Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Újrahasznosítás: mihez kezdjünk az újságokkal, magazinokkal?

Régóta foglalkoztat ez a téma, és egy ideje már gyűjtögetem az ötleteket. Persze ezek a projektek nem igényélnek ipari mennyiségű papírt, mégis érdemes kísérletezni, mert (ahogy látni fogjátok) például a különböző papírdíszek ugyanolyan jól mutatnak újságpapírból is, nem kell feltétlenül a legszebb papírokat beszerezni hozzá. De még az is kiderül majd, hogy egész pofás kisbútorat és lakberendezési kiegészítőket dobhatunk össze feleslegessé vált napi- vagy hetilapjainkból. Ezeken kívül egy-két szokatlan mégis különleges darab is helyett kapott az összeállításban.

1. Képkeret

colorstory-designs-frame-gradient.JPG

0
Tovább

Újrahasznosítás: régi teáscsészék

Ahogy nálam is, úgy biztosan nálatok is akad otthon néhány régi teáscsésze, amelyek talán egy-egy készlet utolsó darabjai, mégsem szívesen váltok meg tőlük. Nekem olyan is van, amelyik egyszerűen hazajött velem a bolhapiacról, nem tehettem mást, olyan szép a színe és a mintája. Hogyha már eredeti funkciójában nem is használjuk őket, sok másra még jók lehetnek.

0
Tovább

Újrahasznosítás: virágoskert gumiabroncsból

Emlékszem, régebben mennyire utáltam gumiabroncsba ültetett virágokat, de akkoriban a legtöbb helyen csak a fehérre festett változatot láttam. Mostanra megbarátkoztam az ötlettel, olyannyira, hogy a pár hete a lomtalanításkor be is szereztem pár darabot. Azóta pedig a megvalósításhoz gyűjtögetem az ötleteket.

0
Tovább

Újrahasznosítás: Régi pólóból divatos nyaklánc

Az ilyen ötletek mindig felpörgetnek, ilyenkor általában indulok kutatni a szekrényben, hátha találok egy használaton kívüli kincset a terv megvalósításához.

0
Tovább

A nagy tojástartó kakas

Idei utolsó húsvéti inspirációm következik, egyben ez az én személyes kedvencem is. A színeit tekintve talán kicsit túl olasz, túl latin, de mégis imádom. Nézzük akkor, hogyan készítsünk tojástartóból egy óriási kakast.

0
Tovább

Húsvéti ötletek tojáshéjból

Összegyűjtöttem egy csokornyi ötletet tojáshéj felhasználásával, de most ne festésre gondoljatok. Érdekes, látványos dekortippek következnek, és meglátjátok, mi mindenre lehet még a tojáshéjat használni.

1. A legtöbb variációt ültetés, palántanevelés és mini váza témakörben találtam.

0
Tovább

Tavaszi és húsvéti ötletek tojástartóból

A tojás árát elnézve kétszer meggondolom, hogy megvegyem-e, vagy hogy mennyit használjak belőle. Piskóta nem lesz húsvétkor, az tuti. Egyetlen előnye, hogy beindítja a fantáziámat az újrahasznosítás szempontjából. Első körben a tojástartókat veszem górcső alá, a következő bejegyzésben pedig a tojáshéj következik.

Lássuk, akkor, mire jó a tojástartó,

lehet belőle égősor köré bura:

0
Tovább

Üvegek újrahasznosítva

Sokszor már csakazértse viszem el a szebb formájú befőttes- és egyéb üvegeimet még a szelektív hulladékgyűjtőbe sem, egyszerűen sajnálom eldobni. Az üveg, mégiscsak üveg, még ha gyártósorról is került hozzám, azért mégsem konzervdoboz. Fénykorukban aranyló olívaolaj, zamatos méz, vagy éppen ízletes savanyúság volt bennük, csoda hogy már a konyhában a szívemhez nőttek? Más helyet foglalnak el a ranglistámon. Kellenek. Majd egyszer valamire. De mire is?

Pompázatos kerti vázákhoz:

via

0
Tovább

Cipzáros fülhallgató

 Megszokhattátok már, hogy a cipzárat én nem rendeltetésszerűen használom. Íme egy szuper villámötlet, mit kezdjetek vele, ha éppen nem kabátba varrjátok bele.

 

Gyárthattok belőle fülhallgatóhoz tokot (burkot? minek nevezzem?), így kevésbé sérül, elviekben nem is fog gubancolódni és véleményem szerint rendkívül egyedi kis holmi. Imádom. Ez itt a képen ráadásul lila. Végképp imádom.

Kipróbáljátok?

Forrás: huaban

Bogozáshoz is ajánlott, jó is, ide is passzol és különben is rég volt zene:

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Programajánló: Szappan- és kozmetikumkészítés természetes alapanyagokból

Böngészés közben egy olyan különleges oldalra bukkantam, ahol többek között natúrszappanok és -kozmetikumok készítését, keverését tanulhatjátok meg. Aki ismer, már jól tudja, hogy az újrahasznosítás és a környezetvédelem szívügyem, ezért is ajánlom nektek ezeket a foglalkozásokat. Az eredmények roppant csábítók, nézzétek csak a képet:

0
Tovább

Lélegzetelállító ötletek PET-palack újrahasznosítására

Naponta gyűlik otthon, tapossuk, gyűjtjük, visszük a hulladékszigetre, ismerős ugye? Azért néhány darabot az otthoni újrahasznosítás jegyében is megtarthatunk, nézzük, mire megyünk vele saját kezűleg!

0
Tovább

Mire jó egy rozsdás rugó?

Nem gondolom, hogy bárkinél is hegyekben állnak otthon a rozsdásodó ágyrugók, viszont lenyűgöz ez a fajta újragondolás, hogy sokan még egy ilyen valóban kacatnak tartott tárgyban is meglátják a fantáziát. Hiszen ki őrizgetne efféle lomokat, és minek? Pedig nagyszerű dolog meglátni benne a szépséget, új funkcióval felvértezni, és ismét használatba venni.

0
Tovább

Lábszárvédő hideg téli napokra

Újra esik a hó, nem is akárhogy, itt felénk szinte már vízszintesen. Ezért valami szív- és lábmelengető ötletet hoztam nektek mára. Nekem ez most annyira bejött, hogy még a bejegyzés megírása előtt felforgattam a szekrényt régi pulcsikat kutatva.

0
Tovább

Elegancia újságpapírból

Aki rendszeresen olvassa a blogot, az tudja, mennyire rajongok az újrahasznosított dolgokért. Farsangi témában is találtam egy lenyűgöző ötletet. Egyébként annyira egyszerű, hogy nem is értem, miért nem jutott eddig eszembe?

0
Tovább

Ötletes madáretetők saját kezűleg

Madarat etetni szórakoztató, csipegetés közben megfigyelni őket szintén, és most nem a köztereken történő galambetetésre gondolok. Vidám pillanatokat élhetünk át a kertünkbe/ablakunkba függesztett, saját kezűleg készített etetők kis vendégeivel, ehhez gyűjtöttem praktikus, használható ötleteket. Csipcsirip.

madáretető recycle újrahasznosítás

0
Tovább

Újrahasznosítás: régi, karcos CD-k, DVD-k

Mostanában egyre többször kapnak szárnyra olyan hírek, amelyek a fizikai adathordozók feleslegessé válásáról szólnak. És bár talán korai még temetni a CD-ket, a mai délutánt mi is egy alapos selejtezésre szántuk. Gondolom, nem vagyok egyedül a problémával, hiszen más számítógép-felhasználó vagy zenerajongó is rengeteg régi CD-t tárol ok nélkül. Ezen felbuzdulva összegyűjtöttem 10 kreatív ötletet az újrahasznosítás jegyében.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek