Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

20+ lélegzetelállító ünnepi ablakdísz

Szerintem, az adventi koszorú elkészítésén kívül a legtöbben örömmel gyártunk több-kevesebb ajtó- és ablakdíszt is. Hiszen annyira látványos, mosolyt csak a saját és a kintről befelé kíváncsiskodók arcára is. Ezért mára ablakdíszítéshez gyűjtöttem nektek ötleteket. Remélem, mindenki talál kedvére valót!

14.jpg

0
Tovább

Karácsonyi díszek száraztésztából

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Ez alkalommal egy nem mindennapi alapanyagot választottunk, a száraztésztát. Ünnepek idején remek alapanyag kreatív tevékenységekhez, ezért érdemes egy félmaréknyit félretenni a különféle fajtákból.

602308_417598021703312_1370646895_n.jpg

0
Tovább

Csillámos mécsestartó

Ma egy nagyon egyszerű trükköt mutatok csillivilli mécsestartó készítéséhez.

1.jpg

0
Tovább

További fonalas trükkök: készítsünk hóembert!

A minap egy kedves olvasóm kérdezte, hogy a fonaltekeréses-lufis módszerrel hogyan készíthet kisebb méretű gömböket, mert nem kap hozzá kicsike lufit. Nos, egyrészt modellező lufiból (tudjátok, amiből a lufifigurákat készítik) is formázhatunk kisebb gömböket, de ha csak nagyobb lufi áll a rendelkezésre az sem gond. Csak felfújás után ne a szájánál, hanem feljebb kössétek el, így akkorra gömböt kaptok, amekkorára épp szükség lesz. És akkor már el is érkeztünk a mai témánkhoz, a tündéri hóemberkékhez. Egy újabb kis költségvetésű, otthon is megtalálható apróságokból elkészíthető látványos dekoráció!

480336_503714846392967_1885952869_n.jpg

0
Tovább

Csináld magad: világító karácsonyfa fonalból

Mára egy villámötletet hoztam, de abból a legjobb fajtát! Egyszerű elkészíteni, és nagyon-nagyon látványos. Ja, és pár fillérből kijön, mert otthon fellelhető anyagokból készül!

1469985_659166764114860_157587507_n.jpg

  • 1. Készíts papírból kúpot tetszés szerinti méretben. Nem kell tökéletesnek lennie, celluxszal is összeragaszthatod. A kúp alját pár centinként vagdosd be, hogy a fonal tekerésekor könnyebb dolgod legyen.
  • 2. Vond be folpack-kal, s vékonyan kend át vazelinnel.
  • 3. A fonalat/madzagot/spárgát/zsineget/szizált áztasd tapétaragasztóba vagy decoupage ragasztóba, és tekerd fel a kúpra minél szabálytalanabbul. Kezdheted a tekeréssel is, így a végére marad a ragasztó felvitele, de ez esetben figyelned kell rá, hogy mindenhová egyenletesen jusson a ragasztóból.
  • 4. Száradás után egyszerűen húzd le a karácsonyfát a kúpról. Az aljára ragassz egy szép szalagot szegélynek. Rejts a belsejébe ledes izzósort és kész is!

Forrás

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Papírdíszek gyermekszobába

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Manapság nagyon divatosak a különféle falmatricák, amelyekkel pillanatok alatt csodálatossá varázsolhatjuk otthonunkat, így gyermekünk szobáját is. Ezeket, mikor meguntuk, általában nyom nélkül eltávolíthatjuk. Ezekhez a matricákhoz hasonló motívumokat papírból vagy különféle tapétákból is készíthetünk, s ez esetben a közös alkotás örömét is átélhetjük.

idea8.jpg

0
Tovább

Papírdekorációk halloweenre

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal könnyen elkészíthető vidám papírdekorációkat mutatunk halloween alkalmából!

111.jpg

0
Tovább

3 legjobb kreatív őszi ötlet gyermekeknek

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésünkben a mi három kedvenc őszi ötletünket mutatjuk be!

8.jpg

0
Tovább

Őszi asztaldíszek

Az ősz a színekben leggazdagabb évszak, ez vitathatatlan. Ilyenkor szinte mindenki megpróbál becsempészni az otthonába belőle egy darabkát, s ez nem is csoda. Én is ezt csinálom. Soha ennyit nem sétálok, mind a lombhullás idején, ilyenkor pedig az emberen eluralkodik a gyűjtögethetnék, és nap mint nap kincsekkel térünk haza. Ezekből pedig fantasztikus otthondíszeket varázsolhattok, így például kerülhet belőlük az asztalra is.

5d5f12c13d2039085e6e86e786e052ae.jpg

0
Tovább

Borosüvegek festése gyönyörű mintákkal

A 3D-s domború kontúrozókat és az üvegfesték kontúrozókat használhatjuk pöttyözött minták készítésére is. Ezen minták nagy előnye, hogy nagyon nehéz elrontani a készítést (egy pöttyel több vagy kevesebb? Mit számít!), és aztán pedig nagyon nehéz abbahagyni a gyártást! Borongósabb délutánokra feltétlen ajánlom!

DIY-Spot-Painting-Wine-Bottle1.jpg

0
Tovább

Szülinapos öröknaptár

Ez a naptár az egyik legjobb öltet, amivel mostanában találkoztam. Egyrészt rém praktikus, én pl. folyton elfelejtek egy-egy szülinapot. Beprogramozom az okostelefonon, karikázom a naptárban, néha mégis becsúszik egy kis hiba. Ez az öröknaptár pedig mindig szem előtt van, csak jól el kell találni a helyét a lakásban. Másrészt pedig fantasztikusan néz ki, tehát ténylegesen egy lakberendezési tárgy, ami jól mutat bárki otthonában. És persze az sem elhanyagolható, hogy valóban öröknaptár, tehát nem kell évente lecserélni, miközben bővíthető a végtelenségig.

Family-birthday-board.jpg

0
Tovább

Ajtókoszorú falevélrózsákból

A falevél hajtogatott rózsafej már tavaly felbukkant itt a blogon, méghozzá nagy sikerrel, hiszen sokatoknak tetszett (ha esetleg nem láttátok, itt megtaláljátok). A mai ötlet ennek a rózsának a továbbgondolt változata, fogadjátok szeretettel!

110.jpg

0
Tovább

Csináld magad: természet ihlette gyertya

Ilyenkor, a hűvösebb, nyirkosabb idő beköszöntével többször üldögélünk gyertyafény mellett, hiszen olyan jó bekuckózni, merengeni, tűnődni olykor. Gyertyákat pedig mi magunk is készíthetünk, ma erre mutatok egy jó ötletet! Csempésszünk otthonunkba egy csipetnyi erdei hangulatot!

DIY-Smell-of-the-Forest-Candle1.jpg

0
Tovább

Illatos, természetes és sokoldalú alapanyag: ötletek narancshéjból

Illatos, természetes és sokoldalú. A narancs héját megenni nem lehet, mégis vétek kidobni. A kreatív szemléletű embereknek ugyanis ez nem szemét, hanem egy remek alapanyag. Kíváncsiak vagytok, mi mindenre jó?

Orange-Skin-Flower.jpg

0
Tovább

3D-s üdvözlőlap saját kezűleg

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Ma egy sokakat érdeklő téma kerül terítékre, megmutatjuk, hogyan készül a 3D-s üdvözlőlap.

DIY-3D-Butterfly-Card_1.jpg

0
Tovább

Tál őszi levelekből

Az ősz a meleg, símogató színek évszaka, ezt azt hiszem, megszavazhatjuk. Talán nem is véletlen, hogy nekem ilyenkor van a leginkább kedvem az évszakhoz illő dekorációk készítéséhez. A természetes csodás színei, illatai szinte könyörögnek, hogy csempésszek belőlük a lakásba is. Ez az őszszínű tál is ilyesmi, még akkor is, ha nem valódi falévélből készült.

diy-autumn-leaf-bowl-HelloLucky2.jpg

0
Tovább

Szuper ajándékötlet: gyertya gombaházikó ruhába bújtatva

Egy szívhez szóló ajándékötletet hoztam nektek mára, amely gyakorlatilag bármilyen alkalomra megállja a helyét.

sveča goba 20.jpg

2
Tovább

Vállfák szalvétatechnikával dekorálva

Még pár évvel ezelőtt ajándékba (lakásavató) készítettem hasonlókat, és az ajándékozottak mondhatom, nagyon örültek. Lehet, hogy nem éppen fényűző ajándék, viszont roppant egyedi és kedves, talán épp a szerénysége annyira meggyőző. Itthonra is készítettem belőle, sőt még monogramokkal is elláttam őket (de csak mert ki kellett próbálnom a kalligráfia tollamat), és mai napig öröm rájuk nézni. Sokféle stílusban készíthető (hisz szalvétából hatalmas a választék), örömmel ajánlom nektek is!

DIY-Handmade.jpg

A vállfákat fehér festékkel (alapozó vagy akril) kenjétek be, ez ideális alapot nyújt a szalvétatechnikázáshoz. A szalvétából (papírból) kivágott/kitépett mintát dekupázsragasztóval rögzítsétek. A végén lakozzátok igény szerint. Repesztőlakkal antik (vintage) stílust is idézhettek.

Forrás a képre kattintva.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletre szomjazol, kövess a Pinteresten is!   

0
Tovább

Kagylóhéjjal, csigával díszítve...

Nyaralásból gyakran térünk haza kagyló- és csigahéjakkal, rajtam is úrrá lesz ilyenkor a gyűjtőszenvedély. Tavaly is mutattam már hasonló kagylóhéjas ötleteket (ITT megnézhetitek), idén pedig bővítem a gyűjteményt!

5fecceb2b30d7e1e5b59644ca9171a48.jpg

0
Tovább

Katicás ötletek

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva az jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben igazi tavaszi, pettyes és bogaras ötletcsokorral készültünk.

1. Hétpettyes üdvözlet

Katicás képeslapot színes papírból, hullámkartonból vagy dekorgumiból is készíthettek. Köszöntésekhez, meghívókhoz, gyerekzsúron ültetőkártyákhoz is elkészíthető.

558058_500917939968463_824608386_n.jpg

0
Tovább

Hímzőfonalas tekert tojások

A facebook rajongói oldalon nagy sikere volt idén a hímzőfonalas tojásoknak. Sokan kérdeztétek is, hogy hogyan készülnek. Most lépésenként mutatom meg egy egyszerű "cérnás" tojás készítését!

bakers twine eggs tutorial 5.jpg

0
Tovább

Gyönyörű virágok filcanyagból és papírból

Mára két virágkészítő tutoriált hoztam, jól jönnek a tavaszi és húsvéti dekorálás során. Szép kiegészítői lehetnek ajtódíszeknek, tavaszi koszorúknak, de akár vidám füzéreket is fűzhettek belőlük. Szárral készítve vázába is állíthatók.

21.jpg

0
Tovább

Tavaszi váza felturbózva

Egyszerű, kidobásra szánt alapanyagokból és egy kevés felszeletelt faágból is készíthettek különleges tavaszi vázát. Igazán üde látvány!

NH-JA09-wood-slice-two-close-up-alt.jpg

0
Tovább

Csináld magad: álmaid szemmaszkja

Ezt az álomszép szemmaszkot hiszitek vagy sem, de egyszerű elkészíteni, és szerintem, simán felveszi a versenyt az üzletekben sokszor horror áron kapható társaival. Elkészíthetitek magatoknak, vagy a gyerkőcnek is a farsangi bulira. Saját elképzeléseitek alapján át is alakíthatjátok, ha már az alapelvet ismeritek. Nézzük meg, hogyan készül!

75646468713235986_aT3JYHDr_c.jpg

0
Tovább

Különleges ajándékcsomagolási technikák (X)

Elérkeztünk sorozatunk utolsó bejegyzéséhez, amelyben különleges ajándékcsomagolási technikákat gyűjtöttem nektek. Aki esetleg lemaradt a korábbi bejegyzéseimről, azoknak emlékeztetőül (az elolvasáshoz katt. a szövegre): Csináld-magad ajándékdobozok, és Masnitrükkök csomagoláshoz.

gift wrapping.jpg

Kisebb méretű gömbökkel nagyon látványossá tehetitek a csomagolást, egy egyszínű papírral tökéletes párost alkotnak.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek