Tegnap egyik olvasóm elküldte nekem legújabb alkotásának képeit néhány kedves sor kíséretében. Annyira felvidított, hogy úgy döntöttem megosztom veletek is. 

Íme, Tigerlily tavaszi képsorozata:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tigerlily első idei napfürdőzése során rövid életű barátságot kötött egy karjára szálló kis katicabogárral. Ennek emlékére (egy kiadós szalvétagyűjtemény-feltúrás után) születtek a képek. Szerényen azt is írta még, igazából semmi extrát nem csinált, csak felragasztotta a négy szalvétát egyforma keretekbe. Mégis, olyan derűs hangulatú, főképp, hogy szép emlékeket is felidézett bennem. Anno, a "kreatívboltos" korszakomban emlékszem mekkora népszerűségnek örvendett ez a katicás szalvéta. Hetente rendeltük, egy nap alatt mindig elfogyott. Még karácsonykor is ezt keresték. Nem is csoda, mert elég ritka az ilyen szalvéta, amin  nem ugyanaz a motívum ismétlődik minden oldalán, hanem egy történet kerekedik ki belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehát Tigerlily ezt a négy szalvétarészletet ragasztotta bele az egyformán zöld színűre festett képkeretekbe. Elárulta, hogy vasalással ragasztotta fel, ez a módszer azért nagyon praktikus, mert így nem nyúlik meg a szalvéta. A ragasztóval be kell kenni az alapot, majd miután megszáradt, a helyére illeszteni a szalvétát és vasalóval alacsony hőfokon (gőz nélkül) sütőpapíron keresztül felvasalni. Garantáltan gyűrődésmentes lesz, utána pedig lehet lakkozni (aki szeretné).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki még bonyolítaná, annak néhány saját tipp:

A katicákat színtelen 3D-lakkal emelném ki, esetleg a virág szirmai közül néhányat átfestenék fehér akrillal, így már-már életre kelne az egész... És persze egész évben itt díszelegne valahol a lakásban.

Köszönöm Tigerlily!

Ha nektek is van olyan alkotásotok, amelyet szívesen megosztanátok, okulás- és dicsekvésképp, ne habozzatok, küldjétek ide!