást amúgy a barátnőm fejlesztette tökélyre, igaz ő a cipőorrokról leváló talpakra specializálódott, és MisterMinit sehol sincs hozzá képest...). Készítsünk kétszer hat csillagot. Hat csillagot ragasszunk egymáshoz, úgy hogy egyet középrevéve köréragasztjuk a többi ötöt. 

 

 

 

 

 

Ezeket is csipesszel fogjuk össze. A két hat csillagból álló félből áll össze a teljes gömb, ezt is ragasszuk össze. Karácsonyfadísznek, ablakdísznek, egy-egy csillagot külön használva ajándékcsomagoláshoz is felhasználható.