Schachenmayr logó 2010.jpgJavában tart még a tél, a kötés is reneszánszát éli, ám az új esztendőben hamar elindul a készülődés a tavaszi szezonra! A Schachenmayr márka fejlesztőcsapata is ennek szellemében dolgozik, így joggal mondhatjuk – készen állunk 2013-ra!

Mi a Coats Crafts Hungary-nél már tisztában vagyunk azzal, milyen újdonságokkal lepjük majd meg a kötés szerelmeseit, akik az egyre kellemesebbé, melegebbé váló időjárásban sem vesztik el alkotóképességüket!

Új ötletek öltenek testet munkáikban, vidám színek sokaságával dobják fel ruházatukat és otthonukat! S mindez hogyan nézhet ki 2013-ban?

Ízelítőül megmutatjuk a 2013-as tavaszi-nyári szezon trendjeit, színvilágát, melyek új- és jól ismert Schachenmayr kötőfonalaink kínálatában is megmutatkoznak hamarosan!

5_kep.jpg

9_kep.jpg

13_kep.jpg

17_kep_1.jpg

Mindezeket a trendeket számos kötött mintával és -modellel támogatjuk – megtalálod ezeket a Kötött Kedvenceink magazinokban, Schachenmayr Inspiration kiadványainkban, valamint az Interneten letölthető formában! 2013-ban természetesen új magazinok és kiadványok várnak!

Az alábbi képen látható táska – mely remekül illeszkedik 2013 új tavaszi szezonjához – kötésleírását megtalálod a kép alatt! A táska Magyarország egyik legnépszerűbb és legismertebb tiszta pamut kötőfonalából, a Schachenmayr Cataniából készül, melynek bőséges színskálájából kedvedre válogathatsz! E nagyszerű kötőfonalat egész Európa számára Magyarországon, nagyatádi üzemében gyártja a Coats Crafts Hungary!

táska fotó.JPG

Lila kötött táska
Méret: 30x24 cm
Hozzávalók:

  • 300 g középlila (szk. 240) Schachenmayr Catania fonal.
  • 2,5 - 3,5-ös Milward kötőtű
  • 1 db Coats körmöcske (zsinórkészítő)
  • kb. 80 x 90 cm erős vászonanyag a táska kibéleléséhez
  • Varrócérna

Eleje és hátoldala: Mindkettőt a felső szélén kezdjük, lsd. a nyilat a szabásmintán.
71 SZ-et felszedünk a 2,5-3,5-ös tűvel, és lustakötéssel kötünk. 14 cm [60] S magasságnál mindkét oldalon a lekerekítéshez 1 SZ-et leláncolunk, majd minden 6. S-ban 2x 1 SZ, minden 4. S-ban 4x 1 SZ és minden 2. S-ban 3x 1 SZ, majd minden 2. S-ban 3x 2 SZ, 1x 4 SZ és a maradék 31 SZ-et leláncoljuk.
A táska teljes hossza 24 cm.

abra1.jpg
A táska alja és az oldalfalai: 10 szemre kezdünk, és lustakötéssel kötünk.
Az akasztóhurkokhoz 4 cm-t [18 S] egyenesen kötünk, majd mindkét oldalon a S elején a szélSZ után, a S végén a szélSZ előtt 1-1 csavart szemet kötünk a keresztszálból; és ezt a szaporítást még 9x minden 2. S-ban megismételjük = 30 SZ.
69 cm [296 S] hosszúságnál mindkét oldalon 1 SZ-et, majd minden 2. S-ban 9x 1 SZ-et leláncolunk, és a maradék 10 SZ-en a másik akasztóhurokhoz még 4 cm-t [18 S] kötünk, majd a SZ-et leláncoljuk.

abra2.jpg
Oldalzseb: 30 SZ-et keresztezett kezdéssel felszedünk, erre 15 cm-t [64 S] lustakötéssel kötünk. Az összes SZ-et leláncoljuk.
Zsinórok/ fonatok: A körmöcskével a szükséges hosszúságú zsinórt elkészítjük, közben időnként egyenesre húzzuk. Elvágjuk a fonalat, és az utolsó sort összehúzzuk vele. A fonathoz kb. másfélszeres hosszúságú zsinórokra lesz szükségünk.
Összeállítás: A modell darabjait kifeszítjük, benedvesítjük, majd hagyjuk megszáradni. Az eleje és háta darabját felvarrjuk az aljára és az oldalfalakhoz (a varrást a fülek alatt kezdjük, lsd. a •-ot a szabásmintán. A füleket befelé hajtva levarrjuk. Az oldalzsebet a táska egyik oldalára varrjuk, a fül alatt kb. 10 cm-rel.
Az elejéhez és a hátához is kb. 30 cm hosszú, 3 zsinórból álló fonatot készítünk, melyeket a kezdő sorra varrunk.
Elkészítjük a zárást: A gombhoz egy 30 cm hosszú zsinórt készítünk a körmöcskével, spirálisan feltekerjük, összevarrjuk, és a táska elejének közepére varrjuk (lsd. a fotót). Egy kb. 12 cm hosszú zsinórból elkészítünk egy hurkot (gomblyuk), amit a táska hátuljának belső oldalára varrunk.
A táska béléséhez először a szabásmintát elkészítjük eredeti méretben, majd az anyagot körben kb. 1-2 cm varrásráhagyással kiszabjuk, de a 4 cm-es akasztóhurok nélkül. A bélést belehelyezzük a táskába.
Mindkét oldalon az akasztóhurok alatt a táska oldalait néhány öltéssel összefogjuk.
2 db, kb. 15 cm hosszú, 3 zsinórból álló fonatot készítünk, ezeket befűzzük a hurkokba, végüket összevarrjuk.
A táska vállpántjához 4 zsinórból egy kb. 100 cm hosszú fonatot készítünk, lsd. a rajzot. A végeinél kb. 10 cm-t átfűzzük a kis fonott gyűrűkön, és erősen összevarrjuk. 2 darab kb. 40 cm hosszú zsinórt készítünk, melyeket a fül elejének és végének rögzítése köré tekerünk, varrással rögzítjük. Még egy kb. 50 cm hosszú zsinórt készítünk, melyet a táska fülének közepe köré tekerünk és varrunk (lsd. a fotót).

abra3.jpg

Hasznos linkek:

Coatscrafts.hucoats logo2.gif

Coatscrafts.com

Termékek

A Coats honlapon a fonalaknál kattints a fonalikonokra!