Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Színezd újra!

Már régi ötlet az evőeszközök nyelének befestése, de aki még nem próbálta, annak megmutatjuk hogyan tudjátok ezt egyszerűen megoldani izgalmas színű akrilfestékkel!

0
Tovább

Csináld magad: kerámiakaspó különleges díszítéssel

Most egy olyan kaspódekorációt mutatunk nektek, amiben többféle technika is ötvöződik, elkészítése mégis nagyon egyszerű! Egyetlen dolgot kell csak betartanunk: a száradási időt! Legyünk tehát türelmesek, a végeredmény miatt mindenképpen megéri...

0
Tovább

Ha nyár, akkor gelato!

Nagyon hirtelen köszöntött ránk a nyár, amit persze cseppet sem bánunk! Jöhet a vízpart, a bikini, a fagylalt, és hogy a hobbyzást is a szezonhoz igazítsuk, bemutatjuk fagyiszíneinket! Ezek az árnyalatok egy fagyizó kínálatában is megállnák a helyüket, persze fogyasztásra nem alkalmasak, annál inkább festésre!

0
Tovább

15 famotívumos ötlet szobafestéshez

A nyár közeledtével egyre többen szövögetünk otthonszépítő terveket, készülünk kisebb-nagyobb felújításokra is. A falfestés/tisztasági meszelés tipikusan olyan munka, amelyet mi magunk is elvégezhetünk (a kezdeti bénázások után egyre nagyobb rutinnal). Aki nem elégszik meg a meszeléssel és az egyszínű falakkal, bizonyára eljátszott már a gondolattal, hogy valamilyen mintát is pingáljon egy-egy szabad falfelületre. A famotívumot rendkívül népszerűek, hiszen közelebb hozzák a természetet, melegséget sugároznak, és nagyon sok lehetőséget adnak a kreativitásunk kibontakoztatására!

0
Tovább

Selyemfestés kezdőknek

Aki még sosem próbálta a selyemfestést, annak most kedvet hozunk a videónkkal! Olyan egyszerű, kezdőknek szóló technikát mutatunk be, amit gyakorlatilag nem lehet elrontani, sőt nem is kell órákon át pepecselni vele.

0
Tovább

Újítsd fel a bútorod!

Hogyan lehet egy kopott, már-már menthetetlennek tűnő bútorból különleges lakberendezési tárgyat fabrikálni? Használjuk a megfelelő szerszámokat, szerezzük be a megújításhoz szükséges alapanyagokat, vessünk be hobbi technikákat és legyünk nagyon kitartóak, mert bútort tuningolni sokszor embert próbáló feladat!

0
Tovább

Ötletek és minták tojásfestéshez a hagyományostól a modernig

A húsvét közeledtével egyre többen kerestek nálam tojásfestős ötleteket, legyen szó hagyományos vagy éppen modern mintákról. Az évek során már több bejegyzés is született itt a blogon e téma köré, de olyan igazi, átfogó nagy bejegyzést még írtam. Mivel amúgy is szeretek ilyen nagy gyűjteményeket készíteni, mert így minden egy helyen megtalálható, így nincs más hátra, mint hogy belekezdjek. Remélem, sokatok hasznára válik!

482171_512522722123578_892174324_n.jpg

0
Tovább

Húsvéti shabby chic

Kopott, repedezett, foltos, ugyanakkor elegáns, romantikus, ízléses, ez a shabby chic. A fehér, bézs, ekrü színeket felsorakoztató stílus manapság igen közkedvelt a lakberendezésben, ami a kreatív hobbi szerelmeseinek is kiváló terep arra, hogy lakásukat saját kezűleg öregített bútorokkal, kiegészítőkkel szépítsék.

0
Tovább

Angry Birds tojások

Ma nem egy klasszikus tojásfestési technikát fogok mutatni, de nagy sikere lesz, pláne a gyerkőcök körében.

0
Tovább

Ötletek falfestéshez: gyermekszobák

A tavasz közeledtével egyre többen szövögetünk nagyon léptékű otthonszépítő terveket, készülünk kisebb-nagyobb felújításokra is.A falfestés/tisztasági meszelés tipikusan ilyen munka, mi magunk is elvégezhetjük (a kezdeti bénázások után egyre nagyobb rutinnal). Aki nem elégszik meg a meszeléssel és az egyszínű falakkal, bizonyára eljátszott már a gondolattal, hogy valamilyen mintát is pingáljon egy-egy szabad falfelületre. Sokan közületek pedig már meg is valósították az álmaikat és felkerült egy-két motívum az üres felületekre. A gyermekünk szobája talán a legjobb terep ambícióink kiélésére, hiszen mindig akad egy falra kívánkozó mesehős. Ma is a ti alkotásaitokból válogattam.

Dollyéknál Aprajafalva díszíti a szobát.

dolly.jpg

0
Tovább

Ötletek falfestéshez: olvasói otthonok

A tavasz közeledtével egyre többen szövögetünk nagyon léptékű otthonszépítő terveket, készülünk kisebb-nagyobb felújításokra is. A falfestés/tisztasági meszelés tipikusan ilyen munka, mi magunk is elvégezhetjük (a kezdeti bénázások után egyre nagyobb rutinnal). Aki nem elégszik meg a meszeléssel és az egyszínű falakkal, bizonyára eljátszott már a gondolattal, hogy valamilyen mintát is pingáljon egy-egy szabad falfelületre. Sokan közületek pedig már meg is valósították az álmaikat és felkerült egy-két motívum az üres felületekre. Ma a tiétek a főszerep, a ti munkáitokból készítettem egy válogatást.

Elsőként mutatom Évi varázslatos művét!

4
Tovább

Kézzel festett mécsestartó

Ez a káprázatos mécsestartó olyan gyönyörűen játszik a fénnyel, hogy nálam az abszolút KELL kategóriába esik. Egyébként is szeretem a gazdag (túl)burjánzó motívumokat, de így, e légiesen csillogó fehér/áttetsző színben még ízlésesebb, szerényebb, finomabb, elegánsabb. Szóval KELL. Nézzük is meg, hogyan készül!

9225bd880f.jpg

0
Tovább

Ötletek falfestéshez: polcból asztalka

A lebegő vagy úszó polcok nagyon látványosak, hiszen nem látszik a szerelék, ami tartja őket. Az Ikeában nem egészen 3000 Ft-ért árulják a kisebbet a Lack sorozatból, és szerintem, sokunk otthonában figyel egy-két darab. De arra már gondoltatok, hogy ne a klasszikus értelemben vett polcként használjátok? Mutatok egy fantasztikus ötletet erre!

réa.jpg

A fenti képsort egy kedves olvasóm, Réka küldte, aki facebook rajongói oldalunkon találta az alapötletet, bátran belevágott, és megvalósította. 

A költsége minimális, az elkészítés pedig nem túlságosan bonyolult.

Szükségetek lesz ugye egy lebegő polcra (ahogy fentebb írtam, kevesebb mint 3000 Ft-ért beszerezhető), némi fehér akrilfestékre, vagy falfestékre. A sablont magatok is megtervezhetitek a polc szélességéhez igazítva a kép alapján. Fotókartonból vágjátok ki, rögzítsétek a falhoz maszkolószalaggal és rajzoljátok körbe a motívumot ceruzával. Ezután pedig már csak ki kell festeni. 

Előszobába kulcsos, lepakolós, öltözködős asztalkának ideális, de hálószobába ugyanúgy el tudom képzelni fésülködőasztalnak.

Az eredeti ötlet:

How to make up a floating shelf for you.jpg

Forrás a képre kattintva.

További falfestők ötletek:

Ötletek falfestéshez: famotívumok

1003107_543969598999970_607613378_n.jpg

Falra festett családfák

529410_357722287603623_1359852502_n.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Borosüvegek festése gyönyörű mintákkal

A 3D-s domború kontúrozókat és az üvegfesték kontúrozókat használhatjuk pöttyözött minták készítésére is. Ezen minták nagy előnye, hogy nagyon nehéz elrontani a készítést (egy pöttyel több vagy kevesebb? Mit számít!), és aztán pedig nagyon nehéz abbahagyni a gyártást! Borongósabb délutánokra feltétlen ajánlom!

DIY-Spot-Painting-Wine-Bottle1.jpg

0
Tovább

Különlegesség: festmény kavicsokból

Egy különleges és egyedi ötletet hoztam szeptember első hétfőjére, most kiderül, hogyan készíthettek kavicsokból festmény hatású falépet. Az ötlet már csak a maga egyszerűsége és költséghatékony mivolta miatt is nagyon tetszik, elkészítésével pedig nem csak egy lakberendezési tárggyal lesztek gazdagabbak, hanem az alkotás örömével is.

painting-out-of-river-pebbles.jpg

0
Tovább

Textilfestés fehérítővel

Ez a gyönyörű textilszalvéta a kékfestő eljárással készült szövetekre emlékeztet, de persze ennek korántsem annyira összetett az elkészítése. Csak egy jó trükk kell hozzá!

1411.jpg

0
Tovább

Olvasói alkotás: Timi szekrénye

Egyre többen vágunk bele saját kezűleg kisebb-nagyobb átalakításokba otthon, legyen szó bútorról, valamilyen berendezési tárgyról, vagy akár falfestésről, kisebb burkolási munkálatokról. A mai bejegyzésben a hasonló cipőben járóknak szeretnénk segítséget nyújtani, hiszen egy csodálatosan sikerült bútorátalakítást fogok részletesebben bemutatni. Az átalakítás egy kedves olvasó, Timi keze munkáját dicséri, akitől egy rövid rábeszélés után részletes leírást is kaptam az elkészítésről. Ezúton is nagyon köszönöm Timinek, és remélem, nektek is nagyon hasznos kis bejegyzés lesz!

P1070627.JPG

0
Tovább

Ötletek falfestéshez - famotívumok

Itt a nyár, ilyenkor sokan vágnak bele saját kezűleg kisebb-nagyobb felújításokba a házon belül és körülötte is. A falfestés/tisztasági meszelés tipikusan ilyen munka, mi is magunk végezzük (a kezdeti bénázások után ma már egyre nagyobb rutinnal). Aki nem elégszik meg a meszeléssel és az egyszínű falakkal, bizonyára eljátszott már a gondolattal, hogy valamilyen mintát is pingáljon egy-egy szabad falfelületre.

10597_543969475666649_46906500_n.jpg

0
Tovább

Mit csináljuk spatulából?

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben már a nyári szünidőre készülődünk, összegyűjtöttünk néhány remek spatulás ötletet!

111.jpg

0
Tovább

Egyedi váza sprayfestéssel

Hányszor mondtuk már a blog indulása óta, hogy "egyszerű de nagyszerű ötlet"? Sokszor bizony. És mai is ebbe a kategóriába tartozik.

diy-opaque-striped-vases.jpg

0
Tovább

Üvegtárgyak festése

Üveget festeni elsőre könnyűnek tűnik, de ahhoz, hogy valóban szép is legyen, gyakorolni kell, nincs mese. Ebben a bejegyzésben sorra vesszük az alapvető tudnivalókat, és készíthetitek is a csinos, színes, vidám lakáskiegészítőket!

uveglap2.jpg

0
Tovább

Pöttyös hímesek

Mára egy villámötlettel készültem természetesen a húsvéti készülődés jegyében! A képsor alapján ti is könnyedén készíthettek ilyen vidám húsvéti tojásokat. Igazán szép kék színe csak fehér héjú tojással lesz, de más színek működnek a hagyományos barna héjú tojásokon is. 

crea2.jpg

Forrás: creative ideas

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Térbeli virágok üvegmatrica-festékkel

Napok óta felkapott téma a blog a facebook oldalán az üvegmatricás virágok készítése. Nagyon sokan kértetek hozzá részletes leírást, kérésetek pedig számomra parancs. Nézzük is meg, hogyan készülnek!

erika lanya.jpg

A képet egy olvasónk, Erika küldte, hétéves kislánya munkáit láthatjátok!

0
Tovább

Barangolás kavicsországban

Rendszeresen visszatérő téma a blogon a kavicsfestés. Ti is nagyon szeretitek, én is, és mindig akad egy-két új ötlet, ami egyszerűen megosztásért kiállt. Ma is gyönyörű munkákra bukkantam, remélem, inspirációul szolgál majd nektek is a következő kavicsos munkáitokhoz.

124111.jpg

0
Tovább

Fókuszban a kézzel festett bögrék

Az egyre hűvösödő napokon ha megtehetem, nagyon szívesen kucorodok be egy kényelemes fotelba egy jó könyv társaságában, forró italt kortyolgatva, bentről szemlélve egy-egy borongós-esős délutánt. Persze egy saját kézzel pingált bögréből kortyolni a gőzölgő teát/forró csokit még felemelőbb érzés. Festhetünk rá valami igazán ránk jellemző mintát, emléket állíthatunk egy-egy kedves pillanatnak, vagy ha csak névre szóló feliratokat készítünk, akkor is a saját kezünk munkája marad!

uvegfestes1.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek