Schachenmayr My Mountain logó.jpgFolytatódik Schachenmayr My Mountain  programunk cikksorozata! A korábbiak során megismerhetted programunk lényegét és a benne szereplő mutatós kötőfonalakat, megmutattuk a sapkakötés és -horgolás trendjeit, és a fantasztikus Schachenmayr original Lumio fényvisszaverő kötőfonalunkfelhasználásához remek ötleteket adtunk!

A téli időszak magunk után hagyásával máris itt kopogtat a tavasz, mely évszak közel sem jelenti azt, hogy a kötés és horgolás kedvelői visszavonulót fújnának a következő őszi-téli szezon beköszöntéig.

Kiváló fonalakat, szebbnél-szebb színeket felvonultató Schachenmayr original kötőfonal választékkal fogadja a Coats Crafts is a tavaszi-nyári szezont, melynek részletes ismertetőjét megtalálhatod ide kattintva.

2014-es tavaszi-nyári kínálatunk egyik oszlopos tagja a 100% pamut, mercerizált, egész Európa számára a Coats Crafts nagyatádi üzemében gyártott Schachenmayr original Catania Grande, melynek színválasztékában most 6 újdonságot találsz!

    

Az igazán sokoldalúan felhasználható, kötésre és horgolásra is alkalmas fonalunkból te is remek ruhadarabokat és kiegészítőket készíthetsz! 

My Mountain programunk keretében számos modellt kínálunk a Catania Grande-hoz, ezek közül alább megtalálhatod a fotón látható divatos táska elkészítésének leírását!

Variáld szabadon a színeket a számodra legtetszetősebb eredmény érdekében!

Keresd a Schachenmayr original Catania Grande kötőfonalunkat és a My Mountain üzleteket országszerte!

 

ACAPULCO TÁSKA

 

Méret: 47 x 25 x 12 cm

A táska elkészítéséhez a következő anyagokra lesz szükséged:

Schachenmayr original Catania Grande kötőfonalból 200 g (4 gombolyag) fekete és 150 g (3 gombolyag); 4,0-es Milward horgolótű, Milward tompa hegyű hímzőtű, 2 db táskafül.

A következő öltésfajtákat használtuk a táska elkészítése során:  láncszemet, rövidpálcát, félpálcát, egyráhajtásos pálcát és mélyre öltött egyráhajtásos pálca horgolunk.

A táska alján: rövidpálcákat horgolunk sorokban. A sorokat 1 kezdő légszemmel kezdjük, mely az 1. rövidpálcát helyettesíti.           

A csíkos mintával: körökben horgolunk.

A mélyre öltött egyráhajtásos pálcákat mindig az utolsó előtti kör légszemei köré horgoljuk.

Két körönként színt váltunk. Minden kört 3 légszemmel kezdünk, és a kört a  3. kezdő légszembe öltött 1 láncszemmel zárjuk. A kezdő légszemeket is szemnek számoljuk.

A színváltásnál a kört záró láncszemet már az új színnel horgoljuk.

Méretpróba: a csíkos mintával 18 szem és 10 kör = 10 x 10 cm.

Kezdjük a munkát, íme, a leírás!

Először a táska alját sorokban horgoljuk meg, majd az oldalakat körökben készítjük el.

A táska alja: 62 légszemet horgolunk feketével, 1 kezdő légszemet horgolunk, majd 18 sor rövidpálcát horgolunk.

A táska oldala: 157 légszemet horgolunk feketével, a szemeket körré zárjuk. 3 kör félpálcát horgolunk. Minden kört 1 láncszemmel zárunk. Majd a csíkos mintával dolgozunk tovább:

1-2. kör: (fekete) 3 légszem, *3 egyráhajtásos pálca, 1 légszem, 1 szemet átlépünk*, a *-tól a *-ig ismételjük, a kört 4 egyráhajtásos pálcával és az előző kör 3. kezdő légszemébe öltött 1 láncszemmel zárjuk.

3. kör: (fehér) 3 légszem, 1 egyráhajtásos pálca, 1 légszem, *1 egyráhajtásos pálca, 1 mélyre öltött egyráhajtásos pálca, 1 egyráhajtásos pálca, 1 légszem*, a *-tól a *-ig ismételjük, a kört 2 egyráhajtásos pálcával és az előző kör 3. kezdő légszemébe öltött 1 láncszemmel zárjuk.

4. kör: (fehér) 3 légszem, 1 egyráhajtásos pálca, *1 légszem, 1 szemet átlépünk, 3 egyráhajtásos pálca*, a *-tól a *-ig ismételjük, a kört 2 egyráhajtásos pálcával és az előző kör 3. kezdő légszemébe öltött 1 láncszemmel zárjuk.

5. kör: (fekete) 3 légszem, *1 egyráhajtásos pálca, 1 mélyre öltött egyráhajtásos pálca, 1 egyráhajtásos pálca, *1 légszem, 1 szemet átlépünk*, a *-tól a *-ig ismételjük, a kört 1 egyráhajtásos pálcával és az előző kör 3. kezdő légszemébe öltött 1 láncszemmel zárjuk.

6-19. kör: a 2-5. köröket folyamatosan ismételjük.

A táska oldalát a minta fehérrel horgolt 3. körével zárjuk.

Ezután még 3 kör félpálcát horgolunk fehérrel.

Befejezés: A táska alját láncszemekkel belehorgoljuk az oldalrészbe. Elvarrjuk a szálakat. Majd a táskafüleket a stancolt helyeken keresztül fekete Catania fonallal, a hímzőtű segítségével felvarrjuk a csíkos minta 13. körének magasságában.

Gratulálunk! Elkészült a My Mountain táskád!

Hamarosan folytatjuk!

Látogass el honlapunkra is!