Az internet világában egyre ritkább a papírra vetett gondolat, a személyes, titkos naplóírást kiszorítják a nyílt, online blogbejegyzések, amiken keresztül akár több ezer emberrel is megoszthatjuk gondolatainkat. Sőt, már a füzetbe írogatott vagy ragasztott ételreceptek helyett is egyre inkább az online receptes könyveket bújjuk. 

Mutatunk viszont egy ötletet, amivel kicsit szeretnénk visszahozni azt a romantikus időszakot, amikor a frissen vásárolt füzet lapjai közé dugtuk az orrunkat, hogy a papír illatát érezzük...

Amire szükségünk lesz:

 A rizspapír mintáját tetszés szerint válasszuk meg, lehet virágos, sütis, kávés, boros, sajtos, attól függően mi lesz a füzet funkciója, vagy éppen kit ajándékozunk meg vele.

A decoupage technika miatt célszerű először fehérre festeni az alapot, majd pasztell színekkel dolgozni, így a rákerülő minta szépen kivehető és élénk lesz!

Felragasztás után a papír színeivel harmonizáló árnyalatokkal mossuk össze a minta széleit az alappal, így olyan, mintha az egész mintázat festve lenne.

A végén antik hatású, finomvonalas repesztéssel díszíthetjük az egész felületet, a repedések kiemeléséhez használjunk antikoló pasztát. 

A felületet kezeljük le oldószeres lakkal! Ha szeretnék és a választott stílushoz is passzol, akkor csipkével, masnival, strasszal, csillámmal tovább díszíthetünk.

És hogy mindez hogyan működik a gyakorlatban? Nézzétek meg ebben a videóban:

 

Reméljük, meghoztuk a kedveteket, hogy naplót írjatok, de legalább készítsetek egy helyes kis receptes könyvet magatoknak (nekem már van!) vagy ajándékba!

Dekoratőr:  Czippel Judit

Fotó: Varga Judit

Ha kedvet kaptál a repesztéshez, olvasd el korábbi bejegyzésünket is a témában, itt:

http://szinesotletek.postr.hu/repessz-es-antikolj

További technikák:

Pentartdekor blog

Keresd a Pentart ötleteket a Facebookon is!