Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Varázslatos üvegek

 Ez egyszerűen zseniális, nem találok szavakat. Megláttam, és csak ennyit tudtam mondani, énisénisénis... szeretnék ilyet. Vasárnap délután van, szóval ma már nem veszek világító festéket hozzá, de legalább tudom, hogy a sok éve gyűjtögetett befőttes üvegek egy részét mire fogom használni.

 

Tehát, szeretnétek ti is varázsolni?

Néhány dologra lesz szükség csupán:

 

 

Az egész művelet valójában nem bonyolult, sőt! A kitisztított, szárazra törölt üveg belsejét pöttyözzétek ki minél sűrűbben. A festéket, vagy a világító adalékot előtte alaposan keverjétek fel! Ennyi. Száradás után töltsétek fel fénnyel, azaz állítsátok egy lámpa alá, vagy tegyétek ki a napra. És utána...wáóóóóóó!

 

Az ötletet Panka oldalán találtam, érdemes elolvasni az ő leírását is, nála még több részletet és fotót találtok. Meg sok más szépséget és kreatívságot is.

Én még annyit tennék hozzá, hogy teraszra hangulatvilágítás vagy kocsibeálló mentén szegély is lehet belőle, de persze a gyerekeknek ebbe zárhatjuk a tündérfényt is. 

A sötétben világító adalékanyag használatáról:

38192000.jpgFelvihető önmagában vagy világos akrilfestékkel, festéksűrítővel vagy lakkal 1 : 1 arányban összekeverve.

A legjobb hatást úgy érjük el, ha magában visszük fel, világos felületre. Ilyenkor minél vastagabban, akár több rétegben vigyük fel, hogy elérjük a kívánt hatást.

Üres flakonba töltve könnyen pöttyözhetünk a sűrű masszával vagy húzhatunk vele csíkokat stb. Ecsettel is felvihető. Az eszközök vízzel tisztíthatók. 
Származási hely: USA 

Az ötlet forrása: PANKAWITHLOVE

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több ötletre szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Húsvéti tojásbukszusok

Rajongok a formára nyírt dísznövényekért, ilyenkor tavasszal gyakran eljátszom a gondolattal, hogy egyszer talán én is elkezdtek nevelni és metszeni egy puszpángbokrot. Ez eddig persze megmaradt a gondolat szintjén, de nem kizárt, hogy egyszer elég türelmem lesz hozzá. Viszont a kertművelés ezen ágát ügyesen átültethetjük a húsvéti dekorációk készítésének világába is.

0
Tovább

Húsvéti tojásfüzér

Cérnatekerős megoldás áttört, muris tojások készítéséhez. Ha szerettek kutyulni (kutyulni jó!), próbáljátok ki, én pár éve készítettem hasonlót (csak azok karácsonyi gömbök voltak) egy csajos, kidumálós, dekorálós hétvégén, és remek kikapcsolódás volt.

0
Tovább

Húsvéti tojáskoszorúk

Nézegetős, ihletadó bejegyzés sok szép tojáskoszorúval a húsvéti készülődéshez. Bevallom, én még sosem álltam neki, de egyre nagyobb kedved érzek hozzá...

...főleg, mert imádom ezt a penészzöld árnyalatot. Nem tudok betelni vele. Ezzel a bronzos barnás szalaggal felülmúlhatatlan párosítás.

Forrás: Etsy

0
Tovább

10 egyedi ötlet parafa dugó kreatív felhasználásához

Egy kedves olvasóm, Judit írta pár perce a Facebookon, hogy van egy kádnyi parafa dugója. De mihez is kezdjen velük, szüksége lenne néhány kreatív, de mégsem sablonos ötletre ehhez. Azonnal beindult a fantáziám, és annyi szuper ötletet találtam, hogy egyszerűbbnek láttam, mindjárt egész blogbejegyzést szentelni a témának.

174936766745155606_F2u3xw6P_f.jpg

0
Tovább

Tavaszváró ajtódíszek és koszorúk

Bizsereg már bennetek is a tavasz? Itt minden tiszta madárcsicsergés, elolvadt a hó, ragyogóan sütött a nap, még a szél sem vette el a kedvem. Egész délután mászkáltunk a parton, csodás volt végre napsütésben ácsorogni, és igaz, hogy nyakig sárosak lettünk, de komolyan mondom, még ennek is örültem.

Koszorúkat, ajtódíszeket pedig a tavasz beköszöntével is szoktam csinálni, annyira más érzés úgy hazaérkezni, hogy ott függ az ajtón valami kedves, színes, vidám holmi, ez még egy igazán fárasztó nap végén is mosolyt csal az arcomra.

0
Tovább

Mire jó egy rozsdás rugó?

Nem gondolom, hogy bárkinél is hegyekben állnak otthon a rozsdásodó ágyrugók, viszont lenyűgöz ez a fajta újragondolás, hogy sokan még egy ilyen valóban kacatnak tartott tárgyban is meglátják a fantáziát. Hiszen ki őrizgetne efféle lomokat, és minek? Pedig nagyszerű dolog meglátni benne a szépséget, új funkcióval felvértezni, és ismét használatba venni.

0
Tovább

Mágneses sminktartó tábla

Ez az ötlet azért tetszett meg annyira, mert én állandóan rendezgetem a sminkszereimet, de még nem találtam fel a számomra ideális tárolási rendszert. Vagy nem elég átlátható, vagy túl sok helyet foglal el, egyszóval sehogyan sem jó. Ha ti is szerencsétlenkedtek olykor sminkelés közben (sosincs kéznél a megfelelő szín vagy folyton felborul valamelyik flakon stb.), akkor ez az ötlet nektek szól!

0
Tovább

10 igazán eredeti Valentin-napi ajándékötlet 2/1.

A saját kezűleg készített ajándékokkal sokkal többet mondhatunk, mint amit egy doboz bonbonnal ki lehet fejezni. És ötletek vannak bőven, megvalósítani pedig semmivel sem nehezebb, mint leszaladni a szupermarketbe. Egy ilyen apró figyelmességbe tényleg belevarázsolhatjuk azt a fajta szeretetet és odafigyelést, amit a rohanó hétköznapokban elfelejtünk kimutatni. Vagy olyasmit mondhatunk el, amit szavakkal sokszor nehezebb kifejezni.

0
Tovább

Farsangi álarc Tim Burton világából

Ezt az álarcot a zseni és a jó értelemben vett őrült, Tim Burton filmjeinek lélekromboló környezete, sötét képi világa, és groteszk, torz, de mégis szerethető figurái ihlették.

0
Tovább

Farsangi lakásdekor ötletek: lampionok, lámpások, girlandok

Ha farsangi bulit szerveztek, néhány saját készítésű kellékkel remekül ki lehet dekorálni a lakást.

0
Tovább

Álarckészítés az alapoktól: gipszes maszk készítése a saját arcunkról

Többen is arról panaszkodtatok, hogy azért nem készítetek farsangi álarcot (legfeljebb dísznek), mert a boltban kaphatók egyszerűen nem passzolnak az arcotokhoz. Túl nagyok, túl szűkek, nem látni ki alóla stb. Erre is van megoldás. Házilag is lehet mintát venni saját arcunkról, amelyet utána csodálatosan ki lehet dekorálni. És ez garantáltan passzol majd.

0
Tovább

Szerencsehozó kismalacok az újévre

Az év első posztja nem is nagyon szólhatna másról, mint a jókívánságaimról és a köszönetnyilvánításról. Én egy egész csapat kismalacot toboroztam nektek, általuk tolmácsolom szívbéli jókívánságaimat, kívánok mindenkinek alkotótevékenységben gazdag új esztendőt. A köszönet sem maradhat el, mert nélkületek én sem lennék itt, így ezerszer is kevés megköszönnöm, hogy itt vagytok, olvastok, lájkoltok, hiszen ez még a nehezebb pillanatokon is könnyedén átlendít.

0
Tovább

Karácsonyfadíszek sütiszaggatóból

Csillag alakú sütiformákra, színes papírokra, apró díszekre és némi fantáziára lesz szükséged ezeknek a díszeknek a megvalósításához. Lehet belőlük karácsonyfadísz vagy ajándékkísérő is.

0
Tovább

Nemes szövettel borított karácsonyfák

Meseszép, kecses karácsonyfák nemes szövettel borítva, amelyek gyönyörű látványelemei lehetnek az ünnepi dekorációnak. És elkészíteni sem olyan ördögi, lássuk csak, hogyan kell:

0
Tovább

A tökéletes masni titka

Ti tudtok olyan masnit kötni, ami egy mozdulattal lágyan leomlik a dobozról, és mindemellett tökéletesen komponált, arányos, guszta és kecses? Én nem. De megtaláltam, hogyan kell csinálni!

0
Tovább

Stílusos ötletek ajándékcsomagoláshoz

Vajon eleve egymásnak van rendelve a jellegtelen nátronpapír és páratlan szépségű selyemvirág? A válasz egyszerű, IGEN!

0
Tovább

Tündöklő karácsonyi gyöngycsillagok

Idén a karácsonyfánkra gyöngycsillagok is fognak kerülni, már a dobozban lapulva várják, hogy elfoglalhassák helyüket egy-egy ágon. De emellett még más dolgokra is használhatók, függeszthetitek az ablakba, vagy a teraszra, lehetnek az ünnepi teríték részei, vagy a csomagolás díszei is.

0
Tovább

Karácsonyfadíszek só-liszt gyurmából

A só-liszt gyurmázás sokkal több lehetőséget rejt, mint amire óvodáskorunkból emlékezhetünk. Ajánlom nektek is, mert egyrészt pillanatok alatt össze lehet dobni házilag, másrészt egészen komoly, "felnőttes" dolgokat is ki lehet belőle hozni, én egyre jobban szeretem! Eljött az ideje, hogy megdézsmáljuk a gyerkőcök készletét!

0
Tovább

Adventi naptár - fiókos házikó tele ajándékkal

Ti készítettek idén adventi naptárt? Az én idei kedvencem ez a kis fiókos házikó ajándékkal megpakolva, egyszerűen imádom!

0
Tovább

Újrahasznosítás: régi, karcos CD-k, DVD-k

Mostanában egyre többször kapnak szárnyra olyan hírek, amelyek a fizikai adathordozók feleslegessé válásáról szólnak. És bár talán korai még temetni a CD-ket, a mai délutánt mi is egy alapos selejtezésre szántuk. Gondolom, nem vagyok egyedül a problémával, hiszen más számítógép-felhasználó vagy zenerajongó is rengeteg régi CD-t tárol ok nélkül. Ezen felbuzdulva összegyűjtöttem 10 kreatív ötletet az újrahasznosítás jegyében.

0
Tovább

Adventi koszorú sálba burkolva

A mai bejegyzésben ismét egy rendhagyó adventi koszorút tartogatok, ezúttal pihe-puha sálba bugyolálva.

0
Tovább

Tökbuli

Bebizonyosodott, amit úgyis sejtettem tegnap. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a tökök beszerzését. Nem lehetetlen, de nem is túl kellemes. Fél napos bicajozás a városban (felváltva az emberemmel), és hurrá, van is három használható példány a konyhaasztalon.

Akkor vágjunk is bele!

0
Tovább

Különleges dekorációk tökből

Kitaláltátok már, milyen dekorációval készültök Halloweenra? Nekem már szépen körvonalazódik a tervem, csak még tököt nem volt időm beszerezni. Úgyhogy drukkoljatok, hogy holnap még sikerüljön kifognom egy last minute akciót a szupermarketben, és legyen készleten legalább kettő nem túlságosan elrohadt tököcske (ma a zöldségesnél már csak ilyen példányokkal találkoztam). Addig is, gyűjtöttem pár ötletes, vidám variációt inspirációképpen. Nektek melyik jön be leginkább?

0
Tovább

Villámgyors őszi koszorú

Ha nincs túl sok időd az őszi dekorációval bíbelődni, de azért legbelül ott motoszkál a gondolat, hogy mégis összedobnál valamit, ráadásul a szemednek is jól esne egy az évszakhoz illő hangulatos kis dísz, akkor ezt a csecse koszorút neked találták ki.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek