Örömhírem van mára! A Színes Ötletek blog első vendégszerzője, Mikulka Feri hamarosan elindítja Gyöngyszövő Szabadegyetemét! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ferit már korábban is bemutattam nektek a kézműves vásár alkalmával, de pár szóban még méltatnám, abból baj nem lehet. Ő a fesztiválrajongó fotográfus, reménybeli Volkswagen mikrobusz tulajdonos, ékszer-tervező kisiparos, számos kreatív könyv (és egy leendő mesekönyv) szerzője és általános jókedvfelelős egy személyben.

A jövő héttől pedig már blogszerző is, hiszen elindul a Mikulka Gyöngyszövő Szabadegyetem. A többrészes sorozatban megismerhetitek a gyöngyszövés alapjait, készíthettek gyöngyszövő keretet minimális anyagráfordítással, megtudhattok mindent a szükséges anyagokról és eszközökről. A jó szórakozásra Feri szabatos, humoros, könnyed stílusa lesz a garancia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legutóbbi könyvét a Cser Kiadó román nyelven is megjelentette

 

Idén pedig új kötet is várható, szintén gyöngyszövéses témában, de erről többet még nem árult el. 

Másik szakterülete kreatív témában csomózott karkötők tervezése és készítése (szintén több könyvvel büszkélkedhet ebben a témában is), én ennek kapcsán ismertem meg egyébként még jó 10 évvel ezelőtt. Akkoriban egy kreatív és rövidáru üzletben dolgoztam, ő pedig lelkesen válogatta az osztott hímzőket a gobelinező nagyik társaságában. Aztán felvilágosított, hogy ő nem hímzéshez viszi (holott évszázadokkal korábban a gobelinkészítés kizárólag az urak kiváltsága volt), hanem csomózott karkötőket tervez és készít. Egy évvel később meg is jelent első könyve, amit aztán követett a többi is. Az élet úgy hozta, hogy útjaink azóta is keresztezik egymást időnként, így most is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Feri Kézműves műhelye