Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyedi váza sprayfestéssel

Hányszor mondtuk már a blog indulása óta, hogy "egyszerű de nagyszerű ötlet"? Sokszor bizony. És mai is ebbe a kategóriába tartozik.

diy-opaque-striped-vases.jpg

0
Tovább

Olvasói alkotás: Bori virágcsokra műanyag kanalakból

Nagyszerű ötletet kaptunk Boritól, hogy miként készíthetünk virágcsokrot műanyag kanalakból. Anyák napja már ugyan elmúlt, de szülinapra, ballagásra is adható.

DSC_1074.JPG

0
Tovább

Kreatív ötletek a Madarak és Fák napja alkalmából

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Hazánkban minden év május 10-e a Madarak és Fák napja. Ez a nap immár 110 éve a természet és az élővilág védelmének napja Magyarországon. Környezetünk védelme mindannyiunk közös feladata, hiszen már kis lépéseken is sok múlhat, ezért fontos, hogy mindenki figyelmét felhívjuk e jeles napra, és a természetvédelem fontosságára. Ezen a héten e jeles nap apropóján válogattuk a kreatív ötleteket!

Virágzó, rügyező fát papírhulladékból is készíthetünk. Gyúrjuk-gyűrjük formára a papírzacskót, majd ragasszunk rá virágokat, levélkéket.

216.jpg

0
Tovább

Nyomdakészlet parafa dugóból

Parafa dugóból megvalósítható ötleteket már korábban is mutattam (ide kattintva 10 szuper tippet olvashattok), most egy olyat hoztam, aminek a gyerkőcök is örülni fognak. Saját kezűleg elkészíthető nyomdák a srácok kedvenc motívumaival.

Cork-Stamps-.1b.jpg

0
Tovább

Dobozba zárt emlékek: 3D-s képek saját kezűleg!

Én emlékdoboznak hívom, bár nem ez a legjobb szó rá, mert tulajdonképpen nem egy klasszikus dobozról van szó, sőt épp az a lényege, hogy az összegyűjtött kis tárgyak jól láthatók. Remekül rendszerezhetjük így életünk fontos emlékeit (nyaralás, babakori apróságok, esküvő stb.), kiakaszthatjuk a falra, így bármikor mosolyt csal majd az arcunkra.

baby shadowbox.jpg

0
Tovább

Olcsó mégis stílusos: csináljunk cipőklipszet!

Ma reggel a Vintagebazaar blogján bukkantam egy friss cipőklipszes posztra, azóta nem is tudok leállni az ötletek gyűjtésével. Párszor már eszembe jutott, hogy beleásom magam a témába, de valahogy aztán feledésbe merült. Pedig annyira jó! Így május környékén mindig beújítok 1-2 pár olcsó balerinát rohangálós napokra, amiket aztán egy nyár alatt le is strapálok. Szerintem a cipőklipszet pont ezeknek az olcsóbb modelleknek találták ki, hiszen önmagukban annyira nem különlegesek, de egy-egy ilyen kis klipsszel igazán egyedivé és stílusossá varázsolhatjuk őket. Legnagyobb előnyük pedig, hogy cserélhetők, így készíthetünk egyszerű, bohókás és elegáns stílusú cipődíszt is, attól függően, hogy hol fogjuk viselni.

flower-shoe-clips-01.jpg

0
Tovább

10 szuper játék kartondobozból

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Kartondoboz szinte mindig akad otthon, az interneten pedig jobbnál jobb ötleteket találhatunk a felhasználásukra. Egy-egy játék megtervezése és elkészítése közös öröm, hiszen gyermekünkkel együtt állíthatjuk össze és festhetjük ki a megálmodott játékot.

1. Rózsaszín álomvilág

SETUP-1-1.jpg

0
Tovább

Csináljunk képkeretet fillérekből!

Képkeretek készítése olcsón visszatérő téma itt a blogon. Most mutatok néhány gazdaságos megoldást, hogy hogyan készíthettek egyedi képkeretet olcsón, kevés alapanyag felhasználásával.

A képkeretet alapot sima kartonpapírból készíthettek el, sablonnak használhattok hozzá egy fából készült példányt.

20130411022729_xZFWB.thumb.600_0.jpeg

0
Tovább

Emeletes virágtartó a teraszra is!

Az igencsak népszerű emeletesünk kicsinyített változatát akár a teraszra is elkészíthetjük.

IMG_2375-1024x630.jpg

0
Tovább

Inspiráció játékkonyha készítéséhez

Játékkonyhát többféle, otthon is fellelhető alapanyagból készíthettek. a legegyszerűbb a vastag kartonpapír, de egy régi, kidobásra szánt szekrénnyel is csodákat lehet tenni. Tapétázhatjátok, festhetitek, díszíthetitek szalvétatechnikával is. És persze rengeteg filléres kreatív megoldás kínálkozik az egyes kiegészítők elkészítésére is. Mutatom is, hogy miről beszélek!

734245_515065661869284_731152392_n.jpg

0
Tovább

A Föld napja - újrahasznosítós ötletek

A Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, amikkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A célom ugyanez, csak én blogbejegyzés formájában teszem meg. Hiszen oly sokszor mondtam/írtam már, a legtöbb szemét is lehet érték, és amellett, hogy szelektíven gyűjtjük, és ésszel vásárolunk (hogy a lehető legkevesebb hulladékkal terheljük a környezetet), a megmaradt dolgok nagy részét kreatívan újra is hasznosíthatjuk.

A Föld napja alkalmából most a PET-palackokra, és a műanyag flakonokra fókuszálok, mert szerintem, ezekből a "szemetekből" halmozódik fel a a legtöbb a háztartásokban.

Ez mind-mind szemét!

Recycle.jpg

0
Tovább

Újrahasznosítás: fonott kosárka műanyag pohárból

Egy újrahasznosítós ötletet hoztam mára, amihez egy műanyag pohárra és pár méter madzagra/fonálra lesz szükség. A kész kosárka remek apróságok tárolására (kulcscsomó, aprópénz stb.)

PicMonkey Collage.jpg

0
Tovább

Csináld magad: esküvői meghívók, ültetőkártyák

Nagyon sokan kértetek ötleteket esküvői meghívók (továbbá ültetőkártyák, apró kiegészítők) sk elkészítéséhez. Eljött az ideje, hogy megosszam veletek azt a nagy csokornyi ötletet, amelyet az utóbbi időben gyűjtögettem remélem, sokaknak nyújt segítséget a NAGY NAP még szebbé, különlegesebbé és egyedibbé tételéhez.

Csipkébe burkolva

29434a97141ece393b30d2b4aa799262.jpg

0
Tovább

Só-liszt gyurma díszek nyomdázással

A só-liszt gyurmázás sokkal több lehetőséget rejt, mint amire óvodáskorunkból emlékezhetünk. Ajánlom nektek is, mert egyrészt pillanatok alatt össze lehet dobni házilag, másrészt egészen komoly, "felnőttes" dolgokat is ki lehet belőle hozni, én egyre jobban szeretem! Eljött az ideje, hogy megdézsmáljuk a gyerkőcök készletét!

1111.jpg

0
Tovább

Üvegtárgyak festése

Üveget festeni elsőre könnyűnek tűnik, de ahhoz, hogy valóban szép is legyen, gyakorolni kell, nincs mese. Ebben a bejegyzésben sorra vesszük az alapvető tudnivalókat, és készíthetitek is a csinos, színes, vidám lakáskiegészítőket!

uveglap2.jpg

0
Tovább

Emeletes virágtartó idén is!

Tavaly tavasszal már bemutattam egy hasonló projektet, bár az lényegesen letisztultabb, szabályosabb elrendezésű volt. Ez pont a kicsit bohókás, burjánzó mivolta miatt tetszett meg.

tipsy-pot-planter.jpg

0
Tovább

Katicás ötletek

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva az jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben igazi tavaszi, pettyes és bogaras ötletcsokorral készültünk.

1. Hétpettyes üdvözlet

Katicás képeslapot színes papírból, hullámkartonból vagy dekorgumiból is készíthettek. Köszöntésekhez, meghívókhoz, gyerekzsúron ültetőkártyákhoz is elkészíthető.

558058_500917939968463_824608386_n.jpg

0
Tovább

Kisvonat és vasútállomás a kisfiúk örömére

Ahogy a Hello Kitty szabásmintáknál ígértem, hoztam valamit a kisfiús mamiknak is. Az ötlet pofonegyszerű, a kivitelezés pedig egyszerűen zseniális.

Nézzétek csak:

DSC_3510 - 2011-12-16 at 17-01-22-XL.jpg

0
Tovább

25 last minute húsvéti ötlet

Tudom, hogy sokan hagyják az utolsó pillanatra az ünnepi készülődést, pláne, hogy a legtöbben a hólapátolással voltunk elfoglalva, nem pedig a piros tojásokkal. De még előttünk a hétvége, hoztam is 25 "utolsó pillanatos"ötletet, fogadjátok szeretettel!

last_minute_easter_ideas_1.jpg

0
Tovább

Inspiráció: húsvéti alkotások tőletek

Ebbe a bejegyzésbe az általatok küldött húsvéti fotókat gyűjtöttem össze, remélve, hogy sokaknak szerzek ezzel egy kis örömet. A válogatást persze korántsem teljes (sajnos lehetetlen minden fotót belesűríteni egyetlen bejegyzésbe), de még több olvasói ötletet találtok Facebook rajongói oldalunk üzenőfalára feltöltve. Nézzetek körül ott is!

éva.jpg

Éva viasszal írt hímesei

Az írókázásról IDE kattintva részletesen olvashattok!

0
Tovább

Pipis ötletek húsvétra

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A mai naptól új rovattal gazdagodik blogunk: A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva az jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd.

Ebben az első bejegyzésben a húsvéti készülődéshez szeretnék egy kis segítséget nyújtani a következő bájos dekorációs ötletekkel, amelyeket gyermekek segítségével is megvalósíthattok.

122.jpg

0
Tovább

Hímzőfonalas tekert tojások

A facebook rajongói oldalon nagy sikere volt idén a hímzőfonalas tojásoknak. Sokan kérdeztétek is, hogy hogyan készülnek. Most lépésenként mutatom meg egy egyszerű "cérnás" tojás készítését!

bakers twine eggs tutorial 5.jpg

0
Tovább

Így dobd fel a rizslámpádat!

Íme egy remek ötlet arra, hogy az egyszerű rizslámpáknak hogyan adhatunk különleges és egyedi kinézetet, ráadásul ez egy nagyon kis költségvetésű projekt.

544206_574651205893573_1213699107_n.jpg

Forrás: photos and creative ideas

0
Tovább

Gyönyörű virágok filcanyagból és papírból

Mára két virágkészítő tutoriált hoztam, jól jönnek a tavaszi és húsvéti dekorálás során. Szép kiegészítői lehetnek ajtódíszeknek, tavaszi koszorúknak, de akár vidám füzéreket is fűzhettek belőlük. Szárral készítve vázába is állíthatók.

21.jpg

0
Tovább

Tavaszi váza felturbózva

Egyszerű, kidobásra szánt alapanyagokból és egy kevés felszeletelt faágból is készíthettek különleges tavaszi vázát. Igazán üde látvány!

NH-JA09-wood-slice-two-close-up-alt.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek