Amikor először kaptam ilyen fura formájú gyöngyöket, nem igazán tudtam velük mit kezdeni. Semmi sem állt össze belőlük, de aztán rájöttem, hogy megint én bonyolítom túl. Hiszen egyszerűen egymás után sorba fűzve olyan csodaszépek, hogy nem kell különleges fűzésfajtákban gondolkodni.

 

 

A pillangógyöngyök egyedisége éppen a formájukban rejlik, s bár elsőre tényleg furin néznek ki, felfűzve különleges hatást kölcsönöznek egy-egy ékszernek. Alakjuk kissé hosszúkás, középen keskenyebb, valóban, mint egy pillangó. Pont emiatt a fűzés során nem rendeződnek szabályos sorokba, hanem félig elfordulnak, mintha valami bonyolult technika szerint lennének fűzve. Nagyobb gyöngyöket is szépen kiegészítenek, ha csak pár szemet használunk belőlük. Íme három, könnyen és gyorsan elkészíthető laza nyáresti darab.

 

Anyagok:

Pillangógyöngyök különböző színekben

Swarovski gyöngyök

Stopper

Fülbevalóakasztó

Kapocs és csomórejtő

Sodrony

Damil

 

Ha csak szimplán sorba szeretnétek fűzni -mint a nyitóképen-, mehet damilra, többsörös lánc esetében választhattok hozzá díszesebb kapcsot. 

 

 Sodronyon szépen mutat akár néhány szem is hozzá illő Swarovski gyönggyel kombinálva. Ilyen láncoknál egyenlő távolságokra stopper segítségével rögzítsétek az előre felfűzött gyöngycsoportokat, sőt dolgozhattok több szálra is. A szálakat a végén érdemes csomórejtőbe vezetni, majd egy stopperrel összefogni őket, végül bezárni a csomórejtőt, így lesz tökéletes az eldolgozás.

 

Hasonló módszerrel fülbevalót vagy karkötőt is készíthettek!