Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kukatuning

Kukáztam egy szerethető és megvalósítható ötletet egy nemkívánatos családtag kipofozásához. Büdös, sokszor koszos és mire jön a szemeteskocsi, már jó nehéz is, mégis nélkülözhetetlen. Az utcánkban péntekenként - amikor kiráncigáljuk a járda szélére - a szokásos kép látható: fekete szemetesek a katonás rendben, a sormintát csak egy-egy kerékkel felszerelt változat, vagy egy fehér festékkel feliratozott darab töri meg. Pedig lehetne ilyen is a kukasor. Azon kívül, hogy nyilvánvalóan sokan hülyének néznének a kukakülöncködésemmel, kíváncsi vagyok, hányan követnék a példát. Nektek tetszik?

k2.jpg

2
Tovább

Óvjuk meg a Földet! Környezetbarát ötletek gyerekeknek

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal csupa környezetbarát kreatív ötletet mutatunk, amelyek segítségével játszva hívhatjuk fel gyermekeink figyelmét az újrahasznosítás fontosságára!

1. Papírgurigák

2

0
Tovább

12 látványos ötlet kreatív újrahasznosításhoz

Az újrahasznosítás, az újrafelhasználás visszatérő téma a blogon, rengeteg témában olvashattok már ide vonatkozó hasznos tippeket és ötleteket. Ma egy válogatással készültem vegyesen felhasznált alapanyagokból.

0
Tovább

Bútorok kábeldobból

Régi vágyam egy kábeldobból újraálmodott asztalka elkészítése, s így a jóidő közeledtével ismét terítéken van nálam a téma. Rengeteg lehetőség, ötlet kínálkozik, egy ilyen bútor megvalósításához gyűjtögettem ma inspiráló ötleteket.

0
Tovább

25 különleges raklap bútor

A raklapok - legyen szó használt vagy új darabokról - felhasználása a lakberendezésben napjainkban nagy divat, én magam is rajongója vagyok ezeknek a bútoroknak, az efféle újrahasznosításnak, újragondolásnak. Egyrészt, mert olcsó (újak 2500 Ft körül, használt 1700 Ft körül, selejt 500 Ft-tól), mégis rendkívül jól variálható, másrészt nagyon sok minden megvalósítható belőlük otthon, saját kezűleg is. Bátran lehet kísérletezni, bútorálmokat megvalósítani, kis költségvetéssel, saját kezünk munkája révén.

pallet furniture ideas Ultimate Pallet Furniture Collection: 58 Unique Ideas

4
Tovább

Húsvéti tojástartó kosár papírfonással

A papírfonás örök téma nálunk, igyekszem rendszeresen friss ötletekkel előrukkolni, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig, bútorokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Mára egy gyönyörű, tojástartó kosár elkészítését hoztam el!

DIY Woven Paper Easter Egg Basket and Tray

0
Tovább

Kreatív ötletek kertészkedőknek újrahasznosítással

Beköszöntött a tavasz, a kertekben előbújtak a jácintok, nárciszok, és a tavasz többi hírnöke is képviseli magát. Az újjáéledő természet ölelésében, madárcsicsergéssel kísérve ideje nekiállni a kerti teendőknek. Erre a szeles hétvégére csupa olyan ötletet gyűjtöttem nektek, amely az újrahasznosítás jegyében született.

40+ Creative DIY Garden Containers and Planters from Recycled Materials

0
Tovább

Babaszoba műanyag flakonból

Két hete mutattam nektek egy remek ötletet műanyag flakonok újrahasznosítására, akkor irattartó papucsokat készítettünk. Az alapanyag most is ugyanaz, a végerdmény pedig lélegzetelállító. 

Ez az ötlet kislányos anyukáknak hasznos igazán, hisz ők tudják a legjobban, hogy a sok icipici játékhoz mennyire sokféle házikót lehet venni (ha győzzük anyagilag). Ez egy alternatiív megoldás erre is, ráadásul gyermekeink is kivehetik a részüket az alkotásból.

Forrás: i creative ideas

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következő ötletről se maradj le. 
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

1
Tovább

10+1 ötlet PVC-cső hasznosítására az otthonunkban

Lakásfelújítás, építkezés során gyakran marad vissza néhány különböző méretű PVC-csődarabka, de egyébként is azt tapasztalom, hogy valamiért a sufnik állandó tartozéka. Nálunk is kallódik néhány méternyi, bár fogalmam sincs mikor kerültek ide, és miért. Mindenesetre jó ötlet a lakberendezésben is felhasználni, mutatom is, mi mindenre lehet jó!

1. Evőeszköztartóként vagy virágtartóként remekül hasznosítható!

0
Tovább

Műanyag flakonból irattartó

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal az újrahasznosításé a főszerep, egy olyan ötletet mutatunk, amelyet nem csak az otthonunkban hasznosíthatunk, hanem iskolák, óvodák polcain is jó szolgálatot tehet. Nem csupán gyakorlati haszna van, hiszen gyermekeink alkotás közben ismerkedhetnek meg a környezetvédelem és az újrahasznosítás fontosságával!

0
Tovább

Kreatív ötletek tojástartóból

A tojástartó az egyik legsokoldalúbban újrahasznosítható alapanyag a kézművesek körében. Készítettünk márképkeretet,vidám gyerekjátékokat, húsvéti pipiket, Valentin-napi szívet, tojástartó kakast cikláment, virágcsokrot és még világító füzért is. Most egy tavaszi összeállítással készültem nektek!

0
Tovább

Lámpások konzervdobozból

pentart lámpás újrahasznosítás konzervdoboz

Régóta foglalkoztatott ez a téma, mindig is szerettem volna ilyen lámpásokat készíteni. A hosszú téli estéken újra előszedtük kislányommal a témát, és azonnal kedvet is kaptunk az alkotáshoz.

pentart lámpás újrahasznosítás konzervdoboz

0
Tovább

Papírfonás: tárolódoboz

A papírfonás örök téma nálunk, igyekszem rendszeresen friss ötletekkel előrukkolni, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Sok egyéb mellett fürdőszobai kosarat is fonhatunk így!

0
Tovább

Tündérkertek ősszel is

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek. Mert egy törött cserép sem szemét!

0
Tovább

Dobozok újratöltve

Sok esetben elkerülhetetlen, hogy különböző méretű műanyag dobozok kerüljenek be a háztartásunkba. Mi igyekszünk kerülni a fölösleges műanyag csomagolást, de olykor nálunk is bekerül a kosárba valami nagyobb műanyag csomagolású termék (családi jégkrém, mosókapszula, tisztítószer, nagy kiszerelésű akármi). Nekem ilyenkor már a sorban állás közben azon jár az eszem, hogy mi mindenre lehet majd használni később, ha kiürül.

0
Tovább

Lakásdekoráció: mandalák régi cédékből

A régi, megkarcolódott cédék újrahasznosításáról már többször esett szó itt a blogon, a mozaikozástól kezdve sokféle látványos dolgot készíthetünk a felhasználásukkal. Ma egy különleges lakásdekorációt mutatunk, amelyhez csupán jó minőségű, jól fedő akrilfestékre lesz szükség.

0
Tovább

Diszkógömb régi cédéből

Régi cd-k, dvd-k újrahasznosításáról sokféle poszot olvashattatok már nálam, kedvelem ezt a témát. Látványos, prakitus dolgokat lehet összehozni a felhasználásukkal. Ez a mai inkább csak látványos, gyermekkori imádatom tárgyát kelti életre igazán kreatív módon. Többféle méretben is elkészítve összejövetelek alkalmával teraszok, otthonok, egyébként pedig nappalik, gyermekszobák, közösségi termek jópofa dísze lehet.

0
Tovább

Különleges tároló papírfonással

A papírfonás örök téma nálunk, igyekszem rendszeresen friss ötletekkel előrukkolni, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Kosárból már sokfélét mutattam nektek, de ilyen különleges vonalvezetésűt még nem!

0
Tovább

Függöny papírgyöngyből

Az újságpapírok, reklámújságok újrahasznosításáról sokszor esett már szó itt a blogon, elég ha a papírfonásra gondolunk. Most egy ahhoz hasonló technikát mutatok be, amely szintén a reklámújságok újrahasznosítására ad remek ötletet. Ugyanis gyöngyöket is készíthetünk belőle, amelyek felfűzve gyönyörű függönyé alakulnak.

0
Tovább

Újrahasznosítás: irat- és könyvrendszerező műanyag flakonokból

Az újrahaszonosítás, az újragondolás, az újrafelhasználás fontosságát nem győzöm hangsúlyozni, akik rendszeresen olvasnak, tudják, hogy igen gyakran visszatérő téma itt a blogon. Fontosnak tartom, hogy ésszerű, ténylegesen megvalósítható és emellett esztétikus darabokat mutassak nektek, olyasmiket, amiknek valóban hasznosak. A mai ötlet minden szempontból megfelel az elvárásaimnak, egy kis ügyeskedéssel még tovább is fejleszthető.

0
Tovább

Virágtartó régi felniből

Gondoltátok volna, hogy ez a mozaikberakással díszített gyönyörű virágtartó valójában egy rozsdás felni? Pont ez a legcsodásabb az újrahasznosításban/újragondolásban, hogy egy-egy kidobásta szánt, ütött-kopott, haszontalannak tűnő tárgyba új életet lehelhetünk saját kezünk munkájával. Ne is vesztegessük az időt, nézzük, hogyan készül!

0
Tovább

Virágláda kartondobozból

Indítsuk a hetet egy szuper újrahasznosítós ötlettel. Készítsünk kartondobozból látványos és praktikus viragtartó ládát.

0
Tovább

A nagy epres kosár fonása lépésről lépésre

A papírfonás örök téma nálunk, igyekszem rendszeresen friss ötletekkel előrukkolni, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Most egy igazi, tavasz ihlette ötletet mutatok, az eper alakú kosárkát.

0
Tovább

Papírból font tojások

A papírfonás örök téma nálunk, igyekszem rendszeresen friss ötletekkel előrukkolni, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük!

1
Tovább

Malackás és sünis ültetőedények PET-palackból

Az újrahasznosítás, a kreatív újragondolás fontosságát sokszor hangsúlyozom, kiemelkedő szerepet kapnak itt a blogon. Ma ebben a szellemben hoztam két vidám kerti barátot, egy kukori farkú malackát és a tüskés sünit. Mindkettő PET-palack alapokon nyugszik.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek