Azt mondják, könnyű más tollával ékeskedni, hogy ez mennyire igaz? Remélem, hogy nagyon, mert az egyik kedvenc mintámat osztom most meg veletek, leljétek örömötöket mind elkészítésében, mind viselésében, ékeskedjetek!

 

 

Elkészítés

Anyagok:

11/0 delica gyöngy (metál arany, metál bronz, metál lila, metál smaragdzöld, és kétféle világosabb kék árnyalat)

damil 0,2 mm

aranyaszínű mágneses csőkapocs öt hurokkal

 

A karkötő páratlan peyote technikával készült, aki még nem gyakorlott ebben, ennek a videónak a segítségével könnyen elsajátíthatja. 

 

Egy picit nehezebb (de csak a kezdésénél) a páros peyote-nál, viszont én több minta elkészítéséhez használnom, mivel mintáim nagy részét páratlan sorra (ez a karkötő magasságát jelenti) tervezem. Legközelebb mutatok egy páros peyote mintát is, de most térjünk vissza a pávánkhoz. Tehát 23 szem a kezdősor (magasság), a szélesség természetesen a csukló méretéhez igazodik, innentől csak türelemjáték az egész. Itt a teljes ábra, csak ezt kell követni, de ha hosszabbat szeretnétek, csak folytassátok tovább, hisz a minta ismétlődik. Sajnos a fűzés során a damilt előbb-utóbb toldani kell, de a peyote fűzésnél ez nagyon egyszerű, a maradék szálat csak vissza kell bújtatni a már felfűzött részbe (láthatatlanul eltűnik és csomózni sem kell), majd az új szálat is bele kell dolgozni kicsit a felfűzött részbe és lehet is folytatni. A kapcsot a végén szereljük fel a megmaradt vagy újabb damilszálat felhasználva, persze választhattok másfajta kapcsot is, de ez a csőkapocs annyira illik hozzá.