Kopott, repedezett, foltos, ugyanakkor elegáns, romantikus, ízléses, ez a shabby chic. A fehér, bézs, ekrü színeket felsorakoztató stílus manapság igen közkedvelt a lakberendezésben, ami a kreatív hobbi szerelmeseinek is kiváló terep arra, hogy lakásukat saját kezűleg öregített bútorokkal, kiegészítőkkel szépítsék.

A közelgő húsvéti ünnep kapcsán most egy olyan technikát mutatunk, ami bármilyen felületen alkalmazható, a végeredmény pedig garantáltan shabby stílusú lesz. 

Amire szükségünk lesz:

Valamint csipkeszalag, szaténszalag, fafigurák (gomb, szívecske), papírvirágok, hobbiragasztó és gombostű.

Első lépésként alapozzuk le a felületet akrilalapozóval vagy fehér akrilfestékkel.

Száradás után használjunk repedőpaszta alapozót, amit ecsettel vigyünk fel egyenletes, nem túl vastag rétegben.

A repedőpasztát spatulával kenjük fel, vastgabb felvitel esetén ritkább, de nagyobb barázdákat kapunk, vékony felvitel esetén a repedések sűrűbbek lesznek.

A paszta száradás közben megrepedezik. Miután teljesen megszáradt óvatosan pamacsoljuk át bézs akrilfestékkel úgy, hogy a repedésekbe ne kerüljön festék. A végén kicsit megfröcskölhetjük földbarna akrilfestékkel, ahogy a vintage tojásoknál is csináltuk. 

Ezután már csak rá kell ragasztani a csipkeszalagot és a szaténszalagot.

Koszorú esetén a repesztett felületet díszíthetjük kopottasra festett fafigurákkal,  masnival, stb., amiket hobbiragasztóval vagy gombostűvel rögzíthetünk.

Voilá:

Dekoratőr: Boda Gabriella (http://bryellhobbi.blogspot.hu)

Fotó és styling: Varga Judit (http://blog.juditu.hu)

További technikák: Pentartdekor blog 

ÚJDONSÁG

Mostantól a Színes Ötletek webáruházban is elérhető sokféle Pentart termék, pl. a bemutatott repedőpaszták is, így nem csak az ötleteket lesheted el, de a hozzávalókhoz is beszerezheted!

Teljes kínálatunk a képre kattintva megtekinthető!