Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Minikertek parafa dugóban

A parafa dugós ötletek rendszeres vendégei a blogomnak, hiszen ezek az apróságok számos dologra használhatók. Ma egy bájos kis ötletet mutatok a felhasználásukra.

cool-diy-mini-magnet-garden-5.jpg

0
Tovább

Tanuljunk játékosan: oktató óra régi cédéből

Pritt_KK_0208_Fejlec_1.jpg

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai ötletünk már a közelgő iskolakezdés felé kacsingat. Készítsünk gyermekünkkel közösen egy újrahasznosított órát, amely játszva vezet be a számok világába.

22.jpg

0
Tovább

20+ újabb zseniális raklapos ötlet

Legnagyobb örömömre óriási sikere volt a raklapbútoros blogbejegyzésnek, így nem is kell várnotok a folytatásra tovább. Folyamatosan keresem nektek az újabb ötleteket, s mára összegyűlt egy újabb adag. Kellemes inspirálódást kívánok!

r4.jpg

0
Tovább

Újságpapírból használati tárgy - legújabb papírfonós ötletek

A papírfonás témakörét igyekszem minél jobban körüljárni, bemutatni nektek, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Mivel folyamatosan gyűlnek az ötletek, praktikák, időről-időre közkinccsé teszem a legújabbakat!

Füles kosárka

12982_596316290391744_1170474851_n.jpg

1
Tovább

Újrahasznosítás: képkeret tojástartóból

Pritt_KK_0208_Fejlec_1.jpg

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. 

A tojástartó dekorációs szempontból egy rendkívül jól újrahasznosítható alapanyag, hiszen egy csomó jópofa dolgot ki lehet hozni belőle, és a legtöbbször még akad is itthon néhány darab. Ez a tükör- vagy képkeret is egy ilyen remek ötlet, érdemes hát gyűjteni a tojástartókat. 

egg-cartons-decorative-mirror-collage.jpg

Bármilyen osztású tojástartót használhattok, elég sok forma van forgalomban, de ez csak szerencse, mert ahány forma, annyi eredmény, érdemes kísérletezni. Ollóval vagy sniccerrel is vágható, a virágfej szirmait papírragasztóval egyszerűen össze tudjátok ragasztani. A kész virágokat ragasztópisztollyal rögzítsétek a keretre.

Tipp: egy-egy ilyen ötletnél sokat szoktatok morgolódni, hogy: "jó-jó, de fogja ez portalanítani, törölgetni, tisztítani...". Bennem egy jó ötlet, egy szép tárgy láttán a legritkább esetben merül fel ez a gondolat, de nem vagyunk egyformák, tudom, hogy nem vagyok egy gyakorlatias egyén. De a lényegre térve, megkönnyíti majd a tisztítást, ha akrilfestékkel lefestitek és/vagy lakkozzátok a virágokat. Így vízálló felületet kaptok, amely egyrészt jobban taszítja a port, másrészt akár nedves ruhával is át lehet majd törölgetni.

Forrás: handimania

Szavazz rám a Goldenblogon!

Idén is elindult a Goldenblog szavazás, és ahogy eddig minden évben, idén is részt veszek rajta. Kérlek titeket kedves olvasóim, ha érdemesnek találtok, szavazzatok rám! Minden szavazatért és megosztásért hálás vagyok! 

A szavazáshoz ide kattints: ÉLETMÓD KATEGÓRIA --> szines otletek
Ja, a szavazáshoz Facebook tagság szükséges, de nyugi, a Goldenblog normális oldal, nem fog a nevedben spam-elni, üzeneteket írni!

 

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub!

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n!

  
0
Tovább

30+ szuper raklapos ötlet

A raklapok - legyen szó használt vagy új darabokról - felhasználása a lakberendezésben hatalmas divat, én magam is rajongója vagyok ezeknek a bútoroknak, az efféle újrahasznosításnak, újragondolásnak. Egyrészt, mert olcsó (újak 2500 Ft körül, használt 1700 Ft körül, selejt 500 Ft-tól), rendkívül jól variálható, másrészt nagyon sok minden megvalósítható belőlük otthon, saját kezűleg is. Ma egy nagy-nagy raklapos bútor- ötletgyűjteményt készítettem, remélem, hasznos lesz számotokra!

Ülőalkalmatosságok, bútorok a nappaliba

580269_568873346488515_273512601_n.jpg

0
Tovább

Olvasói alkotás: Timi szekrénye

Egyre többen vágunk bele saját kezűleg kisebb-nagyobb átalakításokba otthon, legyen szó bútorról, valamilyen berendezési tárgyról, vagy akár falfestésről, kisebb burkolási munkálatokról. A mai bejegyzésben a hasonló cipőben járóknak szeretnénk segítséget nyújtani, hiszen egy csodálatosan sikerült bútorátalakítást fogok részletesebben bemutatni. Az átalakítás egy kedves olvasó, Timi keze munkáját dicséri, akitől egy rövid rábeszélés után részletes leírást is kaptam az elkészítésről. Ezúton is nagyon köszönöm Timinek, és remélem, nektek is nagyon hasznos kis bejegyzés lesz!

P1070627.JPG

0
Tovább

Nyomdakészítés saját kezűleg

Pritt_KK_0208_Fejlec_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Nem túlzok, ha azt mondom, a legtöbb gyermek imád nyomdázni (és nem csak papírra), így nagy meglepetést szerezhetünk egy saját kezűleg gyártott nyomdakészlettel!

stamps.jpg

0
Tovább

Kosárfonás papírból - trükk a tökéletes formájú kosárhoz

A papírfonás témakörét igyekszem minél jobban körüljárni, bemutatni nektek, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük!

DIY-Zrob-to-sam1.jpg

0
Tovább

Nyári játékötletek kislányoknak: tarka pillangók

Pritt_KK_0208_Fejlec_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A múlt héten a fiúk kedvében jártunk a papírrepülős bejegyzéssel, ezen a héten a lányok vannak soron!

tower bflies.JPG

0
Tovább

Hangulatvilágítás konzervdobozból

Kiürült konzervdobozokat sokféleképpen újrahasznosíthatjátok, többek között a kerti lámpások egyik legjobb alapanyagaként kezdhet új életet!

lit lanterns.jpg

0
Tovább

Cuki zokniszörnyike

Zokniból vagy harisnyanadrágból is elkészíthetitek ezt a szeretetreméltó szörnyikét. Képbejegyzés következik:

PAPSACHECRISCORREA.jpgForrás: meangatoys

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következő ötletről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Bútor újrahasznosítással: szekrény újságpapírból

A papírfonás hasznosságát, érdemeit és a benne rejlő lehetőségeket nem győzőm hangsúlyozni, szerelmese is vagyok a technikának. Most is valami hasonlót szeretnék mutatni, hiszen újságpapírból készül, de ez nem kosár, hanem egy szekrény!

popularpix1.jpg

0
Tovább

Kosárfonás papírból: a perem eldolgozása

A papírfonós téma itt a blogon még mindig nagyon népszerű, és már többen többször kérdeztétek, hogyan lehet a kosarak peremét szépen és látványosan eldolgozni. Ma erre is megkapjátok a választ!

1 warkocz papierowa wiklina BluReco (1).jpg

0
Tovább

Olvasói alkotás: Bori virágcsokra műanyag kanalakból

Nagyszerű ötletet kaptunk Boritól, hogy miként készíthetünk virágcsokrot műanyag kanalakból. Anyák napja már ugyan elmúlt, de szülinapra, ballagásra is adható.

DSC_1074.JPG

0
Tovább

Ültessünk raklapba!

A raklapokat sokféleképpen felhasználhatjuk a lakberendezésben, erre már számos példát láthattatok itt a blogon az elmúlt évben (dohányzóasztal, kanapé, kerti bútor, pad stb.). Mivel végre beköszöntött a kertészkedés időszaka, most az ültetéshez kerestem ötleteket!

