Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mécsestartó falevélből

Az ősz hangulatos fényeit mi más adhatná vissza a legtökéletesebben, mint egy falevelekből készült gyönyörű mécsestartó?

naturdeko-3.jpg

Az elkészítéshez kisebb méretű lufira lesz szükség. Erre ragasszatok (tapéta- vagy dekupázsragasztóval) vékony, áttetsző rostselyem papírból vágott csíkokat, majd színes őszi leveleket, végül ismét néhány papírcsíkot. A lufit előzetesen vékonyan átkenhetitek vazelinnel vagy olajjal, úgy könnyebb lesz levenni a megszáradt munkát. Tehát, amikor megkeményedett a levélbura, eresszétek le a lufit, és kész a mű. Érdemes többféle árnyalatú papírral, és különleges formájú levelekkel próbálkozni, hogy minél pazarabb fényjátékot élvezzetek. A burák peremét hagyhatjátok "csak úgy", de egyenesre vagy cakkosra is vághatjátok.

Figyelem: A mécsestartók gyúlékonyak, ezért a teamécseseket mindig üvegpohárkában helyezzétek a burákba!

Forrás: wunderweib

Ha tetszett ez az ötlet, ajánlom figyelmetekbe a hasonló elvvel készült őszi tálkát is (a leírásért kattints a képre):

diy-autumn-leaf-bowls1.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Ősztündérkék falévelből

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai alkalommal tüneményes tündérkéket készítünk!

117.jpg

0
Tovább

Szülinapos öröknaptár

Ez a naptár az egyik legjobb öltet, amivel mostanában találkoztam. Egyrészt rém praktikus, én pl. folyton elfelejtek egy-egy szülinapot. Beprogramozom az okostelefonon, karikázom a naptárban, néha mégis becsúszik egy kis hiba. Ez az öröknaptár pedig mindig szem előtt van, csak jól el kell találni a helyét a lakásban. Másrészt pedig fantasztikusan néz ki, tehát ténylegesen egy lakberendezési tárgy, ami jól mutat bárki otthonában. És persze az sem elhanyagolható, hogy valóban öröknaptár, tehát nem kell évente lecserélni, miközben bővíthető a végtelenségig.

Family-birthday-board.jpg

0
Tovább

Ajtókoszorú falevélrózsákból

A falevél hajtogatott rózsafej már tavaly felbukkant itt a blogon, méghozzá nagy sikerrel, hiszen sokatoknak tetszett (ha esetleg nem láttátok, itt megtaláljátok). A mai ötlet ennek a rózsának a továbbgondolt változata, fogadjátok szeretettel!

110.jpg

0
Tovább

Csináld magad: természet ihlette gyertya

Ilyenkor, a hűvösebb, nyirkosabb idő beköszöntével többször üldögélünk gyertyafény mellett, hiszen olyan jó bekuckózni, merengeni, tűnődni olykor. Gyertyákat pedig mi magunk is készíthetünk, ma erre mutatok egy jó ötletet! Csempésszünk otthonunkba egy csipetnyi erdei hangulatot!

DIY-Smell-of-the-Forest-Candle1.jpg

0
Tovább

Borospohárból mécsestartó

Hétvégére egy villámposzttal készültem, hisz a megvalósítás valóban csak pár pillanatot vesz igénybe. A poháron és teamécsesen kívül csupán valamilyen nagyon mutatós motívumú pauszpapírra lesz szükségetek. Ebből a megfelelő formát kivágva már kész is a rögtönzött mécsestartó!

DIY-Wine-Glass-Candle-Lamp.jpgForrás a képre kattintva!

Kellemes hétvégét kívánok!

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Maga a csoda: a papírfonás és a quilling házassága

Két méltán nagyon népszerű technika ötvözéséből vajon mi születhet? A quillingezés, azaz a már-már művészi szintre fejlesztett papírcsíktechnika önmagában is szemet gyönyörködtető látvány, a papírfonás pedig egy igazán egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technika, így adja magát a lehetőség, hogy ötvözzük a gyönyörűt a hasznossal. Megéri? Meg hát!

102415079_Pletenki_iz_gazet_s_yelementami_kvillinga_Masterklass__11_.jpg

0
Tovább

Illatos, természetes és sokoldalú alapanyag: ötletek narancshéjból

Illatos, természetes és sokoldalú. A narancs héját megenni nem lehet, mégis vétek kidobni. A kreatív szemléletű embereknek ugyanis ez nem szemét, hanem egy remek alapanyag. Kíváncsiak vagytok, mi mindenre jó?

Orange-Skin-Flower.jpg

0
Tovább

Furdancs vendégposzt - fali dekoráció hulladékból

A „dekoráció” kifejezésnek van egyfajta kézimunka szakkör feelingje. Nem hiszem azonban, hogy a kreatív kismamák felsőmarón tolnák az anyagot, illesszük hát be a faliképekkel való kísérletezést a barkácsolás kategóriába. Az elkészült művek stílusát némi David Lynch-es romantikával fűszerezett naiv (erdei) fantasy és a népi absztrakt irányzat közé lőném be. 

borito.jpg

 

Olvass tovább! Katt ide!

0
Tovább

3D-s üdvözlőlap saját kezűleg

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Ma egy sokakat érdeklő téma kerül terítékre, megmutatjuk, hogyan készül a 3D-s üdvözlőlap.

DIY-3D-Butterfly-Card_1.jpg

0
Tovább

Tál őszi levelekből

Az ősz a meleg, símogató színek évszaka, ezt azt hiszem, megszavazhatjuk. Talán nem is véletlen, hogy nekem ilyenkor van a leginkább kedvem az évszakhoz illő dekorációk készítéséhez. A természetes csodás színei, illatai szinte könyörögnek, hogy csempésszek belőlük a lakásba is. Ez az őszszínű tál is ilyesmi, még akkor is, ha nem valódi falévélből készült.

diy-autumn-leaf-bowl-HelloLucky2.jpg

0
Tovább

Készítsük együtt: vidám képkeretek gyermekeknek

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai ötletünkkel egy kis vidámságot szeretnénk csempészni az iskolakezdés hétköznapjaiba.

110.jpg

0
Tovább

Különlegesség: festmény kavicsokból

Egy különleges és egyedi ötletet hoztam szeptember első hétfőjére, most kiderül, hogyan készíthettek kavicsokból festmény hatású falépet. Az ötlet már csak a maga egyszerűsége és költséghatékony mivolta miatt is nagyon tetszik, elkészítésével pedig nem csak egy lakberendezési tárggyal lesztek gazdagabbak, hanem az alkotás örömével is.

painting-out-of-river-pebbles.jpg

0
Tovább

Újságpapírból használati tárgy - legújabb papírfonós ötletek

A papírfonás témakörét igyekszem minél jobban körüljárni, bemutatni nektek, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Mivel folyamatosan gyűlnek az ötletek, praktikák, időről-időre közkinccsé teszem a legújabbakat!

Füles kosárka

12982_596316290391744_1170474851_n.jpg

1
Tovább

Szuper ajándékötlet: gyertya gombaházikó ruhába bújtatva

Egy szívhez szóló ajándékötletet hoztam nektek mára, amely gyakorlatilag bármilyen alkalomra megállja a helyét.

sveča goba 20.jpg

2
Tovább

Vállfák szalvétatechnikával dekorálva

Még pár évvel ezelőtt ajándékba (lakásavató) készítettem hasonlókat, és az ajándékozottak mondhatom, nagyon örültek. Lehet, hogy nem éppen fényűző ajándék, viszont roppant egyedi és kedves, talán épp a szerénysége annyira meggyőző. Itthonra is készítettem belőle, sőt még monogramokkal is elláttam őket (de csak mert ki kellett próbálnom a kalligráfia tollamat), és mai napig öröm rájuk nézni. Sokféle stílusban készíthető (hisz szalvétából hatalmas a választék), örömmel ajánlom nektek is!

DIY-Handmade.jpg

A vállfákat fehér festékkel (alapozó vagy akril) kenjétek be, ez ideális alapot nyújt a szalvétatechnikázáshoz. A szalvétából (papírból) kivágott/kitépett mintát dekupázsragasztóval rögzítsétek. A végén lakozzátok igény szerint. Repesztőlakkal antik (vintage) stílust is idézhettek.

Forrás a képre kattintva.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletre szomjazol, kövess a Pinteresten is!   

0
Tovább

Hangulatvilágítás konzervdobozból

Kiürült konzervdobozokat sokféleképpen újrahasznosíthatjátok, többek között a kerti lámpások egyik legjobb alapanyagaként kezdhet új életet!

lit lanterns.jpg

0
Tovább

Kagylóhéjjal, csigával díszítve...

Nyaralásból gyakran térünk haza kagyló- és csigahéjakkal, rajtam is úrrá lesz ilyenkor a gyűjtőszenvedély. Tavaly is mutattam már hasonló kagylóhéjas ötleteket (ITT megnézhetitek), idén pedig bővítem a gyűjteményt!

5fecceb2b30d7e1e5b59644ca9171a48.jpg

0
Tovább

Bútor újrahasznosítással: szekrény újságpapírból

A papírfonás hasznosságát, érdemeit és a benne rejlő lehetőségeket nem győzőm hangsúlyozni, szerelmese is vagyok a technikának. Most is valami hasonlót szeretnék mutatni, hiszen újságpapírból készül, de ez nem kosár, hanem egy szekrény!

popularpix1.jpg

0
Tovább

A virágorigami alapjai

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Mindenkit, aki szereti a papírhajtogatást, elvarázsol majd a virágorigami, hiszen nagyszerű tevékenység, és a lehetőségek tárháza végtelen.

viragorigami_magyar_1-32-16.jpg

0
Tovább

Ötletek falfestéshez - famotívumok

Itt a nyár, ilyenkor sokan vágnak bele saját kezűleg kisebb-nagyobb felújításokba a házon belül és körülötte is. A falfestés/tisztasági meszelés tipikusan ilyen munka, mi is magunk végezzük (a kezdeti bénázások után ma már egyre nagyobb rutinnal). Aki nem elégszik meg a meszeléssel és az egyszínű falakkal, bizonyára eljátszott már a gondolattal, hogy valamilyen mintát is pingáljon egy-egy szabad falfelületre.

10597_543969475666649_46906500_n.jpg

0
Tovább

Olvasói alkotás: Bori virágcsokra műanyag kanalakból

Nagyszerű ötletet kaptunk Boritól, hogy miként készíthetünk virágcsokrot műanyag kanalakból. Anyák napja már ugyan elmúlt, de szülinapra, ballagásra is adható.

DSC_1074.JPG

0
Tovább

Dobozba zárt emlékek: 3D-s képek saját kezűleg!

Én emlékdoboznak hívom, bár nem ez a legjobb szó rá, mert tulajdonképpen nem egy klasszikus dobozról van szó, sőt épp az a lényege, hogy az összegyűjtött kis tárgyak jól láthatók. Remekül rendszerezhetjük így életünk fontos emlékeit (nyaralás, babakori apróságok, esküvő stb.), kiakaszthatjuk a falra, így bármikor mosolyt csal majd az arcunkra.

baby shadowbox.jpg

0
Tovább

Csináljunk képkeretet fillérekből!

Képkeretek készítése olcsón visszatérő téma itt a blogon. Most mutatok néhány gazdaságos megoldást, hogy hogyan készíthettek egyedi képkeretet olcsón, kevés alapanyag felhasználásával.

A képkeretet alapot sima kartonpapírból készíthettek el, sablonnak használhattok hozzá egy fából készült példányt.

20130411022729_xZFWB.thumb.600_0.jpeg

0
Tovább

Só-liszt gyurma díszek nyomdázással

A só-liszt gyurmázás sokkal több lehetőséget rejt, mint amire óvodáskorunkból emlékezhetünk. Ajánlom nektek is, mert egyrészt pillanatok alatt össze lehet dobni házilag, másrészt egészen komoly, "felnőttes" dolgokat is ki lehet belőle hozni, én egyre jobban szeretem! Eljött az ideje, hogy megdézsmáljuk a gyerkőcök készletét!

1111.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek