Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Karácsonyi filcdíszek

Filcanyagból annyi mindent lehet készíteni az ünnepek közeledtével. Most az apró mütyürökre koncentrálok, amelyeket akaszthattok a fára, használhatjátok a csomagolásnál, de ajándékba is adhatók, és persze annyira szerethető, gyömöszölhető kis mindegyik, hogy néhány darabnál nehéz lesz leállni a gyártással.

210472982556809034_z6LD3xe2.jpg

0
Tovább

Fókuszban a gyöngyfűzés

A Facebookon már a napokban megosztottam az olvasókkal az én kis titkomat, most pedig itt a blogon is részletesen elmesélem, hogy miről van szó. Hosszú hónapok erőfeszítésének és gyöngyfűzéssel átvirrasztott éjszakáinak a végére tettünk nemrég pontot. A napokban megvalósult Martos Csillával (a társszerzőmmel) közös álmunk, ugyanis megjelent a Csodálatos gyöngyékszerek című könyvünk. Szóval most végtelenül boldogok vagyunk.

A könyvünkről részletesebb paramétereket a képre kattintva olvashattok:

gyongyekszerek banner.jpg

És tettem egy másik ígéretet is a Facebookon, így most bepillantást nyerhettek egy kicsit a könyvbe. Először is megmutatok néhány fotót a könyvben szereplő kedvenc ékszereimről.

DSCF4291.jpgVénusz világa

282726_1447975856250_4894512_n.jpgTündöklő harmatcsepp

És itt az utolsó ékszer, a Datolyavirág, amelynek az elkészítését is megosztom veletek. Ez egy különleges, térbeli alakzat, amely elsőre talán őrületesen bonyolultnak tűnhet, a valóságban azonban több, háromszöges peyote fűzéssel készült kis háromszögből áll, és egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Remélem, élvezni fogjátok az elkészítést, vágjatok bátran bele. Adhatjátok ajándékba is, de a magatok örömére is megfűzhetitek. A teljes leírás megtekintéséhez kattintsatok a képre! 

DSCF4296 2 másolata.jpg

0
Tovább

Ünnepi ajtódíszek és koszorúk

Mára egy inspiráló képgalériát hoztam nektek, benne rengeteg ötlettel ajtódíszek, adventi koszorúk készítéséhez. Most már ideje lesz letenni a voksot egy (vagy akár több) mellett, és nekiállni barkácsolni, hisz lassan november végére érünk.

Elsőre egy túláradó ezüstös szépség, hát kérem, van itt minden, de az összhatás mégis tökéletes. Nekem bejön.

tumblr_me3e4zhmC31r71b95o1_1280.jpg

0
Tovább

Tütü Mikulás

Közeledik szakállas barátunk látogatásának napja, a tisztára suvickolt cipők mellett például vicces ajtódísszel is kedveskedhetünk neki.

SantaTitlePic1.jpg

0
Tovább

Karácsonyi fonott csillag peddignádból

A peddignád a hiedelmekkel ellentétben igazán sokoldalú alapanyag, nem csak kosárfonásra alkalmas, hanem különleges karácsonyi dekorációt is készíthettek belőle. Kisebb méretben karácsonyfadíszeket, nagyobb méretben ajtó- és ablakdíszeket, koszorúkat is fonhattok. A peddignád természetes alapanyag, így bármi is készüljön belőle, annak garantáltan nem lesz mű hatása. Így akiket az ünnepek táján is a natúr, természetes dekorációk vonzanak, nekik mindenképpen ajánlom, de persze azoknak is, akik nem tudnak ellenállni a csillivilli, tarkabarka díszeknek (én sem!), mert remekül ellensúlyozza a túlzásokat is.

fonott csillag szalaggal.jpg

0
Tovább

Karácsonyi gömb szalaggal

A hungarocellgömb az egyik kedvenc karácsonyi alapanyagom, bár első látásra olyan kis haszontalannak tűnik, ráadásul csúnya is, mégis rengeteg dologra használható. Olcsó, szerencsére nem törékeny, és "ruhái" az évre jellemző trendeknek megfelelően cserélhetők is (ha nem ragasztjuk, hanem gombostűvel rátűzzük). Szerintem a leglátványosabb díszítési mód szalagokkal és/vagy flitterekkel tűzködni, de mondjuk a kevésbé ismert articsókatechnika is számos lehetőséget rejt. Első körben a szalagtűzködésre mutatok ötleteket, utána pedig sorra vesszük a többi fent említett lehetőséget is.

ribbon-wrapped-christmas-ornament.jpg

0
Tovább

Illatozó virágok narancshéjból

A hűvösebb idő beálltával sokunknál egyre gyakrabban kerül az asztalra narancs. Ha egy kicsit ügyeskedtek a pucolásnál, a megmaradó héjból csodálatos virágkompozíciókat varázsolhattok. Az illata még sokáig lengedezni fog a lakásban, és mennyivel jobban néz ki, mint a radiátoron száradó formáltan héjacskák. Tehettek mellé fajéjrudat, csillagánizst és szegfűszeget is, és kész is van a saját készítésű potpourri. Ha pedig elszárad, jöhet a következő virágcsokor!

530679_381353151942195_1531035201_n.jpg

Forrás: God's of Garden Eden

Még több ünnepi hangulatú blogbejegyzés:

Óriás papírcsillag készítése

10 ötlet adventi naptárakhoz

Egy különleges kézműves technika: a quillingezés alapjai

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Mindent a quillingtechnikáról

A quilling- azaz papírcsíktechnika a népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy az alapok elsajátítása után különösen látványos dolgokat tudtok készíteni. Nem igényel túl sok és különleges alapanyagot sem, mindössze magukra a papírcsíkokra, a sodróeszközre (fogvájóval is helyettesíthető) és egy kevés papírragasztóra lesz szükség. Az első látásra bonyolultnak tűnő, szerteágazó indamotívumok sokasága rögtön vonzza a tekintetet, és a karácsony az egyik legjobb apropó, hogy kipróbáljuk magunkat a quillingezés terén. Hiszen gyönyörű képeslapokat, kisebb-nagyobb dobozkákat, vagy karácsonyfadíszeket is díszíthetünk papírcsíkokból készült motívumokkal.

Nézzük, hogy is van ez!

quilling_1.jpg

0
Tovább

Könyvfaló könyvjelző

Imádom az ilyen bombasztikusan egyszerű és egyúttal zseniális ötleteket, mint ez a könyvimádó szörnyecske. Papírból pillanatok alatt meghajtogatható, és annyira muris. Srácoknak kötelező olvasmány mellé (is) különösen ajánlott!

IMG_1093ii.jpg

0
Tovább

Tökfaragás nálunk

Idén is siettünk vele, a leányom már nagyon várta az ide lámpást, úgyhogy ma délután belevágtunk. Ha túl hamar megpunnyad, még faraghatunk egy újabbat a következő hétvégén. Ki szerettem volna próbálni egy pár olyan dolgot, amit a Facebookon már mutattam, a sütiszaggatót mindenképpen, és naná, hogy a fúrót is.

halloween2.jpg

0
Tovább

Retró virágtartó pólóból

A múlt héten utánajártunk, hogyan készül a pólófonal, és mi minden készíthető belőle. Az alapanyag most is elnyűtt póló lesz, de ezúttal csomózásos technikával retró stílusú virágtartót készítünk.

vy.jpg

0
Tovább

Legmenőbb töklámpások

Az idén már több bejegyzést is írtam a Halloweenhez kapcsolódóan, voltak lakásdekorációk, kültéri díszek és tökfaragós ötletek gyerekeknek. Már csak a töklámpások hiányoznak a sorból. Kézügyesség nélkül is készíthettek látványos lámpásokat, a hagyományos tökpofák hegyes konyhakéssel is összehozhatók, de egyszerű segédeszközöket is bevethettek a cél érdekében (sütiszaggató a különlegesebb formákhoz, fúrógép a pöttyözéshez).

Aki pedig a mély vízbe merészkedne, azoknak rengeteg inspiráló képet tartogatok.

nerd-pumpkin.png

0
Tovább

Tökfaragós ötletek - gyerek kiadás

Ebben a bejegyzésben kisgyermekes családoknak, pedagógusoknak, és "örök gyermek" felnőtteknek gyűjtögettem könnyen kivitelezhető, egyszerűbb, vidám és barátságos tökfejeket.

1. Cicuska és denevér. A különféle végtagok kartonpapírból készültek, a tököket pedig akrilfestékkel vagy temperával (ez utóbbi nem vízálló!) festhetitek be.

51369251969208859_xdVfQUUZ_c.jpg

0
Tovább

Fókuszban a kézzel festett bögrék

Az egyre hűvösödő napokon ha megtehetem, nagyon szívesen kucorodok be egy kényelemes fotelba egy jó könyv társaságában, forró italt kortyolgatva, bentről szemlélve egy-egy borongós-esős délutánt. Persze egy saját kézzel pingált bögréből kortyolni a gőzölgő teát/forró csokit még felemelőbb érzés. Festhetünk rá valami igazán ránk jellemző mintát, emléket állíthatunk egy-egy kedves pillanatnak, vagy ha csak névre szóló feliratokat készítünk, akkor is a saját kezünk munkája marad!

uvegfestes1.jpg

0
Tovább

Tökös díszek beltérre

Tökdíszeket a kertbe, a teraszra, a lépcsőre, de persze a lakásba is készíthetünk. Az idei tökszezont bent kezdem, aztán kimerészkedünk a szabadba is...

225743000041454779_nUS0eAZC_c.jpg

0
Tovább

Őszi slágerdarab: a nyakmelegítő 3. rész

Egy héttel ezelőtt ott hagytuk abba a nyakmelegítő készítését, ahol a három leemelt sima szem egymás mellé kerül. Egy kissé bonyolultnak tűnő szemkombinációval megcseréljük ezeket a szemeket: a jobb oldali átkerül bal oldalra (ez a szem lesz a munka színén), a bal szélső átkerül a jobb szélre (ezt a szemet vezetjük leghátul), a középső pedig marad középen. Kezdjünk is neki.

IMG_7743_2.JPG

0
Tovább

Fókuszban a tűnemezelés

Ismeritek (esetleg próbáltátok is) ezt a technikát? Új rovatomban - amely a Fókuszban nevet kapta, hétről hétre bemutatok nektek kézműves technikákat, különleges alapanyagokat, hobbieszközöket és kisgépeket -  elsőként a tűnemezés technikája lesz porondon. Sorra vesszük a legfontosabb fogásokat, trükköket és a szükséges alapanyagokat is. A nemezelés ezen válfajával víz, szappan és maszatolás nélkül is fantasztikus dolgokat (egészen picike és aprólékos tárgyakat is) készíthettek. Őszre, adventre, karácsonyra, ajándékba... 

owlkit_03.jpg

via

PicMonkey Collage.jpg

A teljes elkészítési útmutatót ITT olvashatjátok el!

(X)

0
Tovább

Hulahoppkarikás szőnyeg és barátai, avagy pólófonalas ötletek

Tegnap megtudhattátok, hogyan készül a pólófonal, ma pedig konkrét ötletekkel készültem, már ami a felhasználását illeti.

IMG_3551.png

0
Tovább

Hogyan készül a pólófonal?

Sok helyen találkozhattok a pólófonallal, ha valamilyen újrahasznosítós-varrós-fonós ötletet olvastok. Jó-jó, de tulajdonképpen mi is az? És persze hogyan készül? Ma ennek járunk utána, holnap pedig sorra veszem, hogy mi mindent készíthettek belőle.

tshirt yarn.jpg

0
Tovább

Hangulatos őszi fények a lakásban

A korábbi őszi bejegyzéseimben már pislákolt néhány hangulatfény, most pedig eljött az ideje, hogy egy teljes posztot szenteljek a témának.

tumblr_mbcr9duAhE1ruj3e1o1_500.jpg

0
Tovább

Őszi slágerdarab: a nyakmelegítő 2. rész

Az előző nyakmelegítős posztban elkezdtük a nyakmelegítőt és a bordás szegélymintát fejeztük be, innen folytatjuk a kötést.

IMG_7743_1.JPG

0
Tovább

Kertünk dísze, a káprázatos kavicsmozaik

A folyami kavicsok felhasználása kertszépítésre egyáltalán nem új keletű megoldás, látványra -szerintem- lényegesen megnyerőbb, mint a szuperdivatos térkövek, emellett pedig nagyon ötletes megoldásokat is rejt. Saját kezűleg is kísérletezhetünk a lerakással (gyakorlásnak a kisebb járdákat, szegélyeket és szegleteket javasolok), nem nehezebb, mint a mozaikozás.

99923685451923612_AjQAN1aD_c.jpg

0
Tovább

Őszi-rózsa falevélből

Nem kell profi virágkötőnek lenni ahhoz, hogy színpompás rózsacsokrokat készítsetek falevélből, a végeredmény mégis önmagáért beszél. Különböző hajtási technikákkal pedig más-más formákat is készíthettek, nem lesz két egyforma köztük. Persze ez az ősz varázslatos színvilágának is betudható. Részemről már a levélgyűjtés is igazi élmény, gázolni a tarka avarban, belélegezni az őszt, gyönyörködni a természet halódó csodájában és magamba szívni az utolsó melegítő napsugarakat.

1.jpg

0
Tovább

Villámgyors csomózott karkötő

Találtam egy szupergyorsan elkészíthető csomózott karkötőt, elkészíthetitek cipőfűzőből vagy bármilyen vastagabb zsinórból (akár régi kabátból kiszuperált húzózsinórral is), illetve ékszerzsinórral is. 

5b6444e58f2d411cbaba6566fbacbb3a0004.jpg

Forrás a képre kattintva!

Ha érdekelnek a csomózásos technikák, ezeket a blogbejegyzéseket mindenképp olvasd el:

Makramé az alapoktól

Kelta karkötő

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Őszi slágerdarab: a nyakmelegítő

Ruhatárunkat még a nagy hidegek előtt érdemes néhány könnyen elkészíthető színes sállal, nyakmelegítővel felturbózni: egy-két gombolyag fonal kell csak hozzá, és nagyon gyorsan el is készülnek.

IMG_7737_1.JPG

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek