Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csináld magad ékszertartó PET-palackból

Sokféle ötletet mutattam már csináld magad ékszertartók készítéséhez, de PET-palackból készíthető még nem volt. Apróbb müttyök (gyűrűk, kitűzők, vékony láncok) pompásan elférnek majd rajta. És még újrahasznosítás is, juhéééé!

IMG_0665.jpg

0
Tovább

Karácsonyfa újságpapírból fonva

A papírfonás technikáját már megmutattam nektek ősszel, és az egyik legnagyobb sikert aratott téma volt az idei évben. Ezt a környezetbarát (hiszen egyszerű újságpapírt használunk) kézműves technikát karácsonykor is bevethetitek, hiszen bármilyen formájú és méretű kosárkát készíthettek az ünnepi alkalomra (ajándékba vagy a saját otthonotokba). És ha már a kosárkészítésbe belejöttetek, hoztam mára egy igazi különlegességet, mégpedig egy papírfonással készíthető karácsonyfát.

81164252_large_dsc00310.jpg

0
Tovább

Csináld magad karácsonyfadíszek (X)

Egyszerű, a háztartásban is fellelhető hétköznapi alapanyagokból is készíthető gyönyörű karácsonyfadísz. Persze néhány nélkülözhetetlen eszközre és alapanyagra is szükség lesz (csillám, jóféle ragasztó, anyagmaradékok, újrahasznosítható dolgok stb.), de az eredmény dicséretet érdemel majd. Tartsatok velem ma is!

1. Villanykörte díszek

249598004319739870_S0gbi4Nm_c.jpg

0
Tovább

Zoknis hóemberkék

Közkívánatra megérkeztek a blogra a Facebookról megismert übercuki hóemberkék! Tényleg annyira ellenállhatatlan kis jószágok, nem csodálom, hogy annyira tetszett mindenkinek, ráadásul még újrahasznosítás is javából, fél pár zokni meg mindenkinél akad otthon!

Nem is húzom az időt, lássuk, hogyan készülnek!

DSC_8782_1 (1).jpg

0
Tovább

Illatozó virágok narancshéjból

A hűvösebb idő beálltával sokunknál egyre gyakrabban kerül az asztalra narancs. Ha egy kicsit ügyeskedtek a pucolásnál, a megmaradó héjból csodálatos virágkompozíciókat varázsolhattok. Az illata még sokáig lengedezni fog a lakásban, és mennyivel jobban néz ki, mint a radiátoron száradó formáltan héjacskák. Tehettek mellé fajéjrudat, csillagánizst és szegfűszeget is, és kész is van a saját készítésű potpourri. Ha pedig elszárad, jöhet a következő virágcsokor!

530679_381353151942195_1531035201_n.jpg

Forrás: God's of Garden Eden

Még több ünnepi hangulatú blogbejegyzés:

Óriás papírcsillag készítése

10 ötlet adventi naptárakhoz

Egy különleges kézműves technika: a quillingezés alapjai

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Retró virágtartó pólóból

A múlt héten utánajártunk, hogyan készül a pólófonal, és mi minden készíthető belőle. Az alapanyag most is elnyűtt póló lesz, de ezúttal csomózásos technikával retró stílusú virágtartót készítünk.

vy.jpg

0
Tovább

Hulahoppkarikás szőnyeg és barátai, avagy pólófonalas ötletek

Tegnap megtudhattátok, hogyan készül a pólófonal, ma pedig konkrét ötletekkel készültem, már ami a felhasználását illeti.

IMG_3551.png

0
Tovább

Hogyan készül a pólófonal?

Sok helyen találkozhattok a pólófonallal, ha valamilyen újrahasznosítós-varrós-fonós ötletet olvastok. Jó-jó, de tulajdonképpen mi is az? És persze hogyan készül? Ma ennek járunk utána, holnap pedig sorra veszem, hogy mi mindent készíthettek belőle.

tshirt yarn.jpg

0
Tovább

Így készül a papírgyöngy

Talán ti is találkoztatok már papírból készült gyöngyökkel, bár első pillantásra én meg sem mondanám, hogy abból készültek. Lenyűgöz ez a fajta találékonyság, hiszen egy rendkívül egyszerű technikával roppant egyedi gyöngyszemeket, majd ezekből ékszereket készíthetünk, közben pedig az újságpapírjainkat is remekül újrahasznosíthatjuk.

FAS9BO7FXP6OF18.LARGE.jpg

3233.jpg

0
Tovább

Kötött karkötők őszre

A cím persze egy kicsit csalóka, mert kötni tulajdonképpen most nem fogunk, alapanyagnak megteszi egy megunt pulcsi is. De, hogy hogyan lesz ebből karkötő? Olvassatok tovább!

sweater bangle.jpg

0
Tovább

Nyaklánc pisztáciahéjból

Vibráló pink árnyalatok helyett stílusosan őszre hangolva is elkészíthető pár egyszerű lépésben ez a különleges nyaklánc. És igen, jól olvastátok, pisztáciahéjra lesz hozzá szükség.

DIY-Tutorial-Project-How-To-Make-Ombre-Necklace-Pistachio-Shells-Paint.jpg

0
Tovább

Kosárfonás papírból

Az elmúlt napokban többen is érdeklődtetek, a pontos technikáról, hogyan is készül a papírból font kosár. Az apropót egy csodálatos olvasói alkotás, Nyári Mária munkája adta, ámuldozva néztük a kosárkáját, ami a megszólalásig hasonlított a peddignádból fonott testvéreihez. Nem is bonyolult művelet pedig, nézzétek csak!

196472_440280802681104_1114276174_n.jpg

Nyári Mária kosara

0
Tovább

Csináld magad: Dohányzóasztal faládákból

Különböző típusú faládákból már sokféle ötletet mutattam, főleg polcos megoldásokat, asztalt azonban még nem. Ennek a darabnak a sármját a ládák elrendezése adja, minden irányból pakolható és egyszerűen csodásan fest.

8.jpg

0
Tovább

Fémdobozból lámpás

Egy hangulatos nyárbúcsúztató ötletet tartogattam erre a hétvégére. Ezek a látványos lámpások még sok szép pillanatot fűszerezhetnek meg fényükkel a kora őszi estéken is.

DSCN3931 - Copy.JPG

0
Tovább

Ötletek villanykörte újrahasznosításához

Van otthon kiégett villanykörtétek? Esetleg több is akad? Összegyűjtöttem néhány remek ötletet a felhasználásához. Találtok köztük egyszerűbbet és időigényeset is, akad vicces és praktikus is, nekem a vázás megoldások tetszenek leginkább.

123.jpg

Forrás: duitang.com

Örömmel értesítek mindenkit, hogy elindult az idei Goldenblog verseny. Ha szívesen olvasod a blogot, és érdemesnek tartasz arra, hogy megtisztelj a szavazatoddal, akkor kérlek, szavazz rám. Minden egyes szavazatnak nagyon örülnék, és sok-sok színes ötlettel fogom meghálálni! Az életmód blog között keress!

Köszönöm!

Ide kattintva tudsz szavazni:

bloggolden.jpg

 

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Töltőállomás cipősdobozból

Ma leszámolunk a kábeldzsungellel! Egy pár perc alatt megvalósítható ötletet hoztam, amely megoldást kínál a folyton gubancolódó, átláthatatlan töltőkábelek kordában tartásához.

diy-recharge-station.1-540x358.jpg

0
Tovább

Újrahasznosítás a kertben: 30 zseniális ültetési öltet

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek. Vannak akik egy kopott talicskában vagy egy használaton kívüli szűrőben látnak fantáziát, de akad itt színes lábbeli sőt kiöregedett személyautó is. Tehát ebben a virágzó válogatásban találtok ötletes és bohókás megoldásokat is, élvezzétek, inspirálódjatok.

Öreg talicskák virágba borulva:

4.jpg

0
Tovább

Újrahasznosítás: mire jó a dobozos italok kallantyúja?

Jó egyáltalán valamire? Persze, hogy jó!

Nagyon sokan ékszereket készítenek belőle, számtalan variáció létezik, akadnak egész komoly darabok is:

12.jpg

0
Tovább

Csináld magad: Ajtóból sarokpolc

Ez a zseniális ötlet részemről szerelem első látásra. Nekem sosem jutott volna eszembe, hogy a kidobásra ítélt régi ajtóból készítsünk sarokpolcot, pedig milyen látványos és eredeti!

Ilyen volt - ilyen lett:

2012-01-08-mantel-party-shelf (1).jpg

Lássuk, hogyan készül!

0
Tovább

Mozaikozás: PVC-csőből virágtartó

Ebben a projektben szinte minden benne van, ami közel áll a szívemhez: újrahasznosítás, mozaikozás, kert. A tárgyak különleges hangulatot sugallnak, részletgazdag kidolgozásukból árad, hogy simogató nyári napfénnyel vannak feltöltve.

IMG_6172.jpg

0
Tovább

25 nagyszerű ötlet kartondobozból gyerekeknek

Filléres ötletek gyerekjátékok készítéséhez különféle papírokból: kartondobozból, cipősdobozból, papírzsepis dobozból és WC-papír gurigából. Ezek között minden srác talál kedvére valót.

Nálunk is vannak olyan délutánok, amikor se a gyerek, se mi nem tudunk magunkkal mit kezdeni, na ilyenkor van itt az alkalom egy közös barkácsoláshoz. És utána is leköti őket... egy darabig, utána pedig jöhet a következő ötlet megvalósítása. 

Cardboard-Box-Ideas.jpg

A kép forrása: Boys germs

További források:

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Tündérkertészeknek: bútorok és egyebek saját kezűleg

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan érdeklődtök a téma iránt. Apró világok egyetlen cserépben, ahogy sokan nevezitek: tündérkertekben. Mesebeli szereplők, icipici bútorok, egy csepp varázslat. Engem is elbűvölt a téma, és bele is ástam magam. Olyan ötleteket kerestem, amelyek abban segítenek, hogy a picike kellékeket ti magatok is el tudjátok készíteni saját kezűleg.

miniature garden 2 (10).JPG

1
Tovább

Hangulatos fények nyáresti ücsörgésekhez

Eljött a hosszú balzsamos esték, a nagy beszélgetések és a vidám borozgatások időszaka. Imádom. Ha lehet mindezt fokozni, tegyétek meg! Inspirálódjatok most is velem. Otthon, saját kezűleg kivitelezhető, látványos ötletek következnek!

Egy álló virágtartó közepében csodálatosan mutat néhány úszógyertya...

274086327292507249_OnvoRJT9_f.jpg

0
Tovább

WC-papír guriga újrahasznosítás: Lakásdíszektől a művészeti alkotásokig

Sokszor visszatérő kérdés, hogy meddig érdemes elmenni az újrahasznosítással, illetve, hogy egy-egy nagy kreatív rohamunkban mi mindennek essünk neki, de úgy gondolom, ez a téma igenis megér egy posztot. Nézzétek meg, hogy nem csupán lakásdíszek hanem figyelemreméltó művészeti alkotások is készülnek WC-papír gurigákból.

cats.jpg

0
Tovább

Fociláz: dekorálj söröskupakkal!

Elindult a 2012-es Európa-bajnokság, no meg a szurkolás és nagy sörözések időszaka is. A kupakokat azonban ne dobjuk a szemétbe, mert egy csomó klassz dologra használhatók.

1. Padló, járólap

trashhouseflooring.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek