Már sokkal korábbra terveztem ezt a mai posztot, de valahogy mindig akadt fontosabb és aktuálisabb téma. Fagyi árnyalatokban pompázó delica gyöngyökből készítettem, hiszen a mai, meglehetősen nyárias napon nektek is jár egy kis felfrissülés!

 

 

 

 

 Eredeti terveimben úgy szerepelt ez a szett, mint a májusi nyereményeső koronája. Közben bizonyára ti is olvastátok már, hogy új szabályok léptek érvénybe a Facebookos lájkolós játékok lebonyolítása körül. A lájkol-megoszt-kommentel verzió sajnos már nem játszik, de ha minden jól megy, lesz külső alkalmazásunk hamarosan, úgyhogy nem kell sokáig várnotok már az újabb játékra. 

Addig viszont alkossunk!

 A szettből karkötő ismerős lehet, hiszen amikor a peyote fűzésekről írtam, már alaposan kiveséztük, úgyhogy most róla is írnék többet. A peyote az alapoktól 2. című posztban mindent megtaláltok hozzá, oktatóvideót, leírást és ábrát is. 

A nyaklánc készítését viszont örömmel osztom meg veletek. 

 

Anyagok:

11/0 delica gyöngy arany, pasztell árnyalatú lila, zöld és kék színekben

Damil

Acélsodrony

Stopper

Csomórejtő

Ékszerkapocs

Gyöngyfűző tű

Fém fityegő, és egyéb tetszés szerinti kiegészítők a díszítéshez

 

 

A medálrészhez két egyforma méretű háromszöget fűztem. Három aranyszínű gyönggyel kezdtem, ezeket felfűztem, majd az utolsó szemen kereszteztem a szálakat. Ezután a damil végére húztam a gyöngyöket, csak annyit hagytam a rövidebb szálrészből, hogy a fűzés elején stabilan tudjam fogni, nehogy lebomoljon a minta. Ezután a másik szállal folytattam a fűzést. Minden felfűzött gyöngy közé két-két szem újabb aranyszínű gyöngyöt vettem fel. Ezután már csak körbe-körbe haladtam, amíg a kívánt méretet el nem értem. Az aranyszínű gyöngyöket mindig duplán vettem, a színesekből mindig csak egy-egy szem kell. Ahogy haladtok a fűzéssel, szépen körvonalazódik majd a minta. Az ábrán a három kezdőszemet sötétebbre rajzoltam, hogy könnyebb legyen eligazodni.

 

Tehát, hogy plasztikus legyen a minta, kettő egyforma háromszöget készítettem. A kezdésnél hagyott kis damilvégeket most kell eldolgozni, hogy az összedolgozásnál ne zavarjanak. Csomózni nem szükséges, elég visszavezetni a gyöngyökbe. Az összedolgozáshoz oldalanként egy-egy betoldott sort fűztem az egyik háromszögre (így az nagyobb lett egy körrel), mert így illeszkednek tökéletesen a gyöngyök.

 

Az ábrán a zöld színű betoldott sor látszik, ezt minden oldalra el kell készíteni a megfelelő színből. Most már csak össze kellett varrnom az oldalakat és eldolgoznom a maradék szálakat. Arany színnel fűztem még egy pántot (sima peyote öltéssel), ami összeköti a medált a lánccal. Ezt is csak egyszerűen hozzátoldottam a kész medálhoz, arra persze érdemes figyelni, hogy középre kerüljön.

A lánchoz három egyforma hosszú sodronyt vágtam le, ezek egyik végét stopperbe rögzítettem (mindhármat egy stopperbe) és csomórejtőt szereltem fel. A szálakra is a három színből fűztem gyöngyöt, átbújtattam őket a medálra fűzött hurkon, majd a másik végén is ugyanúgy lezártam. A csomórejtő fülecskéire csatlakoztattam a kapcsot, majd fém fityegővel és csiszolt gyönggyel készítettem egy aprócska díszítést a sima delfinkapocs mellé. A láncok, ékszerek díszítéséről, fityegőkről, miegymásról is volt már poszt, emlékeztek?

 

 

És íme a végeredmény! Figyeljétek továbbra is a blogot, hiszen ahogy írtam, hamarosan megnyerhetitek a szettet, ahogy sok egyéb mást is!