Reméljük, első cikkünk kapcsán kedvet kaptál a sapkakötéshez, Schachenmayr logó.jpgmost, hogy már a nappalok is egyre hidegebbé válnak, s visszavonhatatlanul közelednek a téli napok. A Schachenmayr original kötőfonalak segítségével sok-sok színt és derűt csempészhetsz az említett napokon túl a ruhatáradba is.

Bravo Big Color körsál fotó.jpg

A sapkakötésen túl remek kiegészítőket köthetsz az első cikkben kiemelt Schachenmayr original Bravo Mezzo fonalnál vastagabb Bravo Big és Bravo Big Color felhasználásával! 

collage.jpg

Az alapszínekben elérhető Bravo Big mellett a Bravo Big Color ún. multicolor árnyalatai igazán figyelemfelkeltőek! A kötés során automatikusan kiadják mintázatukat.

A Bravo Big és Big Color fonalak bőséges színskálájában szinte bárki megtalálja a kedvére valót! A termékek országszerte elérhetőek a rövidáru boltokban és fonalszaküzletekben! 

Bravo Big színkártya.jpg

Bravo Big Color színkártya.jpg

 

Készítsd el Magadnak a körsálat, kövesd az alábbi leírást, mely kevésbé gyakorlottak számára is jól érthető és követhető!

Schachenmayr original Bravo Big Color körsál

Körfogata kb. 60 cm és 28 cm magas

Hozzávalók: 1 gombolyag (200g) Schachenmayr original Bravo Big Color fonal „clown color” színben (színszáma: 92), 60cm hosszú 10-es Milward körkötőtű, szemjelölő.

Méretpróba: 10 mm-es tűvel és sima kötéssel: 8 szem (SZ) és 12 kör (K) = 10 cm x 10 cm

Patentminta: körökben 1 SZ fordított, 1 SZ sima váltakozik, a kört a leírás szerint kezdjük.

Alapminta: páros számú szemre.

1. K: *1 SZ sima, 2 ráhajtás, 1 SZ sima, a *-tól folyamatosan ismételjük

2. K: * 1 SZ sima, a ráhajtásokat leejtjük, a következő SZ-et mint a fordított kötésnél leemeljük, a fonal a tű mögött van, közben a szemet hosszúra húzzuk, a *-tól folyamatosan ismételjük.

3. K: * 1 SZ sima, a következő SZ-et mint a fordított kötésnél leemeljük, a fonal a tű mögött van, a *-tól folyamatosan ismételjük.

4. K: mint a 3. K

5-8. K: mint az 1-4. K

9.és 10. K: minden SZ-et simán kötünk.

Az 1-10. K-t folyamatosan ismételjük.

Leírás: 50 SZ-et felszedünk a Milward körkötőtűre, a szemeket körré zárjuk, és megjelöljük a kör elejét. 5 K-t a patentmintával kötünk. Majd 28 K-t az alapmintával kötünk, végül még 5 K-t a patentmintával kötünk, és az 5. K-ben a szemek mintájának megfelelően be is fejezzük a kötést. Elvarrjuk a szálat.

Ha mégsem nyeri el tetszésed a körsál, ám szívesen mutatnád meg kreativitásod, készítsd el a Bravo Big fonalakból ezt a színes mobiltelefontokot!

Bravo Big mobiltok.jpg

S ezt hogy valósíthatod meg?

Keresd az újságárusoknál vagy szuper- és hipermarketekben a Kötött kedvenceink magazin különszámát – Karácsonyi ajándékötletek. Ebben a telefontokon túl további remek ötleteket találsz, nem csak a Schachenmayr original Bravo Big fonalakkal!

Kotott_kedvenceink_10_cimlap_FB.jpg

Hamarosan folytatjuk!

Látogass el honlapunkra is!

www.coatscrafts.hu