Fémbilincsekkel cserepes növények rögzíthetők a raklapra, a felső részben pedig helyet kaphatnak kisebb kerti eszközök.

da33ddeb90f23da283febff15c374caa.jpg

0
Tovább

A Föld napja - újrahasznosítós ötletek

A Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, amikkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A célom ugyanez, csak én blogbejegyzés formájában teszem meg. Hiszen oly sokszor mondtam/írtam már, a legtöbb szemét is lehet érték, és amellett, hogy szelektíven gyűjtjük, és ésszel vásárolunk (hogy a lehető legkevesebb hulladékkal terheljük a környezetet), a megmaradt dolgok nagy részét kreatívan újra is hasznosíthatjuk.

A Föld napja alkalmából most a PET-palackokra, és a műanyag flakonokra fókuszálok, mert szerintem, ezekből a "szemetekből" halmozódik fel a a legtöbb a háztartásokban.

Ez mind-mind szemét!

Recycle.jpg

0
Tovább

Újrahasznosítás: fonott kosárka műanyag pohárból

Egy újrahasznosítós ötletet hoztam mára, amihez egy műanyag pohárra és pár méter madzagra/fonálra lesz szükség. A kész kosárka remek apróságok tárolására (kulcscsomó, aprópénz stb.)

PicMonkey Collage.jpg

0
Tovább

Kisvonat és vasútállomás a kisfiúk örömére

Ahogy a Hello Kitty szabásmintáknál ígértem, hoztam valamit a kisfiús mamiknak is. Az ötlet pofonegyszerű, a kivitelezés pedig egyszerűen zseniális.

Nézzétek csak:

DSC_3510 - 2011-12-16 at 17-01-22-XL.jpg

0
Tovább

Tavaszi váza felturbózva

Egyszerű, kidobásra szánt alapanyagokból és egy kevés felszeletelt faágból is készíthettek különleges tavaszi vázát. Igazán üde látvány!

NH-JA09-wood-slice-two-close-up-alt.jpg

0
Tovább

Tavaszi kosárka maradék anyagból

Egy kevés maradék anyagból ( vagy régi pólóból) és egy darab kötélből mutatós kis kosárkát készíthettek, máris mutatom, hogyan!

169.jpg

0
Tovább

Bakelitek újrahasznosítása

A mai ötletgyűjteményben karcos, használhatatlan lemezek újrahasznosításához találtok ötleteket.

Paul Vilinski, a New York-i kortárs művész lélegzetelállító a munkákat hoz létre bakelitből.

31443_141511969346311_842491621_n.jpg

0
Tovább

Ajándékötlet Valentin-napra: szívecske tojástartóból

Egyszerű, gyorsan elkészíthető 3D-s ajándékötlet Valentin-napra tojástartóból.

114.jpg

0
Tovább

Különleges ágyvégek saját kezűleg

Egy jól kiválasztott ágyvég szinte berendezi a hálószobát, persze amellett, hogy nagyban hozzájárul a pihentető alváshoz is. Hiszen harmonikus környezetben sokkal könnyebb lazítani, feltöltődni. Ehhez pedig nem is kell mélyen a zsebetekbe nyúlni, mert rengeteg minden áll a rendelkezésetekre, sok olyan alapanyag is, amelyre talán nem is gondoltatok. Mutatom is, mi mindenre gondolok!

Final ERM 4 243[3]_thumb.jpg

0
Tovább

Kreatív ékszertartók

Ti is sokszor vagytok tanácstalanok az ékszereitek tárolásával kapcsolatban? Nekem bizony sokszor probléma a nem éppen csekély mennyiségű nyakláncaim és csecsebecséim tárolása. Mert összegubancolódnak, mert áttekinthetetlen a rendszer, vagy mert nem találom meg a kupac alatt stb. Ma erre kerestem otthon, saját kezűleg kivitelezhető megoldásokat!

Először nézzük meg, mire lehet jó egy kiszuperált fiók. A rusztikus stílus kedvelői előnyben!

jewelrystorage-05.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek