Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legszebb húsvéti asztaldíszek és terítékek

A húsvéti ünnepkör egyik központi része az ünnepi asztal. A készülődés, várakozás időszakára is készíthetünk dekoratív asztaldíszeket, tavaszi kompozíciókat, húsvét hétvégén pedig megkoronázhatjuk mindezt egy gyönyörű ünnepi terítékkel. A mai alkalommal ezen témákhoz gyűjtöttem jobbnál jobb ötleteket.

húsvét teríték asztaldísz

A húsvét és a tavasz közeledte rengeteg ihletet ad az asztaldíszek kreatív megkomponáláshoz. Sokféle alapanyagból, gazdag, élénk színvilággal dolgozhatunk, legyen szó akár egy apró, jelképes dekorációról vagy akár egy húsvéti koszorúról vagy élőnövényes vidám díszről. A dekorációk szerves részét képezhetik a különféle formájú és méretű tortatálak és kínálók is, amelyekre nem csupán ehető finomságok kerülhetnek, hanem bizony ünnepi dekorációk is. Fantasztikusan látványos lesz a végeredmény, ha friss virágokkal, búja zöldekkel vagy bármilyen natúr stílusú elemmel egészítjük ki a kompozíciót. Színek tekintetében legyünk bátrak, a húsvét kitűnő alkalom, hogy merészebb színösszeállításokkal is dolgozzunk, de persze a klasszikus arany, fehér és szürke is mindig jó választás, pláne ha egy kis fáradt türkizzel párosulnak.

A mai posztom folytatását a IDE KATTINTVA A DECOLADY oldalán olvashatjátok el!

0
Tovább

Papírdíszek húsvétra

Papírból alkotni az egyik legegyszerűbb kreatív elfoglaltság, különösen úgy, hogy ebből a tevékenységből gyermekeink is örömmel kivehetik a részüket. Ez húsvét közeledtével sincs másképp, alkossunk valami vidám ünnepváró dekorációt családunk örömére. A posztot pedagógusoknak, óvó- és tanítónéniknek is szeretettel ajánlom az ünnepi felkészüléshez, szakkörökhöz, kézműves foglalkozásokhoz.

húsvét papírdísz

0
Tovább

Húsvéti ajtódíszek 2017.

Elérkezett az idei húsvéti ajtódíszes mustra ideje. Ilyen posztot évről-évre írok, ihletet adva nektek az újabb kreációk elkészítéséhez.

húsvét

0
Tovább

Húsvéti tojások filcanyagból

Egy bő hónapunk van húsvétig, úgyhogy épp itt az ideje a kreatív felkészülésnek. Én nagyon szeretem a húsvéti készülődést, főleg mert összekapcsolódik a tavaszvárással, ilyenkor annyi színt, anyagot, tömény életet lehet vinni a kreatív alkotótevékenységbe. A mai alkalommal bűbájos filcdíszeket mutatok nektek.

húsvét filcanyag filcdísz húsvéti dísz húsvéti tojás

0
Tovább

Tavaszcsalogató ajtódíszek

Bizonyára észrevettétek, hogy itt a blogon megszaporodtak a tavaszi témájú posztok, de gondolom, nem vagyok egyedül azzal, hogy már nagyon-nagyon várom a tavaszt. Itt-ott már kandikálnak a bájos hóvirágok, a idő egyre barátságosabb és a madarak szüntelen csivitelése is egyre közelebb hozza a tél búcsúját. Ez pedig annyira meghozta a kedvemet a tavaszi barkácsoláshoz, hogy nem győzök inspirálódni az ötletek között. Ma az ajtódíszeket vesszük górcső alá!

ajtódísz tavasz tavaszi ajtódísz tavaszi dekoráció

0
Tovább

Egyedi díszpárnák

A díszpárnákat szeretjük. Meghitt, melengető, olykor bohém, vagy akár mókás darabokról is legyen szó, egy biztos, otthonunk nélkülözhetetlen kiegészítői. Ma olyan egyedi, saját kezűleg is elkészíthető modelleket gyűjtöttem össze, amelyekkel ti feldobhatjátok otthonotok megszokott jellegét, s stílusos darabjai lehetnek a későbbiekben mindennapjaitoknak.

díszpárna varrás

0
Tovább

Bájos papírfenyők sablonnal

A saját kezünk által létrehozott dolgoknak mindig van egy sajátos bája, ezért is szeretek annyira ilyesmivel foglalkozni. A papír egy nagyon általánosnak mondható alapanyag, azonban valódi csodákat alkothatunk belőle. Ezekkel a mesés 3D-s fenyőfákkal különleges ünnepi hangulatot teremthetünk otthonunkban.

karácsony papírdísz papírfenyő ablakdísz

karácsony papírdísz papírfenyő ablakdísz

3
Tovább

Ünnepi ablakdíszek

Az ablakok dekorálásával elképesztően hatásos ünnepi pompát varázsolhatunk az otthonunkba, hiszen egy-egy látványos ablakdísz tökéletessé teszi a karácsonyi hangulatot. Ablakdíszt sokféle alapanyagból, sokféleképpen készíthetünk, nézzük csak!

karácsony ablakdísz

0
Tovább

Minifák karácsonyra

Én már tavaly is teljesen odavoltam a különféle kisebb minifákrért, amelyeket ablakdíszként, asztaldíszként vagy éppen bármilyen lakásdekorációs elemként használhatunk.

karácsony karácsonyi dísz karácsonyfa

0
Tovább

Ünnepváró díszek parafa dugóból

A múlt héten elkezdtük a karácsonyi, ünnepi ötletelést, mutattam nektek adventi koszorúkat, ajtódíszeket, üvegbe zárt dekorációkat. A mai napra igazi különlegességeket hoztam, méghozzá parafa dugóból megvalósítható ötleteket. Nem is hinnétek, mennyi látványos és egyedi dísztárgy készíthető ebből a hétköznapi alapanyagból, figyeljetek csak:

karácsony dísz karácsonyi dísz parafa dugó

0
Tovább

Ünnepi ajtódíszek gyűjteménye

Idén is elérkeztünk az év legizgalmasabb, alkotótevékenységben talán a legtermékenyebb, várakozással és csillogással teli időszakához. Mától az ünnepi készülődésé a főszerep, én szállítom nektek az inspiráló ötleteket a karácsonyi ünnepkör minden témájában, nektek pedig nincs más dolgotok, mint felhasználni őket. Én minden évben az ajtódísz és az adventi koszorú elkészítésével kezdem a dekorálást, úgyhogy itt az online felületen is ezt a gyakorlatot követjük most.

karácsony ajtódísz koszorú tél koszorúkészítés ünnep advent

1
Tovább

Meseszép tökdíszek otthonra

A héten tovább folytatom az őszi, halloweenes dekorációparádét, a mai alkalommal a tök, mint dekoralapanyag kerül a fókuszba. Most nem a halloweenes, rémisztős oldalról hozok ötleteket, sokkal inkább a dekoratőrök megközelítéséből. Fogadjátok szeretettel.

ősz tök tökdekoráció dekoráció lakásdísz halloween

0
Tovább

Tökös ajtódíszek, koszorúk

Leginkább a békesség kedvéért kezdem a következőkkel minden évben a bevezetőt: az egész halloween ünnep elég megosztó téma hazánkban, s én már többször állás is foglaltam e kérdésben. Eszerint, attól hogy kreatív megközelítésben vidáman, örömteli módon alkotunk, tököt faragunk, dekorálunk, sütögetünk, ünneplünk most éppen halloween alkalmával, még maximálisan tiszteletben tarthatjuk a saját hagyományainkat, a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Nem tartom "Amerika-majmolásnak", eretnekségnek, más nemzetek kultúrájának és hagyományainak megismerését, és megismertetését a gyermekeinkkel, hiszen ezáltal is tágul a világról alkotott képünk. Évről évre örömmel és lelkesen gyűjtögetem és osztom meg veletek a halloweenes ötleteket, vidám tökölődést kívánva nektek. Az első tökös egyvelegemben ajtódíszeket és koszorúkat gyűjtöttem csokorba.

halloween koszorú ajtódísz tökfaragás

0
Tovább

Virágcsokrok falevéllel

Az őszi színkavalkádban nem győzök gyönyörködni a meseszép, tarkabarka falevelekben. Alkalmi dekorációkhoz kitűnő, természetes alapanyag, akár virágcsokrot is köthetünk belőlük. Nézzétek csak!

ősz falevél koszorú

0
Tovább

Gesztenyekoszorúk

Nem múlhat el ősz gesztenyés bejegyzés nélkül itt a blogon, hiszen nem csak én, hanem a lányom is bolondul ezekért a fényes barna gombócokért. Ahogy elkezdenek potyogni a fáról, mi indulunk is gyűjtögetni, hogy aztán vidám dekorációkat készíthessünk belőlük. A jól ismert vidám figurák mellett ajtódíszként, koszorúként is pompázatosan mutat.

ősz gesztenye dekoráció ajtódísz koszorú

0
Tovább

Őszi almakoszorúk, ajtódíszek 

Sokféle őszi ötletet mutattam már nektek az idén, mára ropogós, almás ötleteket hoztam.

ősz ajtódísz koszorú dekoráció

0
Tovább

Színpompás őszi ajtódíszek

A színpompás ősz ezernyi árnyalatát csempészhetjük be az otthonunkba természetes alapanyagokból összeállított dekorációkkal. Egy kellemes séta (és gyűjtögetés) közben gyönyörködhetünk az ősz bámulatosan elegáns ruhatárában, este pedig egy forró kakaó mellett indulhat a barkcsolás.
ősz ajtódísz koszorú

1
Tovább

Nyári girland tengerparti kincsekből

A cím persze picit csalóka, hiszen nem kell feltétlenül a tengerpartig menni az alapanyagokért, hasonlókat bármelyik dekorkellékesnél is találhatunk. Viszont ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a tengerpartról hozott kincsekkel dolgozhatunk, ez igazán méltó felhasználása az emlékbe gyűjtött daraboknak.

nyár ajtódísz fűzér girland tengerpart kagyló csiga

1
Tovább

Nyári ajtódíszek

Végre valahára kisütött a nap, úgy tűnik, vége a júliusi ősznek. A napsugarak meghozták a kedvemet egy csinos nyári ajtódísz elkészítéséhez, készítettem is gyorsan egy inspiráló gyűjteményt, ha ti is kedvet kapnátok!

nyár ajtódísz

0
Tovább

Mókás papírdíszek nyárra

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai alkalommal egyszerűen elkészíthető papírdíszeket mutatunk!

Almakoszorú

pritt papírdísz

0
Tovább

Katicabogárkák facsipeszből

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Mára egy frappáns tavaszi dekorációs ötletet mutatunk, amellyel vidámabbá tehetjük a hátköznapjainkat, de egy gyerekzsúr díszítésében is helyet kaphat!

papír papírdísz katicabogár

0
Tovább

Szívmintás faldekoráció

Ez az ötlet annyira megkapó, látványos, csak úgy vonzza a szememet! Először írtó bonyolultnak tűnt, de ahogy jobban szemügyre vettem, kiderült, hogy közel sem olyan nehéz elkészíteni. Bakancslistás ötlet következik!

papírdísz fali dísz

0
Tovább

Tavaszi zsongás: papírdíszek gyereknek

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A tavaszt ünnepelvén a mai alkalommal az évszakhoz kapcsolódó papírdíszeket mutatunk nektek!

pritt tavasz papírdísz hajtogatás vágás ragasztás

0
Tovább

Tavaszi és húsvéti dekorációk

A mai bejegyzésben összeállítottam nektek egy inspirációs galériát hangulatos húsvéti és tavaszi dekorációkból, asztaldíszekből, terítékekből, vidám kis apróságokból.

tavasz húsvét asztaldísz dekoráció

0
Tovább

Tojásfestés lakkfilccel

Ma a tojásdíszítés egy nem éppen hagyományos, ám igazán látványos módját szeretném megmutatni nektek.

húsvét tojásfestés tojásdíszítés

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek