Mire jó egy barkácsolásból megmaradt deszkavég? Készíthetünk belőle mondjuk stílusos sajtkínáló tálat az esti borozás mellé!
Alapanyagok:
- - Deszka vagy vágódeszka ( kb. 20x35 cm, max 18 mm vastag)
- - Bútorfogantyú (2db)
- - Csiszológép vagy csiszolópapír
- - Fúrógép
- - Mérőszalag
- - Ceruza
- - Csavarbehajtó vagy csavarhúzó
- - Ecset
- - Lazúr
- - Lakk (matt vagy fényes, oldószeres vagy vízbázisú)
Ha szükséges, vágjuk méretre a deszkát, majd alaposan csiszoljuk le a felülét, akár új, akár használt deszkáról van szó!
Mérjük le a fogantyún a csavarok távolságát, majd jelöljük be pontosan ezt a távolságot a deszka rövidebb szélén úgy, hogy a fogantyú majd középre essen, és a deszka szélétől 2 cm távolságra legyen.
Fúrjuk ki a lyukakat, majd fessük át lazúrral a fát, a barnás árnyalat eléréséhez válasszunk dió, barna vagy gesztenye színt. Rögtön a pácolás után dörzsöljük át egy ronggyal a felületet, így a fa erezete még szebben kirajzolódik.
Ezután lakkozzuk le a felületet, melyhez használhatunk vizesbázisú vagy oldószeres lakkot is, mindkettő megfelelően védi a felületet használat vagy tisztítás közben. Csavarozzuk fel a fogantyúkat.
TIPP: Használhatunk színes pácot is és modern fogantyút!
Ötlet, fotó és styling: Varga Judit
További technikák:
Keresd a Pentart ötleteket a Facebookon is!